Kako resetovati iPhone

Kada se suočite sa problemom sporog ili nepredvidivog ponašanja svog iPhone-a, resetovanje uređaja može biti brz i jednostavan način da se to reši. U ovom članku ćemo vam pokazati nekoliko načina kako resetovati vaš iPhone. Bez obzira da li želite da resetujete uređaj kako biste rešili problem sa softverom ili želite da obrišete sve svoje lične podatke pre prodaje ili poklanjanja svog uređaja, ovaj članak će vam pomoći da napravite siguran i pametan korak.

Kako resetovati iPhone sa iOS-a

Ako želite da resetujete svoj iPhone sa iOS operativnim sistemom, postoji nekoliko koraka koje možete primeniti. Ovo je koristan postupak ako želite da se vaš telefon vrati u svoje prvobitno stanje, da rešite probleme sa brzinom ili performansama i da obrišete sve podatke sa telefona pre prodaje ili zamene.

Pre nego što pokrenete postupak resetovanja, preporučuje se da prvo napravite sigurnosnu kopiju svih podataka sa telefona preko iCloud-a ili iTunes-a, kako bi kasnije mogli vratiti svoje podatke.

Zatim možete krenuti u sam postupak resetovanja tako što ćete otvoriti podešavanja na vašem iPhone-u. Pronađite opciju “General” ili “Opšte” i kliknite na “Reset” ili “Resetuj”. Imajte u vidu da će ovaj postupak izbrisati sve podatke sa vašeg iPhone-a, uključujući slike, poruke, kontakte i druge važne informacije.

Nakon što odaberete opciju koja vam odgovara, potvrdite svoju nameru da resetujete telefon i iPhone će krenuti u postupak resetovanja. On će obično trajati nekoliko minuta, nakon čega će se telefon ponovo pokrenuti. Vaš rezetovani iPhone će se sada prikazati na ekranu, spreman za korišćenje.

Sledeći ovaj jednostavan postupak, možete vratiti normalne performanse vašeg iPhone-a i osloboditi skladište od nepotrebnih informacija i aplikacija.

Kako resetovati iPhone sa računara

Ako imate problema sa svojim iPhone-om i ne možete da ga resetujete na uobičajeni način, možete to učiniti pomoću računara. Postupak je prilično jednostavan i ne zahteva nikakvo znanje programiranja.

Prvo, povežite svoj iPhone sa računarom putem USB kabla. Zatim otvorite iTunes i kliknite na ikonu vašeg iPhone-a. Na toj stranici, kliknite na dugme “Restore iPhone”. Nakon toga, slijedite uputstva koja vam se pojavljuju na ekranu.

Kada proces bude završen, vaš iPhone će biti vraćen na fabričko podešavanje. Ovo može biti korisno ako ste zaboravili svoj šifru ili ako vaš telefon ne radi ispravno. Ipak, pazite da prvo napravite rezervnu kopiju vaših podataka, jer će se sve vaše informacije izbrisati nakon resetovanja.

Ukoliko i dalje imate problem, preporučuje se da kontaktirate Apple podršku ili da odnesete telefon u servis.

Ukoliko vas zanima kako postaviti pesmu kao melodiju zvona na iPhone-u, obavezno posetite ovaj link i otkrijte više detalja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu