Kako popraviti PS4 džojstik

Kako popraviti PS4 džojstik

Kada se suočimo sa problemom oštećenog ili nefunkcionalnog PS4 džojstika, prirodno je da želimo što pre pronaći rešenje. PS4 džojstik je ključan element za uživanje u igrama, te njegove eventualne tehničke smetnje mogu izazvati frustraciju i nepotrebne prekide u igranju. Ipak, ne morate odmah razmišljati o kupovini novog uređaja. Mnogi problemi sa PS4 džojstikom mogu se rešiti brzim i relativno jednostavnim intervencijama kod kuće. U ovom članku ćemo proći kroz nekoliko saveta i trikova kako da dijagnostikujete i popravite uobičajene probleme sa Vašim PS4 džojstikom.

Popravka PS4 džojstika: Saveti i trikovi

Pre nego što počnemo sa dubinskim popravkama, važno je osnovno održavanje Vašeg džojstika. Uverite se da je uređaj čist i da na njemu nema tragova prašine ili prljavštine koji mogu dovesti do lošeg kontakta ili zapinjanja dugmića. Takođe, trebali biste redovno proveravati da li su svi kablovi i konekcije ispravni i čvrsto povezani.

Ako primetite da nešto nije u redu, nemojte odmah pribegavati rastavljanju uređaja – ponekad je dovoljno samo resetovati kontroler ili ažurirati firmver putem PS4 konzole. Ukoliko to ne reši problem, tek onda razmislite o otvaranju i dubinskoj popravci samog džojstika.

PS4 džojstik ne reaguje: Šta da uradite

Kada se džojstik ne odaziva na Vaše komande ili radi samo povremeno, može biti nekoliko uzroka. Pre svega, pokušajte sa resetovanjem kontrolera. Na poleđini džojstika nalazi se mala reset dugme, koju možete pritisnuti tankim predmetom (kao što je štipaljka). Pritisnite i držite dugme par sekundi da resetujete uređaj.

Ako to ne reši problem, problem može da bude u USB konekciji ili bateriji džojstika. Proverite USB port na konzoli i kabl, kao i to da li je baterija ispravna i da li još uvek drži napunjenost.

Kako popraviti analogni džojstik na PS4-u: Korak po korak

Oštećenje analognih džojstika može biti jedan od učestalih problema. Često se igrači susreću sa fenomenom “drifta”, gde džojstik registruje komande kretanja iako se fizikalno ne pomera. Popravka analognog džojstika može biti komplikovanija i često zahteva rastavljanje uređaja.

Da biste pristupili analognim džojsticima, potrebno je da skinete zadnji poklopac kontrolera i otkopčate bateriju kako bi omogućili pristup ploči sa džojsticima. Pre nego što se odlučite za zamenu analognog džojstika, proverite da li je sam mehanizam samo prljav ili oštećen. Ako je potrebno, zamenite džojstik novim delom koji je moguće kupiti online ili u specijalizovanim prodavnicama.

Popravka dugmića na PS4 džojstiku: Brzo i lako rešenje

Zapinjanje ili nefunkcionalnost dugmića na PS4 džojstiku može biti uzrokovano nakupljanjem prljavštine ili istrošenošću samih komponenti. Često je dovoljno samo očistiti prostor oko dugmića pomoću suve četkice za zube ili komprimovanog vazduha. Ako ovo ne reši problem, dugmići se mogu rastaviti i očistiti detaljnije ili, u ekstremnim slučajevima, zameniti.

Gde popraviti PS4 džojstik u Srbiji: Najbolje opcije

Ako niste u mogućnosti sami da popravite džojstik ili smatrate da je problem suviše komplikovan, uvek možete potražiti profesionalnu pomoć. U Srbiji postoje brojne serviserske radnje koje su specijalizovane za popravke gaming opreme, uključujući PS4 džojstike. Pored toga, možete se obratiti i ovlašćenim servisima ili prodavnicama koje nude usluge popravke. Cene i kvalitet usluga se razlikuju, stoga je preporučljivo da se unapred informišete i izaberete pouzdanog servisera.

Kada birate servis, proverite da li nude garanciju na izvršenu popravku i po mogućstvu, tražite preporuke od drugih igrača ili na online forumima i grupama.

Popravka PS4 džojstika može biti jednostavan zadatak ako pratite

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu