Kako postaviti sat na ekranu mobilnog telefona

Kako postaviti sat na ekranu mobilnog telefona

Mobilni telefoni su postali nezamenljivi deo naših života. Oni nam ne služe samo za komunikaciju, već i kao alat za organizaciju, zabavu, kao i izvor korisnih informacija. Jedna od osnovnih funkcija koje mobilni telefon pruža je prikazivanje vremena. U ovom članku govorimo o tome kako možete postaviti, prilagoditi i maksimalno iskoristiti sat na ekranu vašeg mobilnog telefona, bez obzira da li koristite Android ili iPhone uređaj. Pokrićemo različite opcije kako biste mogli personalizovati svoj uređaj i učiniti ga funkcionalnijim za svakodnevnu upotrebu.

Kako postaviti sat na ekranu mobilnog telefona: Android

Android operativni sistem je poznat po svojoj fleksibilnosti i mogućnosti prilagođavanja. Postavljanje sata na ekran vašeg Android uređaja je jednostavan proces koji može doprineti ličnom stilu i praktičnosti. Evo koraka za postavljanje sata na glavnom ekranu vašeg Android telefona:

Prilagođavanje vremena na ekranu mobilnog uređaja

Prvo što trebate uraditi je pronaći opciju postavki na vašem telefonu. U postavkama pronađite opciju ‘Display’ ili ‘Ekran’, a zatim ‘Screen saver’ ili ‘Čuvar ekrana’. Ovde ćete obično pronaći mogućnost da aktivirate digitalni sat koji će se prikazivati kada je vaš uređaj u stanju mirovanja ili punjenja. Takođe, u ovoj sekciji možete prilagoditi izgled sata, promeniti boju ili izabrati da li želite prikazati i datum pored vremena.

Postavljanje sata na isključenom ekranu mobilnog uređaja

Za postavljanje sata na isključenom ekranu, odnosno ‘Always On Display’ funkciju (ako je vaš uređaj podržava), potrebno je pristupiti podešavanjima i pronaći opciju koja omogućava ovo svojstvo. Zatim odaberite stil sata koji želite da se prikaže. Neke verzije Androida dozvoljavaju da podesite i informacije koje će biti vidljive zajedno sa satom, kao što su obaveštenja, nivo baterije ili trenutni datum.

Widget za sat na ekranu mobilnog uređaja

Android nudi i mogućnost dodavanja widgeta za sat na vaš početni ekran, omogućavajući vam da vidite vreme bez potrebe da otključate telefon. To možete učiniti tako što ćete držati pritisnut prazan prostor na početnom ekranu, izabrati ‘Widgets’ ili ‘Vidžeti’, a zatim pronaći i prevući widget sata na glavni ekran. Opcije widgeta uključuju različite veličine i stilove, te takođe nude mogućnost da se dodaju dodatne funkcije poput alarma ili vremenske prognoze.

Kako postaviti sat na ekranu mobilnog telefona: iPhone

Korisnici iOS uređaja imaju nešto drugačije opcije kada je u pitanju prilagođavanje sata na ekranu mobilnog telefona. Iako iPhone ne nudi ‘Always On Display’ kao što to čine neki Android uređaji, postoje druge mogućnosti prilagođavanja koje mogu da se iskoriste za postavljanje i prilagođavanje sata.

Prilagođavanje vremena na ekranu mobilnog uređaja

Na iPhoneu, sat je automatski postavljen na zaključanom ekranu i uvek vidljiv kada se ekran aktivira. Međutim, možete prilagoditi stil prikaza sata u podešavanjima vašeg telefona pod ‘Display & Brightness’ ili ‘Ekran i osvetljenje’. U ovoj sekciji možete odabrati da li želite boldiran sat ili standardni prikaz, kao i da li želite da se prikaže i datum.

Widget za sat na ekranu mobilnog uređaja

iOS 14 je donio mogućnost da se na ekranu dodaju widgeti, uključujući i widget za sat. Da biste dodali widget sata, držite pritisnut glavni ekran dok se ikonice ne pokrenu, dodirnite plus znak u gornjem levom uglu, a zatim izaberite ‘Clock’ ili ‘Sat’ iz liste dostupnih widgeta. Možete birati između nekoliko različitih veličina i stilova, zavisno od vaših preferencija i potreba.

Da li koristite Android ili iPhone, personalizacija sata na ekranu mobilnog telefona može da unapredi vaše korisničko iskustvo. Sat je jedna od ključnih funkcija telefona koju mnogi od nas konstantno koriste tokom dana. Prilagođavanjem sata, bilo da je to kroz widgete, ‘Always On Display’, ili jednostavne opcije prilagođavanja, vaš telefon ne samo da će biti funkcionalniji, već ćete mu dati

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu