Programi za video konferencije

Programi za video konferencije

U današnje vreme, sa naglim povećanjem broja radnika na daljinu i globalizacijom poslovanja, video konferencije postaju nezaobilazni deo profesionalnog i privatnog života. Video konferencijski softver olakšava komunikaciju, omogućava kolaboraciju u realnom vremenu i pomaže u uštedi vremena i novca koji bi inače bio potrošen na putovanja. U ovom članku, pogledaćemo nekoliko popularnih programa za video konferencije, njihove karakteristike, načine preuzimanja i upotrebu. Takođe, osvrnućemo se na besplatne alate dostupne online koje možete koristiti bez instalacije softvera.

Besplatni programi za video konferencije

Iako postoji mnogo programa za video konferencije koji dolaze sa naprednim funkcijama i koji su namenjeni pre svega velikim korporacijama, postoji i obilje besplatnih alata koji su više nego sposobni da zadovolje potrebe prosečnih korisnika i malih preduzeća. Ti alati omogućavaju video i audio pozive, zajedničko korišćenje ekrana i pregled prezentacija, kao i mnoge druge funkcionalnosti koje doprinose efikasnoj saradnji na daljinu.

Zoom – preuzmite za Windows, macOS ili Linux

Zoom je jedan od najpopularnijih alata za video konferencije danas. Njegova jednostavnost upotrebe i kvalitet videa su razlozi zašto mnogi biraju baš ovaj program. Dostupan je za Windows, macOS i Linux operativne sisteme. Zoom nudi besplatnu osnovnu verziju koja omogućava neograničene 1 na 1 sastanke, dok sastanci sa tri ili više učesnika imaju vremensko ograničenje od 40 minuta. Preuzimanje i instalacija su prilično jednostavni i ne zahtevaju napredno tehničko znanje.

Skype – koristite bez instalacije na Windows, macOS ili Linux

Skype je još jedan čuveni alat za video konferencije koji postoji već dugi niz godina. Skype nudi mogućnost održavanja video konferencija, obavljanja glasovnih poziva i slanja instant poruka. Jedna od najzanimljivijih karakteristika Skype-a je mogućnost korišćenja bez potrebe za instalacijom bilo kakvog softvera, kroz web-browser verziju, što ga čini dostupnim na raznim platformama uključujući Windows, macOS i Linux.

Discord – alat za grupne video pozive na Windows, macOS ili Linux

Discord je prvobitno razvijen kao platforma za komunikaciju među igračima, ali se brzo proširio i počeo da se koristi kao alat za video konferencije među različitim vrstama korisnika. Pored čet soba i glasovnih kanala, Discord nudi i mogućnost video poziva. Dostupan je za preuzimanje na Windows, macOS i Linux sistemima, a takođe i kao web aplikacija koja ne zahteva instalaciju.

Besplatni online alati za video konferencije

Ukoliko tražite rešenje koje ne zahteva preuzimanje i instaliranje softvera, postoji nekoliko online alata koji omogućavaju video konferencije direktno kroz internet pregledač. Ovi alati obično ne zahtevaju kreiranje naloga ili su vrlo jednostavni za upotrebu, pa tako omogućavaju brzo povezivanje i održavanje sastanaka.

Jitsi Meet – brzo pokrenite video konferenciju direktno u pregledaču

Jitsi Meet je brzo rastući besplatan i otvoreni alat za video konferencije koji se koristi direktno u web pregledaču. Sve što je potrebno jeste da odete na sajt, kreirate sobu i pošaljete link učesnicima. Nije potrebna nikakva registracija, niti instalacija. Jitsi Meet podržava deljenje ekrana, video konferencije u visokom kvalitetu i neograničen broj učesnika, što ga čini odličnim izborom za poslovne i privatne korisnike.

Google Meet – integracija sa Google alatima

Google Meet je još jedan veoma koristan online alat za video konferencije koji se konstruiše sa ostalim Google alatima kao što su Gmail i Google kalendar. Omogućava brzo pokretanje ili planiranje sastanaka sa lakošću, podržava veći broj učesnika i nudi kvalitetan video i audio. Google Meet je dostupan bez dodatnih troškova za sve korisnike Google računa, a jednostavno se pristupa direktno kroz pregledač ili putem aplikacije na mobilnim uređajima.

Bilo da ste individualni korisnik, mala firma ili veliko preduzeće, postoji mnoštvo opcija kada su u pitanju programi za video konferencije. Besplatni programi poput Zoom-a, Skype-a i Discord-a pružaju osnovne i napredne funkcije koje zadovoljavaju većinu pot

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu