Kako besplatno napraviti PDF

PDF (Portable Document Format) je standardni format za deljenje dokumenata na internetu. Morate li nešto pretvoriti u PDF format, postoji dosta opcija koje nude plaćene usluge. Međutim, postoje i besplatni načini za kreiranje PDF dokumenata, uključujući upotrebu programa kao što su Microsoft Word, Google Docs i drugi alati. U ovom članku ćemo detaljno opisati kako napraviti PDF dokument besplatno.

Kreirajte PDF besplatno na Windows 10

Ako želite da kreirate PDF fajl na svom računaru sa operativnim sistemom Windows 10, postoji nekoliko opcija koje su vam dostupne. Verovatno najjednostavniji način je da koristite ugrađene funkcije OS Windows 10 za kreiranje PDF fajlova.

Prvo, otvorite dokument koji želite da konvertujete u PDF format. Zatim kliknite na ikonicu “Datoteka” u levom gornjem uglu i odaberite “Štampanje”. Umesto da odaberete vaš štampač, odaberite opciju “Microsoft Print to PDF”. Kliknite na dugme “Štampaj” i dokument će biti konvertovan u PDF format i sačuvan u folderu koji ste izabrali.

Ako tražite više opcija, možete probati razne aplikacije koje nude dodatne funkcije za uređivanje dokumenata pre nego što konvertujete u PDF, kao što su “PDFsam Basic” ili “PDF-XChange Editor“. Takođe možete pronaći mnoge besplatne online konvertore za PDF koji vam omogućavaju da konvertujete dokumente u PDF format bez potrebe instaliranja bilo kojeg softvera.

U svakom slučaju, kreiranje PDF fajlova na Windows 10 je veoma jednostavno i pristupačno, bilo da se odlučite za ugrađene funkcije OS, aplikacije ili online alate.

Besplatan alat za kreiranje PDF-a na Mac-u

Za korisnike Mac računara, kreiranje PDF dokumenata često predstavlja izazov. Međutim, postoji besplatan alat koji može da olakša ovaj proces i omogući vam da kreirate profesionalne PDF dokumente bez ikakvog napora.

PDFelement za Mac je inovativno rešenje za kreiranje, editovanje i konvertovanje PDF dokumenata na vašem Mac računaru. Ovaj program pruža intuitivan i jednostavan interfejs i obilje funkcija koje će vam pomoći da svoj dokument učinite privlačnijim.

Kreiranje novog PDF dokumenta je lako – jednostavno kliknite na dugme “Create PDF” i unesite tekst koji želite. Ako želite da dodate slike, grafiku ili bilo koji drugi element, jednostavno ih prevucite i ubacite u dokument. PDFelement omogućava i editovanje postojećih PDF dokumenata, kao i njihovo konvertovanje u druge formate.

Još jedna prednost PDFelementa je mogućnost potpisivanja PDF dokumenata. Ovo je izuzetno korisno kada želite da potpišete važan ugovor ili dokument, jer se potpis može dodati direktno u dokument. Osim toga, PDFelement može i da obriše postojeće potpise, što je korisno u slučaju da je došlo do greške.

PDFelement za Mac je savršen alat za svakoga ko želi da brzo i lako kreiraju PDF dokumente na svom Mac računaru. Ovaj program je jednostavan za korišćenje i ima obilje funkcija koje će vam pomoći da budete produktivniji u radu. Preuzmite besplatnu verziju i isprobajte sami!

Najbolji online alati za kreiranje besplatnog PDF-a

PDF fajlovi postali su neizostavni deo našeg svakodnevnog života, bilo da se radi o online dokumentaciji, brošurama, poslovnim planovima, knjigama ili čak službenim državnim obrascima. Srećom, danas postoji mnogo online alata koji nam omogućavaju kreiranje besplatnog PDF fajla bez potrebe za instaliranjem dodatnog softvera ili kupovinom bilo kakvog programa.

Jedan od najpopularnijih alata za kreiranje PDF fajlova je nesumnjivo “PDF24 Creator“. Ovaj alat omogućava korisnicima da kreiraju PDF dokumente od gotovo bilo kojeg formata fajla.

Smallpdf” je takođe popularan online alat za kreiranje PDF fajlova, koji takođe omogućava korisnicima da pretvaraju gotovo sve vrste fajlova u PDF format. Ovaj online alat poseduje i opciju za spajanje više fajlova u jedan PDF fajl.

Još jedan popularan alat za kreiranje besplatnih PDF fajlova je “WPS Office“. Ovaj alat omogućava kreiranje PDF fajlova iz bilo kog formata fajla, kao i uređivanje već postojećih PDF fajlova.

Uz ove besplatne online alate, kreiranje PDF fajlova nikad nije bilo lakše. Bez obzira da li vam treba PDF dokument za poslovne ili privatne potrebe, ovi online alati su odličan izbor.

Kako pretvoriti fotografiju u PDF sa svog mobilnog telefona pokazaćemo vam u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu