Kako napraviti web stranicu

U današnje vreme, internet je gotovo neizostavni deo poslovanja, kao i života uopšte. Stoga je imati sopstvenu web stranicu postalo gotovo neophodno kako bi biznis cvetao ili ideja bila uspešno predstavljena svetu. U ovom članku, predstavićemo vam osnovne korake i alate potrebne za kreiranje svoje web stranice, a bez prethodnog znanja ili iskustva u programiranju.

Kako besplatno napraviti web stranicu sa Google-om

Google je našao način da ponudi jednostavan način izrade web stranica putem besplatne usluge Google My Business. Ova usluga omogućava malim preduzetnicima da sa lakoćom stvore web stranicu koja će ih povezati sa potencijalnim klijentima. Ova usluga je idealna za preduzetnike koji nemaju znanja o kodiranju, ali žele da imaju prisustvo na internetu.

Sve što je potrebno da biste započeli je da odete na mrežno mesto Google My Business i kreirate nalog. Nakon što ste prijavljeni, jednostavno pratite uputstva i kreirajte web stranicu. U seriji jednostavnih koraka, možete odabrati ime i opis vaše firme, a zatim dodati fotografije i osnovne informacije o vašem preduzeću. Kada ste završili, kliknite na dugme “objavi” i vaša web stranica će biti dostupna na internetu za sve da je vide.

Google My Business nije samo jednostavan način da napravite web stranicu, već je i odličan način da se reklamirate na internetu. Vaša web stranica će se pojaviti na Google kartama i Google pretrazi, što će omogućiti vašoj preduzetničkoj zajednici da bude bolje upoznata sa vašom firmom. Besplatna usluga Google My Business je odlična opcija za male preduzetnike koji žele da pokrenu svoj biznis na internetu, ali ne žele da se upuštaju u složenost kreiranja sopstvenih web stranica.

Kako besplatno napraviti profesionalnu web stranicu

Kreiranje osnovne web stranice može biti sasvim jednostavno i besplatno, čak i ako nikada ranije niste pokrenuli veb projekat. Ovaj vodič će vam pokazati kako to učiniti u samo par koraka.

Prva stvar koju treba da uradite jeste da izaberete platformu za izradu sajta. Postoji mnogo besplatnih platformi kao što su WordPress, Wix, Weebly i druge koje možete koristiti.

Zatim odaberite predložak ili temu za vašu web stranicu. Ove platforme nude širok izbor sjajnih i profesionalnih tema koje možete personalizovati do maksimuma u skladu sa vašim željama i potrebama.

Nakon izbora predloška, kreiranje sadržaja za web stranicu je sledeći korak. To može obuhvatati kreiranje stranica za osnovne informacije, kao što su naslovna stranica, stranica o nama, kontakt, i slično. Takođe, možete dodati stranice koje će savršeno prilagoditi vašem biznisu ili projektu, poput bloga, portfolija, usluga, i slično.

Kada ste napravili temu i napisali sadržaj, vreme je da sajt objavite na internetu. To se radi putem web hosting usluge, koja će vašu web stranicu postaviti na internetu. Postoji mnogo besplatnih web hosting usluga koje možete koristiti, uključujući GitHub Pages, 000webhost, Infinityfree, i mnoge druge.

Ukoliko vam treba više informacija o tome kako izraditi profesionalnu web stranicu, predlažemo da posetite sajtove koji nude online podršku, gde možete naći detaljne uputstva i besplatne šablone koji će vam pomoći da postavite vašu web stranicu u samo nekoliko koraka.

Kako izabrati pravu platformu za izradu web stranice

Izbor prave platforme za izradu web stranice može biti odlučujući faktor za uspeh vašeg onlajn biznisa. Pre nego što krenete u izradu, treba dobro razmisliti o karakteristikama koje platforma treba da sadrži, kao i o svom nivou ekspertize.

Prvo i najvažnije je da odaberete platformu koja odgovara vašim potrebama i ciljevima. Ako planirate jednostavnu stranicu radi predstavljanja poslovanja, dovoljna vam je neka od popularnih platformi poput WordPressa ili Wixa. Međutim, ako ste na primer agencija za digitalni marketing ili e-trgovina, za vaše potrebe bolji izbor bi bila platforma poput Magento, Shopify ili WooCommerece.

Druga važna stvar na koju treba obratiti pažnju je dostupnost i kvalitet podrške. Većina platformi ima velike zajednice korisnika koji će vam rado pomoći u rešavanju problema, ali je važno da li same platforme nude tehničku podršku na visokom nivou.

Takođe, morate imati na umu i cenu. Nekoliko platformi je besplatno, dok sa drugima morate plaćati mesečnu pretplatu. Viša cena ne znači uvek i veću kvalitetu, ali ako birate besplatnu opciju, proverite da li ona nudi sve funkcije koje vam trebaju.

Konačno, treba obratiti pažnju na sam nivo ekspertize koju posedujete. Neke platforme zahtevaju više tehničkog znanja i iskustva u pravljenju web stranica, dok druge nude intuitivniji interfejs i manje zahtevaju programerske veštine. Procenite sami koji je nivo znanja potreban i gde su vaše granice.

Uz ove smernice, možete lakše izabrati pravu platformu koja će vam pomoći da napravite savršenu web stranicu za vaš biznis.

Kako napraviti sadržaj možete pročitati na ovom linku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu