Kako aktivirati obaveštenja na Instagramu za iPhone

Kako aktivirati obaveštenja na Instagramu za iPhone

Instagram je postao neizostavan deo svakodnevnog digitalnog iskustva miliona korisnika. Jedna od ključnih komponenti komunikacije na ovoj platformi jesu obaveštenja, koja korisnicima omogućavaju da budu u toku sa svim novitetima, komentarima, porukama i aktivnostima njihovih prijatelja i omiljenih profila. Za vlasnike iPhone uređaja, konfiguracija ovih obaveštenja može biti od suštinskog značaja za iskorištenje punog potencijala Instagrama. U ovom članku ćemo objasniti kako možete aktivirati i optimizovati obaveštenja na Instagramu za iPhone, kako biste se uverili da ne propustite važne trenutke i informacije.

Kako omogućiti push obaveštenja za Instagram na iPhone-u

Da biste omogućili push obaveštenja na Instagramu, prvo morate osigurati da su obaveštenja omogućena u podešavanjima vašeg iPhone-a. Ovo se postiže kroz sledeće korake:

  1. Otvorite ‘Settings’ (Podešavanja) na vašem iPhone-u.
  2. Scroll down (spustite se naniže) i pronađite ‘Instagram’ aplikaciju na listi.
  3. Tapnite na ‘Notifications’ (Obaveštenja).
  4. Uključite ‘Allow Notifications’ (Dozvoli obaveštenja) sa klizačem.

Po aktiviranju osnovnih obaveštenja, možete detaljnije prilagoditi šta tačno želite da primite. Instagram nudi opcije obaveštenja za lajkove, komentare, nove pratioce, Instagram Direct poruke, priče, komentare na pričama koje pratite, i još mnogo toga.

Podešavanja iOS-a za primanje obaveštenja na Instagramu

Nakon što omogućite dozvolu za prikazivane push obaveštenja za Instagram, važno je proći kroz iOS podešavanja kako biste optimizovali tip i način na koji dolaze obaveštenja. Vrste obaveštenja koje možete konfigurisati uključuju zvukove, bedževe i banners (banere). Ovo možete podešavati unutar iste sekcije gde ste omogućili push obaveštenja za Instagram, osiguravajući time da ona budu prilagođena vašim potrebama i preferencama.

Kako koristiti funkciju obaveštenja na Instagramu

Kada ste konfigurisali obaveštenja u iOS-u, sledeći korak je da ih prilagodite unutar samog Instagrama. Ovo se radi putem Instagram aplikacije, pristupajući profilu, pa ‘Settings’ (Podešavanja), i odlaskom na sekciju ‘Notifications’ (Obaveštenja). Ovde možete finije namestiti tipove obaveštenja koja su vam bitna, bilo da su to obaveštenja za priče, komentare, ili poruke.

Aktiviranje obaveštenja za Instagram priče na iPhone-u

Da biste posebno omogućili obaveštenja za Instagram priče, idite na ‘Story Controls’ (Kontrole priča) unutar aplikacije i odaberite opciju ‘Allow message replies’ (Dozvoli odgovore na poruke). Takođe možete izabrati da primite obaveštenja kada neko ko pratite objavi novu priču. Ovo možete namestiti tako što ćete ići na profil osobe za koju želite da dobijate obaveštenja, kliknuti na tri tačke u gornjem desnom uglu i odabrati ‘Turn on Post Notifications’ (Uključi Obaveštenja za Objave).

Kako optimizovati obaveštenja na Instagramu za iPhone

Optimizacija obaveštenja pomaže vam da primite samo ono što vam je stvarno važno, bez bombardovanja nepotrebnim alertima. Potrebno je redovno proveravati i prilagođavati podešavanja, posebno ako primetite da dobijate prevelik broj obaveštenja koji vam otežava upotrebu telefona. Budite selektivni i odaberite tipove obaveštenja koji će vas obavestiti o važnim događajima vezanim za vaš profil, dok istovremeno smanjujete ‘štuke’ obaveštenja koje vas odvlače od svakodnevnih aktivnosti.

U finalnom pasusu važno je naglasiti da je pravilno podešavanje obaveštenja na Instagramu važno koliko i sam sadržaj koji delite ili konzumirate na ovoj platformi. Pratite gornje korake kako biste personalizovali vašu iskustvu na Instagramu i učinili ga udobnijim i efikasnijim. Sa dobrom konfiguracijom, Instagram postaje mnogo više od obične aplikacije; on postaje prozor u interakciji i komunikaciji sa vašim društvenim krugom, brendovima i interesovanjima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu