Kako kupiti Photoshop

Kako kupiti Photoshop

U digitalnom dobu, Photoshop se smatra nezamenljivim alatom za obradu fotografija, dizajniranje i kreativni rad. Od profesionalnih fotografa do entuzijasta u dizajnu, softver Adobe Photoshop je ključan za dostizanje visokog nivoa profesionalnosti i estetike u vizuelnim medijima. Kako biste zakoračili u svet ove moćne aplikacije, važno je znati sve detalje vezane za njenu kupovinu, licence i raspoložive opcije. U ovom članku, obradićemo temeljne informacije koje bi trebalo da zna svako ko želi da kupi Photoshop.

Cene i licence za Photoshop

Adobe Photoshop se ne prodaje više kao jednokratni softverski paket, već se nudi putem Adobe Creative Cloud (CC) pretplate. Ova pretplata obuhvata različite planove i opcije plaćanja, namenjene različitim potrebama korisnika. Standardna opcija uključuje mesečnu ili godišnju pretplatu. Cene se kreću u zavisnosti od toga da li se odlučite za pojedinačnu aplikaciju Photoshop ili paket koji uključuje više aplikacija Adobe CC, poput Illustratora, Lightrooma i drugih. Takođe, postoji i specijalna cena za studente i nastavnike koji mogu da steknu pristup cijelom Adobe CC paketu po znatno nižoj ceni. Uvek je preporučljivo proveriti najnovije informacije o cenama i planovima na zvaničnom veb sajtu Adobe-a.

Preuzimanje besplatne probne verzije Photoshop-a

Za one koji još nisu sigurni da li je Photoshop pravi izbor za njihove potrebe, Adobe nudi besplatnu probnu verziju ovog softvera. Ova opcija omogućava korisnicima da testiraju sve funkcionalnosti Photoshopa tokom ograničenog vremenskog perioda, obično 7 dana. Da biste pristupili besplatnoj probnoj verziji, neophodno je kreirati Adobe ID i preuzeti Adobe Creative Cloud desktop aplikaciju, preko koje zatim instalirate sam Photoshop. Nakon isteka probnog perioda, ukoliko želite da nastavite sa korišćenjem, morate se pretplatiti na jedan od ponuđenih plaćenih planova.

Kupovina pretplate za Photoshop

Pretplatu na Photoshop možete kupiti direktno preko Adobe veb sajta. Proces uključuje izbor odgovarajućeg plana, kreiranje ili prijavljivanje sa Adobe ID, te unošenje podataka za plaćanje. Adobe obično nudi mesečnu i godišnju pretplatu, pri čemu godišnja pretplata često ima smanjenu mesecnu cenu u odnosu na plaćanje po mesecima. Detaljno proučite razlike između planova kako biste se odlučili za onaj koji najviše odgovara vašim potrebama i budžetu.

Kupovina Photoshop-a za iPad

Photoshop je dostupan i kao aplikacija za iPad, koja omogućuje korisnicima da rade sa svojim projektima na pokretu. Aplikacija se može kupiti preko App Store-a, ali je neophodno imati validnu Adobe pretplatu kako biste je koristili. Funkcionalnosti verzije za iPad su prilagođene dodirnom ekranu i mogu se razlikovati od desktop verzije, ali pružaju korisnicima slobodu i fleksibilnost da rade na svojim dizajnerskim projektima bilo gde.

Kupovina trajne licence za Photoshop

Iako Adobe sada preferira model pretplate, nekada je bilo moguće kupiti trajnu licencu za Photoshop. Međutim, od izdanja CS6, koje je izašlo 2012. godine, Adobe je okrenuo svoj fokus na pretplatnički model i više ne nudi opciju trajnog vlasništva nad softverom. Korisnici koji još uvek koriste starije verzije Photoshopa sa trajnom licencom treba da budu svesni da ti programi više nisu ažurirani i mogu biti izloženi potencijalnim sigurnosnim rizicima. Savremene funkcionalnosti, redovna ažuriranja i podrška su dostupni samo kroz Adobe Creative Cloud pretplatni model.

Kako odlučiti koji plan kupiti

Odluka o tome koji plan i verziju Photoshopa kupiti zavisi od vaših specifičnih potreba i budžeta. Ako ste pojedinačni korisnik koji se primarno bavi obradom fotografija, možda će vam biti dovoljna osnovna pretplata samo za Photoshop. Međutim, ukoliko ste profesionalni dizajner ili fotografi, paket koji uključuje dodatne Adobe aplikacije kao što su Illustrator ili Lightroom može biti isplativija opcija. Studenti i učitelji bi trebali iskoristiti Adobe-ovu obrazovnu popust kako bi stekli pristup celokupnom Adobe CC paketu po smanjenim cenama.

Prilikom odlučivanja, potrebno je imati u vidu i to da Adobe redovno ažurira svoje softvere, što znači da će pretplata obezbediti pristup najnovijim verzijama i alatima čim budu dostupni. Poređenje planova i c

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu