Kako videti rođendane na Fejsbuku

Da li vam se ikada desilo da propustite rođendan nekog prijatelja na Fejsbuku? Ako da, saznajte kako da vidite sve nadolazeće rođendane na ovoj društvenoj mreži. U ovom članku ćemo vam pružiti jednostavne korake kako da pristupite spisku rođendana na Fejsbuku i da tako ne propustite važne datume svojih prijatelja i porodice.

Kako videti rođendane na Fejsbuku sa računara

Da biste videli rođendane na Fejsbuku sa svog računara, možete da pratite nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, ulogujte se na svoj Fejsbuk nalog i otvorite svoju početnu stranicu. Zatim, u gornjem levom uglu stranice, kliknite na “Dogadjaji” u padajućem meniju.

U odeljku “Dogadjaji” koji će se pojaviti, možete povući kursor prema dole i videti rođendanske događaje koje su ljudi označili kao javne. Takođe, možete kliknuti na opciju “Kalendarski prikaz” da biste prikazali sve rođendane u formatu kalendara.

Da biste videli rođendane svojih prijatelja, možete kliknuti na opciju “Nedavni dogadjaji” koja se nalazi iznad kalendarskog prikaza. U ovom odeljku, prikazaće se rođendani vaših prijatelja koji su u bliskoj budućnosti ili koji su se nedavno desili.

Kada vidite rođendane koje želite, možete čestitati prijateljima na Fejsbuku napisavši im post na njihovom zidu ili slanjem privatne poruke. Takođe, možete koristiti opciju “Podsetnik” da biste dobili obaveštenja o rođendanima koji se približavaju.

Ukratko, da biste videli rođendane na Fejsbuku sa svog računara, treba da kliknete na “Dogadjaji” na početnoj stranici, pregledate javne rođendanske događaje i koristite opcije “Kalendarski prikaz” i “Nedavni dogadjaji”.

Kako videti rođendane na Fejsbuku iz aplikacije

Ako želite da vidite kada su rođendani vaših prijatelja na Fejsbuku iz aplikacije, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti.

Prvo, otvorite Fejsbuk aplikaciju na svom pametnom telefonu ili tabletu. Kada se aplikacija otvori, idite na odjeljak “Dogadaji” koji se nalazi na donjem meniju. Ovde ćete videti “Rođendani” opciju koju treba da kliknete.

Kada kliknete na “Rođendani”, prikazaće vam se lista svih vaših prijatelja koji slave svoj rođendan taj dan. Takođe, možete da se pomerite unapred i nazad u kalendaru kako biste videli rođendane koji su u budućnosti ili su već prošli.

Ako želite da znate kada vaši prijatelji slave rođendan, možete ih pratiti tako što ćete ih označiti kao “bliske prijatelje” u aplikaciji. Time će vam se prikazivati obaveštenja o njihovim rođendanima.

U zavisnosti od podešavanja vaše aplikacije, Fejsbuk takođe može slati obaveštenja o rođendanima vaših prijatelja direktno na vaš telefon. Ako želite da onemogućite ove obaveštenja, idite na podešavanja aplikacije i pronađite opciju “Obaveštenja”. Tu možete da isključite obaveštenja o rođendanima.

Ukratko, ako želite da vidite rođendane svojih prijatelja na Fejsbuku iz aplikacije, to je veoma jednostavno. Samo otvorite “Dogadaji” odjeljak i kliknite na “Rođendani”. Od tada, ljubav prema prijateljima pariraće ljubavi prema telefonu.

Kako ne videti rođendane na Fejsbuku

Iako nam Fejsbuk često dodatno podseća na rođendane, postoje načini da ne vidimo obaveštenja o tome. Naime, društvena mreža nam ne nudi mogućnost da isključimo ovu opciju, ali postoje trikovi koji će nam pomoći da se oslobodimo ovog podsećanja.

Prva opcija je da izbrišemo datume rođenja prijatelja sa Fejsbuka. Međutim, ovo nije uvek najbolje rešenje, pogotovo ako se radi o našim bliskim ljudima.

Druga opcija je da prikrijemo obaveštenja o rođendanima. To ćemo učiniti tako što ćemo kliknuti na obaveštenje o rođendanu, a zatim odabrati “Sakrij obaveštenja” ili “Poništi pretplatu na ovaj događaj”. Na ovaj način ćemo odbiti obaveštenja o rođendanima, a to možemo uraditi za svaki rođendan posebno.

Na kraju, treća opcija je da ih ne obraćamo pažnju i jednostavno ih ignorišemo. Ako nam je Fejsbuk postao mnogo previše informacija i obaveštenja, onda je to izbor za nas.

U svakom slučaju, postoji nekoliko načina da se oslobodimo ovih podsećanja na Fejsbuku. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara i uživajte u društvenim mrežama bez ometanja.

Kako promeniti font na Fejsbuku objasnićemo vam detaljnije u članku koji možete otvoriti putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu