Kako ukloniti viruse sa mobilnog telefona

Sa sve većom zavisnošću od mobilnih telefona, virusi postaju sve veća pretnja. Mobilni telefoni su postali velika meta za hakerske napade, a virusi na telefonima mogu uzrokovati ozbiljne probleme. U ovom članku, naučićete kako identifikovati i ukloniti viruse sa mobilnog telefona. Uzmite u obzir da postoje neke jednostavne prakse koje možete primeniti da biste smanjili rizik od zaraze virusima, kao što je preuzimanje aplikacija sa verifikovanih izvora.

Ukoliko vas zanima koji je najbolji besplatni antivirus, obavezno posetite ovaj link.

Kako ukloniti viruse sa Android i iPhone mobilnog telefona

Svakodnevna upotreba pametnih telefona može ugroziti njihovu sigurnost i ostaviti moblini uređaj podložan virusima, špionima i drugim malicioznim softverima. Evo nekoliko koraka koji vam mogu pomoći da uklonite viruse sa vašeg Android i iPhone mobilnog telefona.

Prvi korak je da instalirate i redovno ažurirate softver za zaštitu od virusa. Postoje različite aplikacije dostupne na Play Store i App Store, a neke od popularnih su Norton, AVG i Kaspersky. One skeniraju vaš telefon i otkrivaju potencijalne probleme poput virusa, špijunskog softvera i drugih štetnih aplikacija.

Drugo, obrišite sve aplikacije koje niste sami instalirali i koje ne poznajete. Mnogi virusi se maskiraju kao legitimne aplikacije kako bi se infiltrirali u vaš telefon. Takođe, obratite pažnju na dozvole koje aplicacije zahtevaju i ako ne verujete da su legitimne, obrišite ih.

Treće, izbegavajte klikanje na linkove i preuzimanje datoteka sa nepoznatih izvora koji su stigli u porukama ili e-pošti. Ovi linkovi mogu sadržavati viruse i druge štetne softvere.

Poslednji savet je da redovno ažurirate softver svog mobilnog telefona. Proizvođači mobilnih telefona često izdaju zakrpe koje ispravljaju bezbednosne greške i ranjivosti, što može biti presudno za vašu sigurnost na mobilnom telefonu.

Sledeći ove jednostavne uputstva, uspešno ćete ukloniti viruse sa svog Android i iPhone mobilnog telefona i osigurati vašu privatnost i bezbednost.

Kako koristiti Google Play zaštiti ili drugi antivirusni program na mobilnom

U današnje vreme, korišćenje interneta na mobilnim telefonima postalo je gotovo neizbežno. Međutim, to nam donosi i određene rizike, pa je stoga važno obezbediti lične podatke i uređaj od virusa. Postoji nekoliko načina da zaštitite svoj mobilni telefon od napada zlonamernog softvera.

Jedan od najjednostavnijih načina je korišćenje antivirusnog programa, a mnogi korisnici preuzimaju Google Play zaštitu. Ona je besplatna i pogodna za one koji ne koriste svoj telefon u poslovne svrhe. Međutim, za korporativne korisnike postoje i drugi antivirusni programi. Nakon preuzimanja antivirusnog programa, potrebno je izvršiti skeniranje telefona i ukloniti sve neželjene aplikacije ili fajlove.

Još jedan važan korak u zaštiti vašeg mobilnog telefona je ažuriranje softvera. Ažuriranja sadrže kritične sigurnosne zakrpe koje sprečavaju napade. Takođe, korisno bi bilo izbegavati preuzimanje aplikacija van zvanične prodavnice aplikacija Google Play, jer se one nisu proverene.

Ukratko, upotreba Google Play zaštite ili drugog antivirusnog programa predstavlja samo jednu od mera za zaštitu mobilnog telefona. Takođe, možete poboljšati sigurnost svog uređaja i ličnih podataka redovnim ažuriranjem softvera i pažljivim biranjem aplikacija koje preuzimate.

Kako resetovati uređaj kao rešenje za virus na mobilnom telefonu

Kada se suočite sa virusom na mobilnom telefonu, prvo rešenje koje vam padne na pamet može biti resetovanje uređaja. Ovo je korisna opcija koja može očistiti štetne programe i neželjene aplikacije koje su se skrivale u vašem telefonu. Međutim, pre nego što potvrdite resetovanje, morate znati da ćete izgubiti sve podatke i podešavanja koja ste uneli.

Pre nego što resetujete mobilni telefon, redovno pravite rezervne kopije važnih podataka, kao što su kontakti, fotografije, muzika i slično. Jednom kada budete spremni, idite na opciju “Postavke”, zatim “Obnova i resetovanje” i izaberite “Resetuj telefon”. Sledite uputstva i sačekajte da se proces završi.

Nakon što je uređaj resetovan, ponovo ga povežite sa Wi-Fi mrežom, unesite svoj Google nalog i ponovo preuzmite aplikacije iz Play prodavnice. To će vam omogućiti da ponovo konfigurišete uređaj prema vašim potrebama.

Resetovanje telefona nije rešenje za sve probleme koje možete imati sa vašim uređajem, ali ukoliko ste sigurni da je virus krivac za probleme, tada je ovo prvi korak koji možete preduzeti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu