Kako pronaći osobu na Instagramu

Kako pronaći osobu na Instagramu

Pronalaženje osoba na društvenoj mreži Instagram može biti izuzetno korisno i zanimljivo. Instagram, kao platforma brzog i vizuelnog deljenja sadržaja, privlači milione korisnika širom sveta. Bilo da pokušavate da se ponovo povežete sa starim prijateljem, pratite poznatu ličnost, ili jednostavno želite da pratite nove nadahnjujuće profile, postoje različite metode kako da to učinite. U ovom tekstu, objasnićemo korak po korak kako da pronađete osobu na Instagramu koristeći različite pristupe.

Kako pronaći osobu na Instagramu pomoću imena

Pronalaženje nekoga na Instagramu koristeći ime može biti najlakši pristup ukoliko znate tačno ime ili korisničko ime osobe koju tražite. Da biste to učinili, otvorite Instagram aplikaciju ili web sajt, i koristite search (pretraga) funkciju. Kucajte puno ime ili korisničko ime unutar trake za pretragu. Ako ta osoba ima javni profil, trebali biste je brzo pronaći. Ukoliko ima privatni profil, videćete samo njen profilnu sliku i korisničko ime, ali ne i objave dok vam ne odobri zahtev za praćenje.

Kako pronaći osobu na Instagramu putem broja telefona

Ako je osoba koju želite da pronađete već u kontaktima vašeg telefona, postoji mogućnost da je pronađete na Instagramu pomoću broja telefona. Da biste to učinili, morate da imate sinkronizovane kontakte u Instagram aplikaciji. Uđite u svoje postavke na Instagramu, idite na ‘Account’ (Nalog), i zatim ‘Contacts Syncing’ (Sinkronizacija kontakata). Kada omogućite ovu opciju, Instagram će automatski pretražiti vaše kontakte i predložiti profile za praćenje. Imajte u vidu da ova metodologija funkcioniše samo ako je osoba koju tražite povezala svoj broj telefona sa svojim Instagram nalogom.

Kako pronaći osobu na Instagramu preko Facebook naloga

Instagram je u vlasništvu Facebooka, što znači da postoji integracija između ova dva društvena mreža. Ako ste povezali svoj Instagram profil sa Facebook nalogom, možete koristiti opciju ‘Find Friends’ (Pronađi prijatelje) da pretražujete svoju listu Facebook prijatelja na Instagramu. Idite na svoj profil na Instagramu, pritisnite ikonicu sa tri crtice u gornjem desnom uglu, izaberite ‘Settings’ (Postavke), zatim ‘Follow and Invite Friends’ (Pratite i pozovite prijatelje), i na kraju ‘Follow Friends’ (Pratite prijatelje). Instagram će vam prikazati listu vaših Facebook prijatelja koje možete pratiti.

Kako pronaći osobe na Instagramu po lokaciji

Ponekad želite pronaći osobe koje postavljaju sadržaj iz određene lokacije. Instagram omogućava pretragu po lokacijama. Otvorite pretragu unutar Instagram aplikacije i idite na karticu ‘Places’ (Mesta). Nakon što unesete zeljenu lokaciju, Instagram će vam izbaciti niz postova koji su označeni sa tom lokacijom. Ovo ne garantuje da će pronaći osobu koju tražite, ali vam omogućava da istražite korisnike koji dele sadržaj iz određenih geografskih područja.

Kako pronaći osobu na Instagramu preko slike

Ako imate fotografiju osobe koju želite da pronađete na Instagramu, možete koristiti alate van Instagrama poput Google slike pretrage ili aplikacije poput TinEye kako biste pronašli profile povezane sa tom slikom. Ove metode nisu uvijek pouzdane i zahtevaju malo više truda, ali mogu biti korisne kada nemate druge informacije o osobi.

U finalu, postoje mnogi putevi da pronađete osobu na Instagramu. Ključ je da budete uporni i kreativni u svojoj potrazi. Koristeći ime, broj telefona, Facebook, lokaciju ili čak sliku, možete pronaći profil za kojim tragate. Ne zaboravite da poštujete privatnost drugih korisnika i koristite instrukcije za pronalaženje osoba na Instagramu odgovorno.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu