Konvertovanje PDF u Word

Konvertovanje PDF u Word

Konvertovanje PDF dokumenata u Word format je često potreba kako bi se omogućila dalja obrada teksta, njegovo uređivanje ili kopiranje sadržaja. U ovom vodiču ćemo prikazati nekoliko načina kako to učiniti koristeći različite alate i usluge, bilo da se radi o desktop aplikacijama za Windows ili macOS ili o online alatima koji su dostupni sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu.

Kako konvertovati PDF u Word na računaru

Konvertovanje PDF u Word na računaru se može uraditi na više načina, a najjednostavniji je upotreba Adobe Acrobat Reader-a koji nudi i mogućnost konvertovanja. Da biste konvertovali PDF u Word, otvorite PDF u Adobe Acrobat Reader-u, potražite opciju “Export PDF” i odaberite format Word. Takođe, postoje i drugi programi koji nude slične funkcionalnosti, poput Nitro PDF ili Foxit Reader-a.

Programi za konverziju PDF u Word na Windows i macOS

Ako tražite program koji se specijalizovao za konverziju PDF u Word, na raspolaganju su vam razni alati. Za Windows korisnike popularni izbori su Nitro PDF ili Wondershare PDFelement, dok su za korisnike macOS-a često preporučeni Adobe Acrobat ili PDF Expert. Ovi programi nisu samo ograničeni na konverziju PDF-a u Word već nude i mnoštvo drugih funkcija kao što su uređivanje PDF-a, komentarisanje, zaštita lozinkom i slično.

Kako konvertovati PDF u Word online

Ako nemate instaliran odgovarajući program ili ne želite da instalirate dodatni softver, online konverzija može biti brzo i jednostavno rešenje. Postoji više web stranica koje nude besplatnu konverziju PDF dokumenata u Word format. Potreban je samo pristup internetu, i u par klikova možete da prebacite svoj PDF u Word.

Online usluge za konverziju PDF u Word

Mnoge online usluge kao što su SmallPDF, PDF2Doc, i ilovepdf omogućavaju besplatno konvertovanje PDF-a u Word. Većina ovih usluga su veoma intuitivne za korišćenje i zahtevaju samo da otpremite PDF datoteku, sačekate proces konverzije i potom preuzmete rezultirajući Word dokument. Pored besplatnih opcija, mnoge od ovih usluga nude i premium verzije koje pružaju naprednije mogućnosti i podizanje većeg broja dokumenata.

Kako konvertovati PDF u Word na Mac-u

Korisnici Mac-a mogu koristiti Preview za osnovna konvertovanja, mada Preview ne nudi direktnu konverziju PDF-a u Word. Međutim, možete koristiti funkciju kopiranja teksta sa PDF-a i zatim ga ručno zalijepiti u Word dokument. Za kompletnije konverzije korisnici često koriste program kao što je PDF Expert ili instaliran Adobe Acrobat koji nude naprednije opcije i bolje zadržavanje originalnog formata i layout-a dokumenta.

Na kraju, konverzija PDF dokumenata u Word je proces koji može biti veoma jednostavan ili malo složeniji, zavisno od složenosti PDF dokumenta i dostupnih alata. Koristeći gore pomenute metode, bilo da je reč o lokalnim aplikacijama ili online servisima, možete lako konvertovati svoje PDF-ove u Word format koji će vam omogućiti dodatnu fleksibilnost i lakše upravljanje dokumentima. Važno je pomenuti da prilikom konverzije treba obratiti pažnju na kvalitet konverzije, naročito kada su u pitanju dokumenti sa kompleksnim formatiranjem, slikama i tabelama, kako bi se osiguralo da konvertovani Word dokument odražava originalan sadržaj i izgled što je vernije moguće.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu