Kako koristiti iCloud

Kako koristiti iCloud

iCloud je oblačna usluga kompanije Apple koja korisnicima omogućava da čuvaju podatke na internetu i sinhronizuju ih između različitih uređaja. Ovaj servis je neophodan za one koji koriste Apple proizvode, kao što su iPhone, iPad, Mac i druge uređaje te kompanije. U ovom članku, detaljno ćemo objasniti kako koristiti iCloud na različitim platformama i uređajima, uključujući iOS, Android, Windows i macOS, kao i kako efikasno koristiti iCloud fotografije za čuvanje vaših dragocenih uspomena.

Korišćenje iCloud-a na uređajima sa iOS-om

Da biste koristili iCloud na uređajima sa iOS operativnim sistemom kao što su iPhone ili iPad, prvi korak je da se prijavite sa svojim Apple ID-om. Na svom uređaju, otvorite “Settings” aplikaciju, dodirnite svoje ime na vrhu menija, a zatim izaberite “iCloud”. Ovde možete upravljati opcijama za skladištenje podataka, kao što su kontakti, kalendari, beleške i drugo.

Sledeći korak je omogućavanje iCloud Backup-a, što vam omogućava automatsko bekapovanje vašeg uređaja kada je priključen na napajanje i povezan na Wi-Fi mrežu. Za aktivaciju ove funkcije, idite u “iCloud” postavke i uključite “iCloud Backup”. Takođe, možete odabrati koje aplikacije želite da sinhronizujete sa iCloud-om. Na primer, možete uključiti sinhronizaciju fotografija i videa kroz iCloud Photos, dokumenta kroz iCloud Drive, i emailova, kontakata i kalendara kroz iCloud Mail.

Korišćenje iCloud-a na Android uređajima

Iako je iCloud prvenstveno namenjen Apple uređajima, postoji način da pristupite određenim iCloud servisima sa Android uređajima. Pomoću web pregledača na vašem Android uređaju, otvorite www.icloud.com i prijavite se sa svojim Apple ID-em. Kada ste prijavljeni, možete pristupiti iCloud mailu, kontaktima, kalendaru i drugim funkcijama kompatibilnim sa web pregledačem. Iako nije moguće direktno instalirati iCloud aplikacije na Android, ovaj pristup web interfejsu je koristan za pristup osnovnim podacima.

Korišćenje iCloud-a na računarima sa Windows operativnim sistemom

Apple je razvio posebnu iCloud aplikaciju za Windows operativni sistem koja omogućava korisnicima da sinhronizuju svoje podatke sa iCloud omogućenim uređajima. Da biste koristili iCloud na Windows računaru, preuzmite i instalirajte iCloud za Windows sa Apple-ove zvanične web stranice ili putem Windows Store-a. Nakon instalacije, pokrenite aplikaciju i prijavite se sa svojim Apple ID-em. Ovde možete izabrati koje funkcije želite da uključite, kao što su iCloud Drive, iCloud Photos, Bookmarks za web pregledače, i ostale opcije.

Korišćenje iCloud-a na računarima sa macOS operativnim sistemom

Na macOS računarima, iCloud je već integrisan u operativni sistem. Da biste aktivirali i konfigurisali iCloud, otvorite “System Preferences” i kliknite na “Apple ID”. U odeljku iCloud, možete selektovati koje opcije želite da uključite. Pored standardnih opcija poput iCloud Drive-a i iCloud Photos, možete koristiti i “Find My Mac” da locirate vaš izgubljeni ili ukradeni Mac, kao i “iCloud Keychain” za čuvanje vaših lozinki i podataka o nalogu na sigurnom mestu.

Korišćenje iCloud fotografija

iCloud Photos je moćna funkcija koja vam omogućava da čuvate sve vaše fotografije i video snimke u iCloud-u, i to automatski ih sinhronizuje na svim vašim uređajima. Kada se aktivira, sve nove fotografije i video snimci koje snimite na iPhone-u ili iPad-u automatski se otpremaju u vaš iCloud nalog. Na iOS uređajima, možete pristupiti iCloud fotografijama ići u “Settings”, zatim “Photos” i uključiti “iCloud Photos”. Na vašem Mac-u, otvorite “Photos” aplikaciju i izaberite “Preferences”, a zatim “iCloud”. Na Windows računarima, podešavanja iCloud Photos se upravljaju pomoću iCloud za Windows aplikacije.

iCloud Photos takođe pruža mogućnost “Optimize Storage” na iOS uređajima, što znači da vaš uređaj čuva manje verzije fotografija i video snimaka, dok su originali sačuvani u iCloud-u, čime se oslobađa prostor na uređaju. Ako je potrebno, možete preuzeti originalne visokokvalitetne verzije u bilo kom trenutku.

Korišćenjem iCloud-a, Apple korisnicima omogućuje lagan i pristupačan način za Čuvanje i sinhronizaciju podataka između različitih uređaja. Bilo da koristite iPhone, iPad, Mac, Windows računar ili

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu