Kako instalirati Fortnite na PS4

Kako instalirati Fortnite na PS4

Fortnite je jedna od najpopularnijih video igara današnjice, koja okuplja milione igrača širom sveta. Ova igra je poznata po svom “battle royale” modu igre, gde se igrači takmiče jedan protiv drugog kako bi bili poslednji preživeli na mapi. Ako ste vlasnik PlayStation 4 konzole i želite da se pridružite Fortnite zajednici, ovaj članak će vam pomoći da shvatite sve korake koji su vam potrebni kako biste instalirali ovu igru na vašem uređaju.

Prikupljanje informacija o instalaciji Fortnitea na PS4

Pre nego što počnete sa instalacijom Fortnitea na vašem PS4, bitno je da se dobro informišete o procesu. Prvi korak je provera da li vaša konzola ispunjava sve tehničke zahteve koji su potrebni za pokretanje igre. Fortnite je poznat po tome što je vrlo optimizovan, što znači da bi trebao da radi na većini PS4 konzola bez problema. Takođe, proverite da li imate dovoljno prostora na hard disku konzole, jer igra zauzima znatan prostor.

Preuzimanje Fortnitea na PS4 uređaju

Kada ste spremni da preuzmete Fortnite, prvi korak je da se povežete na internet i prijavite se na vaš PlayStation Network (PSN) nalog. Nakon toga, posetite PlayStation Store. U PlayStation Store-u, koristite funkciju pretrage da biste pronašli Fortnite. Kada pronađete igru, odaberite opciju „Download“ ili „Preuzmi“ da bi pokrenuli besplatno preuzimanje igre na vaš PS4 uređaj. Veličina preuzimanja može varirati zbog čestih ažuriranja i dodataka koje igra dobija, stoga se pobrinite da imate dovoljno prostora pre nego što započnete proces preuzimanja.

Instaliranje Fortnitea na PS4 uređaju

Nakon što se Fortnite preuzme na vašu konzolu, on će se automatski instalirati. Ako instalacija ne počne automatski, možete otići u sekciju “Notifications” na glavnom interfejsu PS4 i odabrati “Downloads” gdje ćete videti status preuzimanja Fortnitea. Kada se preuzimanje završi, igra bi trebala biti prisutna u vašem “Library” ili “Biblioteka” podsekciji, odakle možete izvršiti instalaciju ukoliko je to potrebno.

Kreiranje naloga na Epic Games platformi

Za potpuno iskustvo Fortnite igre, biće vam potreban nalog na Epic Games platformi. Epic Games je izdavač i razvijač Fortnitea, te je kreiranje naloga neophodno za igranje. Možete kreirati nalog direktno kroz igru na PS4, ili na sajtu Epic Gamesa. Potrebno je da pružite osnovne informacije kao što su e-mail adresa, korisničko ime i lozinka. Nakon kreiranja naloga, moći ćete da pristupate igri i svim njenim funkcijama.

Dodavanje karakteristika i opcija u Fortnite igri na PS4

Kada instalirate Fortnite i kreirate svoj nalog na Epic Games platformi, sledeći korak je prilagođavanje igre vašim željama. Fortnite vam omogućava da izaberete izgled vašeg lika kroz razne skinove i druge kozmetičke predmete. Takođe, možete prilagoditi kontrolne šeme i druga podešavanja kako biste poboljšali svoje iskustvo igranja. Fortnite redovno dobija ažuriranja koja uvode nove mogućnosti, pa je preporučljivo da pratite najnovije vesti i ažuriranja kako biste iskoristili sve što igra ima da ponudi.

Instalacija Fortnitea na PS4 je relativno jednostavan proces koji zahteva da pratite nekoliko ključnih koraka. Od prikupljanja informacija, preuzimanja i instaliranja igre, do kreiranja naloga na Epic Games platformi i prilagođavanja karakteristika igre vašem stilu, sve što vam je potrebno je davno podržano u ovom vodiču. Fortnite je igra koja obećava sate zabave i uzbudljivog takmičenja, te nemojte dozvoliti da vas bilo kakve tehničke poteškoće spreče da uđete u svet koji su zavoleli igrači širom planete. Sada ste spremni da se pridružite borbi i da pokažete svoje umeće u Fortnite na vašem PS4.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu