Kako preuzeti Spotify plejliste

Kako preuzeti Spotify plejliste

Kada je muzika u pitanju, platforma Spotify revolucionizovala je način na koji slušamo omiljene pesme. Sa svojom ogromnom bazom podataka i mogućnošću kreiranja personalizovanih plejlista, Spotify je postao omiljeni izvor muzike za mnoge korisnike. Međutim, što ako želite da imate kopiju svoje plejliste van platforme? U ovom članku ćemo objasniti kako možete preuzeti svoje Spotify plejliste, kako bi ih sačuvali, uživali u njima offline ili ih premestiti na drugu platformu. Pored praktičnih saveta, pokrićemo i aspekte vezane za uvoz i izvoz Spotify plejlista, kao i detaljan postupak preuzimanja.

Besplatno preuzmite Spotify plejliste

Spotify dozvoljava besplatno preuzimanje plejlista samo unutar aplikacije za plaćene korisnike, to jest one koji imaju premium nalog. Besplatni korisnici ne mogu da preuzmu plejliste, ali postoje brojni nezvanični alati koji tvrde da to omogućavaju. Bitno je napomenuti da korištenje takvih servisa može da predstavlja kršenje uslova korišćenja Spotify-a i potencijalni rizik za sigurnost vaših podataka. Zato preporučujemo da umesto toga razmislite o pretplati na premium verziju, koja vam omogućava legalno preuzimanje muzike.

Uvoz i izvoz Spotify plejlista

Ako krenemo od zvaničnih mogućnosti, Spotify dozvoljava uvoz lokalnih fajlova na plejliste unutar aplikacije, ali ne pruža opciju za izvoz plejlista u obliku fajlova koji se mogu koristiti izvan njegove platforme. Postoje web servisi i aplikacije koji se mogu koristiti za uvoz i izvoz plejlista, poput Soundiiz ili TuneMyMusic. Oni vam omogućavaju da prenesete svoje plejliste sa Spotify-a na druge muzičke servise kao što su Apple Music ili YouTube Music.

Kako sačuvati Spotify plejliste na računaru

Za sačuvanje Spotify plejlista na računaru potrebno je da imate premium nalog na Spotify-u. Kada aktivirate opciju za preuzimanje na plejlisti, muzika se sačuva lokalno na vašem uređaju u šifrovanom obliku, što znači da je možete slušati samo preko Spotify aplikacije. Pravi način kako bi se plejliste sačuvale u formi fajlova koji se mogu reprodukovati na različitim uređajima, nažalost, nije zvanično podržan od strane Spotify-a.

Korak-po-korak: Preuzimanje Spotify plejlista

Da bi preuzeli Spotify plejlistu, sledite sledeće korake:

  1. Prvo se uverite da ste pretplaćeni na Spotify Premium.
  2. Otvorite Spotify aplikaciju na svom uređaju.
  3. Idite na plejlistu koju želite da preuzmete.
  4. Nađite dugme “Preuzmi” ili ikonu za preuzimanje.
  5. Kliknite na njega i sačekajte da se plejlista preuzme.
  6. Nakon preuzimanja, plejlista će biti dostupna offline na vašem uređaju.

Treba napomenuti da preuzete plejliste zauzimaju prostor na uređaju, pa je pametno povremeno proveravati dostupni prostor.

Sve što treba da znate o preuzimanju Spotify plejlista

Preuzimanje Spotify plejlista uz premium nalog je jednostavno, ali treba imati na umu nekoliko stvari. Prvo, preuzeta muzika se može slušati samo preko Spotify aplikacije dok ste prijavljeni na svoj nalog. Drugo, ako otkažete pretplatu, izgubićete pristup preuzetim plejlistama. Takođe, neke pesme ili albumi mogu zbog autorskih prava biti uklonjeni ili promenjeni na platformi, što može uticati i na vaše preuzete plejliste.

Preuzimanje Spotify plejlista je funkcionalnost koja vam olakšava uživanje u omiljenoj muzici i kada niste povezani na internet. Mada je zvanično preuzimanje ograničeno na premium korisnike, postoje alati koji omogućuju uvoz i izvoz plejlista, čime se povećava pristupačnost i fleksibilnost vaših muzičkih kolekcija. Važno je zapamtiti da bi sve što radimo na internetu trebalo da bude u okvirima zakona i pravila servisa koje koristimo, a sigurnost naših podataka uvek treba da bude na prvom mestu. Zato, pratite ovaj vodič i uživajte u muzici sa Spotify-ja odgovorno i sa lakoćom.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu