Kako saznati broj telefona SIM kartice

Kako saznati broj telefona SIM kartice

Kada dobijete novu SIM karticu, često se može desiti da ne znate broj telefona koji je sa njom povezan, posebno ako je reč o prepaid (dopuna) kartici ili ako ste karticu već imali ali je dugo niste koristili. U ovom članku ćemo razmotriti kako možete brzo i lako pronaći broj telefona vašeg SIM kartice koristeći različite metode, uključujući i pomoću pametnih uređaja, kao što su Android i iOS uređaji, kao i direktno od mobilnih operatera.

Kako saznati broj telefona SIM kartice sa pametnih uređaja

Pametni uređaji su danas u širokoj upotrebi i predstavljaju jedno od najlakših sredstava za otkrivanje broja telefona koji je vezan za vašu SIM karticu. Ovaj proces varira u zavisnosti od toga da li koristite Android ili iOS uređaj, ali su osnovni koraci prilično slični i jednostavni za praćenje.

Saznajte broj telefona SIM kartice na Androidu

Većina Android uređaja ima opciju u podešavanjima koja vam omogućava da vidite broj telefona povezan sa SIM karticom. Obično se to nalazi u sekciji ‘O telefonu’ ili ‘Status’. Detalji koji se prikazuju mogu da variraju u zavisnosti od proizvođača uređaja i verzije Android operativnog sistema. Proces je sledeći:

  • Otvorite podešavanja (Settings) na svom Android uređaju.
  • Scrollujte do opcije ‘O telefonu’ (About phone) ili ‘Informacije o uređaju’ (Device information).
  • Izaberite ‘Status’ ili ‘Status SIM kartice’ (SIM card status).
  • Tu bi trebalo da se nađe vaš broj telefona.

Saznajte broj telefona SIM kartice na iPhone-u i iPad-u

Za korisnike Apple uređaja, proces pronalaska broja telefona povezanog sa SIM karticom je takđe veoma jednostavan:

  • Otvorite ‘Podešavanja’ (Settings) na svom iPhone-u ili iPad-u.
  • Izaberite ‘Telefon’ (Phone) ili ‘Mobilni podaci’ (Cellular Data) na iPhone-u ili ‘Mobilni podaci’ (Cellular Data) na iPad-u.
  • Vaš broj telefona će biti prikazan na vrhu ekrana.

Kako saznati broj telefona SIM kartice od operatera

Ukoliko na vašem uređaju ne možete pronaći broj telefona ili iz nekog razloga operativni sistem ne prikazuje tu informaciju, možete kontaktirati svog mobilnog operatera. Većina operatera ima korisničku službu koja je dostupna putem telefona, a neki čak imaju i online chat podršku. Kreirali smo kratki vodič kako biste mogli lakše doći do te informacije.

  • Pozovite korisničku službu vašeg operatera. Obično možete pronaći broj za kontakt na sajtu operatera ili na dokumentima koje ste dobili sa SIM karticom.
  • Kada stupite u kontakt, pitajte predstavnika za broj telefona koji je povezan sa vašom SIM karticom.
  • Takođe, možete se prijaviti na online nalog (ukoliko vaš operater omogućava takvu opciju) gde često možete naći sve informacije vezane za vašu uslugu, uključujući i broj telefona.

Saznajte broj telefona SIM kartice kod različitih operatera

Svaki operater ima različite procedure i mogućnosti za korisnike da saznaju svoj broj telefona. Evo nekoliko primjera:

  • Mnogi operateri nude USSD kodove koje možete ukucati u svom telefonu da bi se prikazao vaš broj. Na primer, možete otkucati *121# i pritisnuti poziv, pa se nakon toga na ekranu prikaže vaš broj.
  • Drugi operateri omogućavaju da pošaljete SMS poruku na specifičan broj, a zauzvrat dobijete poruku sa vašim brojem telefona.
  • Takođe, posetom web sajtu vašeg operatera i ulaskom u vaš online profil, često možete naći odgovarajuću informaciju.

Ukupno, načini na koje možete saznati broj telefona SIM kartice variraju, ali obično uključuju korišćenje pametnog uređaja ili direktnog kontakta sa korisničkom službom vašeg mobilnog operatera. Uz malo istraživanja i truda, trebali biste brzo doći do potrebnih informacija.

Upoznati broj telefona SIM kartice je korisno iz mnogo razloga, bilo da trebate da delite svoj kontakt ili jednostavno radi sigurnosti i verifikacije. Metode koje smo predstavili u ovom članku su jednostavne

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu