Kako preuzeti knjige na Kindle-u

Kako preuzeti knjige na Kindle-u

Elektronske knjige ili e-knjige postale su izuzetno popularan oblik čitanja, a Kindle kompanije Amazon jedan je od najpoznatijih e-čitača na tržištu. Pored toga što je prenosiv i lagan, Kindle nudi brojne mogućnosti za nabavku i čitanje knjiga. Ipak, suštinski element za zadovoljavajući doživljaj čitanja jeste proces preuzimanja knjiga na sam uređaj. U daljem tekstu, saznaćete kako besplatno preuzeti knjige na Kindle, kako obaviti kupovinu preko Amazona, koristiti Kindle aplikaciju za preuzimanje, kao i koji su alternativni načini za dodavanje knjiga u vašu Kindle biblioteku.

Kako besplatno preuzeti knjige na Kindle-u

Postoji nekoliko metoda kako možete besplatno doći do e-knjiga za vaš Kindle. Jedna od najjednostavnijih opcija je poseta Amazonovoj sekciji za besplatne e-knjige. Na Amazonu možete naći širok spektar knjiga koje su besplatne, posebno klasika i knjige pod javnim vlasništvom. Takođe, možete se prijaviti na razne newslettere i sajtove koji redovno obaveštavaju o promocijama i besplatnim knjigama. Drugi koristan resurs su biblioteke e-knjiga kao što su Project Gutenberg ili ManyBooks, gde legalno možete preuzeti hiljade knjiga bez troškova.

Kako preuzeti knjige na Kindle-u sa Amazona

Poznato je da je Amazon prvobitno osmišljen kao online prodavnica za knjige, stoga ne čudi da je kupovina i preuzimanje knjiga na Kindle-u vrlo intuitivan proces. Da biste obavili kupovinu, morate posetiti Amazonovu web stranicu i prijaviti se na svoj nalog. Kada pronađete knjigu koju želite da kupite, jednim klikom na dugme “Buy now with 1-Click” biće dodata u vašu Kindle biblioteku. Uređaj mora biti povezan na Wi-Fi mrežu kako bi knjiga bila preuzeta. Takođe imate opciju da knjigu pošaljete na svoj Kindle preko “Manage Your Content and Devices” sekcije na Amazon nalogu.

Preuzimanje Kindle knjiga na računaru

Ako želite da upravljate Kindle bibliotekom sa računara, to možete učiniti instalacijom Amazonove Kindle aplikacije za desktop. Kindle aplikacija je dostupna za Windows i Mac operativne sisteme i omogućava vam pristup kompletnoj biblioteci, kao i kupovinu, čitanje i sinkronizaciju vaših knjiga među uređajima. Nakon što instalirate aplikaciju i prijavite se sa svojim Amazon nalogom, moći ćete da preuzmete knjige direktno na računar i kasnije ih prenesete na Kindle putem USB kabela.

Korišćenje Kindle aplikacije za preuzimanje knjiga

Kindle aplikacija dostupna je i za pametne telefone i tablete, što znači da možete preuzeti e-knjige i čitati ih i bez Kindle uređaja. Aplikacija se može preuzeti sa Google Play prodavnice ili Apple App Store-a. Nakon instalacije aplikacije i prijave na Amazon nalog, imate mogućnost da brzo i lako kupujete i preuzimate knjige direktno na vaš mobilni uređaj. Na ovaj način, vaša e-knjižara je uvek sa vama, čak i kada niste u blizini vašeg Kindle čitača.

Druge opcije za preuzimanje knjiga na Kindle-u

Osim direktnog preuzimanja knjiga sa Amazona, postoje i drugi načini da se e-knjige doda na Kindle. Na primer, mobi format je jedan od formata kompatibilnih sa Kindle uređajima i knjige u ovom formatu možete dodati preko USB veze ili ih poslati sebi na Kindle email adresu koju dobijete prilikom registracije uređaja. Takođe, postoji opcija da koristite treću stranu aplikacije kao što su Calibre ili Send to Kindle, koje vam pomažu da konvertujete knjige u Kindle format i prenesete ih na uređaj.

Kindle e-čitač je savršen alat za ljubitelje knjiga zahvaljujući svojoj portabilnosti i pristupačnosti velikog broja naslova. Bez obzira da li izabrate besplatne knjige, kupujete ih sa Amazona, koristite računar ili mobilnu aplikaciju, ili prenosite knjige iz drugih izvora, postoji mnogo načina da obogatite vašu Kindle biblioteku. Svakim od ovih metoda, čitači mogu brzo i lako pronaći nove sadržaje i uživati u čitanju kad god i gde god požele. Pratite gore pomenute korake i otključajte svet knjiga na vašem Kindle-u.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu