Kako povratiti fotografije sa Google Foto aplikacije

Kako povratiti fotografije sa Google Foto aplikacije

Google Foto aplikacija jedan je od najpopularnijih alata za čuvanje fotografija zahvaljujući svojoj praktičnosti, automatizaciji i integraciji s Google nalogom. Međutim, ponekad možemo slučajno obrisati fotografije ili nam je jednostavno potrebno da povratimo neke od fotografija koje smo ranije arhivirali. Povratak fotografija može biti jednostavan proces ako znamo korake koje treba preduzeti. U ovom tekstu će biti objašnjeni detalji koji će vam pomoći da povratite svoje izgubljene ili obrisane fotografije, kako sa pametnih telefona i tableta, tako i sa računara.

Kako povratiti izbrisane fotografije iz smeća u Google Foto aplikaciji

Kada obrišete fotografiju iz Google Foto aplikacije, ona nije odmah trajno izgubljena. Google Foto aplikacija ima opciju smeća (ili nedavno obrisano) gde se fotografije čuvaju 60 dana pre nego što budu trajno obrisane. Da povratite fotografije iz smeća, otvorite Google Foto aplikaciju na svom uređaju i idite na meni “Biblioteka” (oblikovana kao knjiga). Odatle, pronađite i selektujte “Smeće” ili “Nedavno obrisano”. Unutar ovog foldera možete da pronađete sve fotografije koje niste trajno izbrisali i jednostavno ih povratiti odabirom slike i klikom na opciju “Vrati”.

Kako povratiti fotografije sa Google Foto aplikacije na pametnom telefonu i tabletu

Na pametnim telefonima i tabletima, proces povratka fotografija je veoma sličan procesu povratka iz smeća. Ako ste fotografije per nenamerom sinhronizovali ili obrisali iz aplikacije ali ih želite vratiti, prvi korak je da proverite folder smeća kako je prethodno opisano. Ako vaša fotografija nije tamo, postoji mogućnost da je ona arhivirana. Da biste proverili arhivirane fotografije na svom mobilnom uređaju, idite opet u “Biblioteku” u Google Foto aplikaciji i izaberite opciju “Arhiva”. Ukoliko nađete željenu fotografiju, možete da je vratite nazad u glavnu galeriju.

Kako povratiti fotografije sa Google Foto aplikacije na računaru

Povlačenje fotografija preko računara je još jednostavnije. Na računaru otvorite web pregledač i idite na photos.google.com. Ulogujte se sa svojim Google nalogom. Ista logika kao i na mobilnim uređajima važi i ovde: prvo proverite “Smeće” za nedavno obrisane fotografije a zatim “Arhiva” ukoliko želite da povratite arhivirane slike. Proces vraćanja je isti – odaberete fotografije koje želite da povratite i pritisnete na opciju koja omogućava vraćanje na originalnu lokaciju.

Kako povratiti fotografije iz arhive u Google Foto aplikaciji na pametnom telefonu i tabletu

Ako su vaše fotografije arhivirane, a želite da ih povratite na vaš pametni telefon ili tablet, to možete učiniti na sledeći način. Otvorite Google Foto aplikaciju, a zatim opciju “Biblioteka” na dnu ekrana. Izaberite “Arhiva” i pronađite fotografije koje želite da povratite. Kada odaberete fotografiju, kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberite “Vrati na album”. Fotografija će biti vraćena na originalnu lokaciju u vašem Google Foto albumu.

Kako povratiti fotografije iz arhive u Google Foto aplikaciji na računaru

Postupak povrata arhiviranih fotografija na računaru je veoma sličan postupku na mobilnom uređaju. Posetite photos.google.com i ulogujte se na svoj Google nalog. Idite na opciju “Arhiva” na bočnom meniju. Odaberite fotografiju ili fotografije koje želite da povratite, a zatim na ikonicu sa tri tačkice ili desnim klikom na fotografiju, izaberite “Vrati na album”. Ona će biti automatski vraćena u vaš album na Google Foto and biće ponovo vidljiva u vašoj galeriji.

U zaključku, vraćanje fotografija sa Google Foto aplikacije je obično veoma jednostavan i brz proces. Bilo da ste fotografije slučajno obrisali ili želite da povratite arhivirane slike, koraci su prilično intuitivni kako na pametnim telefonima i tabletima tako i na računaru. Bitno je samo da se držite uputstava i ne zaboravite da proverite “Smeće” sekciju pre nego što trajno izgubite pristup vašim slikama. Google Foto aplikacija nudi jednostavne alate za organizaciju i povrat vaših dragocenih uspomena, tako da sa malo znanja možete brzo rešiti problem izgubljenih fotografija.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu