Kako skenirati dokument i poslati ga putem e-pošte

U današnje vreme, papirologija se polako ali sigurno zamenjuje digitalnom dokumentacijom. Međutim, često se susrećemo sa situacijama gde je potrebno skenirati neki dokument kako bi ga poslali putem e-pošte. U ovom članku ćemo vam pokazati kako jednostavno skenirati dokument i poslati ga putem e-pošte, bez potrebe za fizičkim slanjem.

Kako poslati skenirani dokument putem Microsoft Outlooka

Microsoft Outlook je popularan program koji se koristi za slanje i primanje e-pošte, a često se koristi i za slanje priloga. Ako želite poslati skenirani dokument putem priložene datoteke, postupak je jednostavan.

Prvo, skenirajte dokument i spremite ga na računalu. Zatim otvorite novu poruku e-pošte u Outlooku i kliknite na ikonu “Priloži datoteku”. Pronađite skenirani dokument na računalu i odaberite ga. Možete ga i prvo kopirati (CTRL+C), a zatim zalijepiti (CTRL+V) u poruku e-pošte.

Provjera veličine datoteke važna je prije slanja. Ako je datoteka prevelika, možete je smanjiti koristeći funkciju “Kompresija” u nekim programima za obradu slika. Također, provjerite postavke vašeg e-mail provajdera jer postoje limiti veličine priloga.

Nakon što ste odabrali datoteku, možete dodati temu i napisati poruku, a nakon toga kliknite na “Pošalji” kako bi poruka s prilogom bila poslana.

Kako biste bili sigurni da ste uspješno poslali skenirani dokument, možete provjeriti povratnu informaciju u popisima “Poslane” ili “Ažuriranja” u izborniku lijevo. Također, provjerite jesu li svi primatelji točno navedeni kako bi poruka stigla na pravo mjesto.

Kako poslati skenirani dokument putem pametnih telefona i tableta

U današnje vreme kada mnogi rade od kuće ili su često u pokretu, slanje skeniranih dokumenata može biti veliki izazov. Međutim, sa pametnim telefonima i tabletima, ovo postaje mnogo lakše.

Prva opcija je pomoću aplikacije koju nudi proizvođač vašeg uređaja. Ako imate iPhone, na primer, ne morate preuzimati posebnu aplikaciju za skeniranje dokumenata. Koristeći ugrađenu aplikaciju “Notes”, možete napraviti fotografiju dokumenta i sačuvati je u obliku skeniranog dokumenta.

Druga opcija je preuzimanje aplikacije za skeniranje dokumenata poput CamScanner, Adobe Scan ili Google Drive. Ove aplikacije omogućavaju vam da snimite fotografiju dokumenta, obrežete i ispravite uglove, smanjite buku i osvetlite sliku, a zatim organizujete i delite dokumente preko e-pošte ili u oblaku.

Postoje i alternative poput HP Smart aplikacije koja vam omogućava da skenirate dokumente pomoću vašeg pametnog telefona preko WiFi veze.

Kada pošaljete skenirani dokument, uverite se da ste odabrali pravu vrstu fajla (PDF, JPG, itd.) i da ste proverili da je slika jasna i vidljiva. Nakon toga, možete bez brige poslati svoj skenirani dokument bilo gde i kad god vam treba.

Kako kreirati adresu e-pošte možete pogledati u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu