Kako otvoriti PS4

Kako otvoriti PS4

PlayStation 4 (PS4) konzole su postale centralni deo zabave u mnogim domovima širom sveta. Pružajući ne samo igračko iskustvo već i pristup multimedijskom sadržaju, PS4 konzole mogu vremenom zahtevati održavanje ili unapređenja. Jedan od prvih koraka u tom procesu je znati kako pravilno otvoriti vašu PS4 konzolu, bilo da se radi o redovnom čišćenju prašine, zamene termalne paste ili nadogradnje hard diska. U ovom vodiču, pokazaćemo vam kako da otvorite različite modele PS4 konzola, korak po korak, kako biste osigurali da to uradite na bezbedan i efikasan način.

Kako otvoriti PS4 Fat

Model PS4 Fat je prvo izdanje PS4 konzole i ima specifičnosti kada je u pitanju otvaranje. Pre nego što započnete sa procesom, obezbedite da je konzola isključena i da ste je iskopčali iz struje. Takođe, bilo bi dobro da imate pri ruci odgovarajući set odvijača i druge alate koji će vam biti potrebni tokom otvaranja.

Odstranivanje glavnih poklopaca

Prvo što treba da uradite je da odstranite sjajni poklopac na gornjoj strani konzole. Možete ga pažljivo odvojiti ručno. Ispod njega ćete pronaći vijke koje trebate odšrafiti kako biste došli do unutrašnjosti konzole. Nakon toga, pređite na odvijanje i odstranjivanje zadnjeg poklopca.

Pristup unutrašnjim komponentama

Kada ste odstranili oba poklopca, imaćete pristup hard disku, napajanju, ventilatoru i drugim komponentama. Ako je vaš cilj samo da zamenite hard disk, to možete uraditi bez daljeg rasklapanja konzole. Za ozbiljnije radove potrebno je dalje rastaviti komponente u skladu sa uputstvom za vaš model.

Kako otvoriti PS4 Slim

Model PS4 Slim je manji i kompaktniji u odnosu na PS4 Fat i ima nešto drugačiji pristup kada se radi o otvaranju. Proces započinje skidanjem gornjih i donjih poklopaca koji su zakačeni na konzolu bez vidljivih vijaka.

Skidanje poklopaca na PS4 Slim modelu

Za skidanje gornjeg poklopca trebaće vam malo snage. Preporučuje se da ga pažljivo oslobodite koristeći plastiku za otvaranje ili sličan alat kako ne biste oštetili konzolu. Nakon odstranjivanja gornjeg poklopca, možete pristupiti hard disku i ventilatoru.

Mogućnost zamene komponenti

S obzirom na to da PS4 Slim koristi istu vrstu hard diska kao i PS4 Fat, proces zamene je sličan. Ostale komponente su manje dostupne i zahtevaće dodatno rastavljanje koje treba obavljati sa posebnom pažnjom.

Kako otvoriti PS4 Pro

PS4 Pro je najsnažniji model u PS4 porodici i zbog njegovih poboljšanih performansi, proces otvaranja se razlikuje od prethodnih modela. Cilj pravilnog otvaranja jeste da se osigura pristup unutrašnjim komponentama bez oštećenja.

Tehnika otvaranja PS4 Pro konzole

Za PS4 Pro će vam biti potrebni T8 ili T9 bezbednosni odvijači. Prvi korak je uklanjanje plastičnog poklopca sa zadnje strane konzole, nakon čega se vide vijci koje treba odviti. Postupak rastavljanja PS4 Pro modela je složeniji i preporučuje se da ga obavljaju oni koji su već iskusni u radu sa elektronikom.

Komponente dostupne nakon otvaranja

Kada otvorite PS4 Pro, dobićete pristup hard disku, napajanjima, mehanizmu za hlađenje i drugim internim komponentama. Često je svrha otvaranja PS4 Pro konzole unapređenje kapaciteta za skladištenje ili poboljšanje hlađenja.

Vodič za otvaranje PS4 konzole

Bez obzira na model vaše PS4 konzole, proces otvaranja treba obavljati sa oprezom i strpljenjem. Pre svakog otvaranja, informišite se o specifičnim uputstvima za model konzole koji posedujete i obezbedite da imate odgovarajući alat. Nemojte zaboraviti da povratite sve kako treba i da ne ostavljate delove van konzole.

Kako otvoriti PlayStation 4

Otvaranje Playstation 4 može biti potrebno iz raznih razloga – od održavanja i čišćenja do unapređene popravke. U ovom delu ćemo vam

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu