Programi za ispravljanje grešaka na računaru besplatno

Računari se neretko susreću sa greškama koje mogu biti iritantne, ali i opasne po funkcionisanje sistema. Srećom, na internetu postoji veliki broj besplatnih programa koji mogu pomoći u otklanjanju ovih grešaka i optimizaciji računara. U ovom članku ćemo predstaviti nekoliko programa za ispravljanje grešaka na računaru koji se mogu preuzeti besplatno i koji bi mogli biti od koristi korisnicima svih nivoa iskustva.

Na ovom linku možete istražiti programe za preuzimanje video zapisa sa jutjuba.

Besplatni programi za ispravljanje grešaka u Windowsu: top 3

Kada se bavimo radom na računaru, greške su često neizbežne. Upravo zbog toga postoje besplatni programi za ispravljanje grešaka u Windows-u koji vam mogu pomoći da ponovo uspostavite funkcionalnost svog računara.

Neki od posebno korisnih alata su CCleaner, Malwarebytes Anti-Malware i Glary Utilities. CCleaner je moćan alat za čišćenje koji uklanja nepotrebne fajlove, propuste i registarske ključeve, dok Malwarebytes Anti-Malware skenira računar u potrazi za virusima, trojancima i drugim štetnim softverom. Glary Utilities predstavlja sveobuhvatno rešenje koje vrši optimizaciju i rešavanje problema na računaru.

Sve tri aplikacije su potpuno besplatne za upotrebu, ali postoje i verzije sa dodatnim funkcijama koje se plaćaju. Bez obzira na to, ove aplikacije mogu pomoći da održite vaš računar čistim, optimizovanim i zaštićenim od štetnih napada.

Programi za besplatno ispravljanje grešaka na računaru Mac: preporuke

Ako ste korisnik računara Mac, verovatno se susrećete sa povremenim problemima u radu. Međutim, ne morate nužno da trošite novac na servisere ili plaćate naplatne programe za ispravljanje grešaka. Postoji mnogo besplatnih programa koji mogu da vam pomognu u rešavanju problema sa vašim računarom.

Prvo na našoj listi preporuka je program Onyx. Onyx je besplatni program za održavanje sistema i može da vam pomogne da rešite poteškoće sa sistemskim performansama, čišćenjem i optimizacijom hard diska, kao i sa brisanjem nepotrebnih datoteka.

Drugi program koji vredi pokušati je CCleaner za Mac. Sličan programu Onyx, CCleaner može da pomogne u čišćenju sistema, ali ima i funkcije poput deinstalacije programa i upravljanja startup aplikacijama.

Ako imate problema sa integritetom datoteka, preporučujemo da isprobate program Disk Utility. Disk Utility može da proveri diskove na vašem računaru i popravi greške u datotekama.

Naposletku, ako imate problema sa vašom Mac baterijom, preporučujemo da isprobate CoconutBattery. CoconutBattery vam pokazuje koliko je vaša baterija stvarno sposobna i koliko je vremena preostalo do pražnjenja baterije.

Svaki od ovih programa može da pomogne u rešavanju problema koji se mogu javiti na vašem Mac računaru. Dajte im šansu i uštedite novac na održavanju računara.

BleachBit vs CleanMyMac X: koji je bolji za čišćenje računara

BleachBit i CleanMyMac X su programi za čišćenje računara, svaki sa svojim prednostima i opcijama. BleachBit je besplatni open-source alat za čišćenje za Windows i Linux operativne sisteme, koji nudi brisanje privremenih datoteka, istorije pregledanja, cache-a, i drugih nepotrebnih datoteka. CleanMyMac X je alat koji je specijalizovan za macOS upotrebu, i omogućava čišćenje hard diska, ali i optimizaciju performansi, uklanjanje beskorisnih aplikacija, i čak čišćenje memorije RAM-a.

U poređenju sa BleachBit-om, CleanMyMac X je efikasniji u čišćenju većeg broja neželjenih sadržaja, ali ga karakterišu i više cene, kao i neki problemi sa kompatibilnošću sa starijim verzijama macOS-a. BleachBit je pristupačniji i lako se koristi, ali ne nudi jednaku količinu opcija i funkcija kao CleanMyMac X.

Kada birate između BleachBit-a i CleanMyMac X-a, važno je razmotriti sopstvene potrebe i ciljeve korišćenja, kao i karakteristike Vašeg računara, operativnog sistema i uređaja. Ako Vam je potrebno jednostavnije i osnovno čišćenje, BleachBit može biti dobra opcija. Ako tražite više funkcija i tehnologija za čišćenje i optimizaciju računara, CleanMyMac X je odličan izbor, ali ne zaboravite da vaš računar treba redovno čistiti i održavati kako bi bio efikasan i funkcionalan.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu