Kako označiti polje u Wordu

Kako označiti polje u Wordu

Danas je Microsoft Word neizostavan alat za obradu teksta u školskom, poslovnom i privatnom kontekstu. Osim osnovnih funkcija tipografije i formatiranja, Word nudi i napredne mogućnosti koje korisnicima pomažu u kreiranju raznovrsnih dokumenata, kao što su formulare, ankete ili checkliste. Jedna od takvih funkcija je i mogućnost dodavanja kontrolnih i označenih polja. U ovom članku biće objašnjeno kako možete dodati i koristiti ove elemente u vašim Word dokumentima.

Kreiranje kontrolnog polja u Wordu

Kontrolna polja su vrlo korisna kada je potrebno kreirati liste zadataka ili formulare koji zahtevaju potvrdu. Da biste kreirali kontrolno polje u Word dokumentu, potrebno je pratiti nekoliko koraka. Prvo, morate da se uverite da je kartica “Razvojni alati” omogućena u vašem Wordu. Ukoliko nije, omogućite je tako što ćete kliknuti na “Datoteka” -> “Opcije” -> “Prilagodi traku sa alatkama” i tu potvrditi “Razvojne alate”. Nakon toga, idite na karticu “Razvojni alati” i izaberite “Kontrolno polje”. Ubacićete kontrolno polje koje možete čekirati i očekirati po potrebi u dokumentu.

Dodavanje označenog polja u Wordu

Označena polja omogućavaju korisnicima da izaberu jednu ili više opcija koje su dostupne u obliku liste. Da biste dodali označeno polje, takođe morate pristupiti kartici “Razvojni alati”. Klikom na dugme “Kontrola sadržaja” možete izabrati “Označeno polje”, koji će biti umetnut u dokument. Svako označeno polje posle možete ručno označiti ili očekirati klikom na njega.

Word na računaru

Kada koristite Word na računaru, imate najveći broj opcija i najlaši pristup svim funkcijama. Umesto da se oslanjate na online verzije ili mobilne aplikacije, desktop verzija Worda vam omogućava da iskoristite puni potencijal programa, uključujući kreiranje i upravljanje kontrolnim i označenim poljima u vašim dokumentima. Proces dodavanja ovih polja na računaru je upravo onakav kakav smo prethodno opisali.

Word Online

Word Online pruža slobodu korišćenja Worda bez instalacije softvera, direktno u vašem web pregledaču. Iako je funkcionalnost ograničena u odnosu na desktop verziju, i dalje postoji mogućnost da dodate kontrolna i označena polja u vašim dokumentima. Neki koraci mogu biti nešto drugačiji zato što se interfejs online verzije razlikuje, ali osnovne funkcije poput dodavanja kontrolnih polja su i dalje dostupne.

Word aplikacija

Ukoliko često koristite Word na tabletu ili pametnom telefonu, možete koristiti Word aplikaciju. Funkcionalnosti su prilagođene mobilnim uređajima i ekranskom prostoru, ali osnovne funkcije kao što je dodavanje kontrolnih i označenih polja su i dalje dostupne. Važno je napomenuti da korisničko iskustvo može varirati u zavisnosti od veličine i performansi uređaja.

Kao zaključak, Word pruža više načina da označite polje, bilo da koristite desktop, online verziju ili mobilnu aplikaciju. Ovo je korisno za različite namene, uključujući organizovanje zadataka, kreiranje anketa ili formulisanje pitanja u testovima. S obzirom na široku primenu u mnogim industrijama i svakodnevnom životu, savladavanje ovih funkcija može značajno unaprediti vašu produktivnost i efikasnost prilikom kreiranja i manipulisanja Word dokumentima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu