Kako videti koliko sam poruka poslao na WhatsApp-u

Kako videti koliko sam poruka poslao na WhatsApp-u

WhatsApp je postao jedna od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju širom sveta. Omogućava korisnicima da šalju poruke, dele multimedijalne sadržaje i obavljaju video i glasovne pozive preko interneta. Kako se broj poruka koje šaljemo svakodnevno konstantno povećava, mnogi se pitaju koliko su poruka zapravo poslali. Da li ste znatiželjni da saznate koliko poruka ste poslali na WhatsApp-u od kada ga koristite? U ovom članku, objasnićemo kako možete da vidite broj poslatih poruka na različitim uređajima: Android, iPhone i računaru.

Kako videti broj poslatih poruka na WhatsApp-u na Androidu

Android korisnici mogu lako da provere broj poslatih poruka na WhatsApp-u pratеći nekoliko jednostavnih koraka. Otvorite WhatsApp i kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu kako biste pristupili meniju. Izaberite ‘Settings’ tj. ‘Podešavanja’ i potom ‘Account’ tj. ‘Nalog’. Nakon toga, odaberite ‘Storage and data’ tj. ‘Skladište i podaci’ i tamo će se naći opcija ‘Network usage’ tj. ‘Upotreba mreže’. Ovde možete videti sveobuhvatnu statistiku koja uključuje broj poslatih i primljenih poruka, kao i podatke o korišćenju podataka.

Kako proveriti koliko sam poruka poslao na WhatsApp-u na iPhone-u

Na iPhone-u proces praćenja broja poslatih poruka je sličan kao na Androidu. Prvo, otvorite WhatsApp i idite na ‘Settings’ tj. ‘Podešavanja’ koje se nalazi u donjem desnom uglu. Zatim izaberite ‘Data and Storage Usage’ tj. ‘Podaci i upotreba skladišta’. Pod ovim menijem videćete opciju ‘Network Usage’ tj. ‘Upotreba mreže’, gde ćete naći informacije o broju poslatih poruka, kao i druge podatke vezane za korišćenje mreže.

Kako saznati koliko ste poruka poslali na WhatsApp-u na računaru

WhatsApp Web i WhatsApp Desktop aplikacije omogućavaju korisnicima da pristupe svojim porukama direktno sa računara. Da biste proverili koliko poruka ste poslali koristeći WhatsApp na računaru, moraćete da se vratite na vaš mobilni uređaj i sledite gore pomenute korake za Android ili iPhone, jer WhatsApp Web i Desktop verzije trenutno ne nude mogućnost pregleda ove statistike direktno.

WhatsApp statistika: brojanje poslatih poruka na Androidu

Statistika na WhatsApp-u na Androidu nudi više od samog broja poslatih i primljenih poruka. U odeljku ‘Upotreba mreže’ možete detaljno da vidite informacije o količini podataka koje ste potrošili za prenos poruka, ali i za pozive, status-update i generalno prenos podataka u pozadini. Ovi podaci mogu biti korisni ukoliko pokušavate da smanjite potrošnju podataka ili ste samo radoznali o vašim navikama u komunikaciji.

Koliko poruka ste poslali na WhatsApp-u – Korak po korak vodič

Ako želite detaljan vodič kako da saznate koliko ste poruka poslali na WhatsApp-u, sledite ove korake:

Korak 1: Otvorite WhatsApp na vašem uređaju

Najpre otvorite WhatsApp aplikaciju na vašem mobilnom uređaju.

Korak 2: Podešavanja

Na Androidu kliknite na tri tačkice u gornjem uglu, dok ćete na iPhone-u trebati da odete na ‘Podešavanja’ u donjem desnom uglu.

Korak 3: Nalog i podaci

Na Android uređajima odaberite ‘Nalog’, zatim ‘Skladište i podaci’, dok će na iPhone-u biti ‘Data and Storage Usage’.

Korak 4: Upotreba mreže

U oba slučaja izaberite opciju koja se odnosi na upotrebu mreže tj. ‘Network Usage’.

Korak 5: Pregled statistike

Pročitajte informacije prikazane kako biste saznali koliko poruka ste poslali i primili, kao i ostale relevantne podatke o upotrebi aplikacije.

Prateći ove korake brzo ćete dobiti uvid u vašu upotrebu WhatsApp-a i moći ćete detaljno da analizirate svoje navike u komunikaciji.

U doba digitalne komunikacije, mnogo nas se oslanja na aplikacije poput WhatsApp-a kako bismo ostali u kontaktu sa prijateljima, porodicom, kolegama. Saznati koliko smo poruka poslali može da bude koristan podatak, ne samo radi zadovoljenja lične radoznalosti, već i za praćenje naših navika u komunikaciji i moguće prilagođavanje paketa podataka koje koristimo. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu