Kako staviti potvrdu o čitanju na Gmail-u

Kada koristite Gmail, često se desi da želite da znate da li je primalac pročitao vašu poruku ili ne. Potvrda o čitanju je funkcija koja vam pomaže da ovo saznate. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da aktivirate potvrdu o čitanju u Gmail-u i kako da je koristite. Bez obzira da li koristite Gmail u poslovne ili privatne svrhe, ova funkcija će vam pomoći da ostanete u toku sa porukama koje ste poslali.

Kako izbrisati Gmail nalog možete pročitati ovde.

Kako koristiti potvrdu o čitanju u Gmail-u

Potvrda o čitanju je funkcija koja Vam omogućava da znate kada Vaši primalci otvore Vaš email. Ova funkcija je korisna kada šaljete važne informacije i želite znati da su primalci dobili vašu poruku.

Gmail nudi mogućnost potvrde o čitanju uz pomoć Add-ona. Da biste je koristili, potrebno je instalirati Gmail Gadget za potvrdu o čitanju. Nakon toga, prilikom pisanja e-mail-a, možete označiti polje pored opcije “Zahtevaj potvrdu o čitanju”.

Kada primalac otvori Vašu poruku, dobićete obaveštenje u oblasti sa notifikacijama u donjem desnom uglu prozora sa Vašim Gmail nalogom. Potvrda o čitanju se aktivira kada primalac klikne na dugme za prikaz slike unutar poruke, pa zato mogu postojati određeni manevarski potezi koji mogu onemogućiti potvrdu o čitanju.

Napomena: Potvrda o čitanju funkcioniše samo za Gmail naloge, tako da ne možete koristiti ovu funkciju kada šaljete e-mail ka drugim vrstama naloga. Takođe, ne možete koristiti ovu funkciju kada šaljete email preko mobilne aplikacije.

Kako instalirati Mailtrack za Chrome

Mailtrack je ekstenzija za Chrome koja vam omogućava da pratite kada se vaši emailovi otvore i pročitaju. Instalacija Mailtrack-a je vrlo jednostavna.
Prvo, posetite Chrome Web Store i potražite Mailtrack. Kliknite na “Dodaj u Chrome” i sačekajte da se ekstenzija instalira.
Kada se ekstenzija instalira, pojaviće se ikonica Mailtrack-a u gornjem desnom uglu ekrana. Klikom na ovu ikonicu, pojaviće se ekran koji vas poziva da se prijavite na svoj Mailtrack nalog. Ako već imate nalog, jednostavno se prijavite sa svojim korisničkim imenom i lozinkom. Ako ne, kreirajte novi nalog klikom na dugme “Kreiraj nalog”.
Kada ste uspešno prijavljeni, Mailtrack će se automatski aktivirati za sve vaše poruke. Sada možete pratiti kad su vaši emailovi otvoreni i koliko dugo su bili otvoreni, kao i da li su linkovi koje ste poslali otvoreni.
Instalacija Mailtrack-a je brza i jednostavna, a pruža vam korisne informacije o vašim emailovima koje vas očekuju.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu