Kako radi Steam

Kako radi Steam

Steam je nezaobilazna platforma za sve ljubitelje video igara koje koriste računare. Od kada je predstavljen od strane kompanije Valve, Steam je revolucionarisao način na koji se igre distribuiraju i igranja na PC-u. U ovom članku pokrivaćemo osnovne aspekte Steam servisa, uključujući kako ga instalirati i koristiti, kupovinu sadržaja i upravljanje vašim Steam nalogom.

Šta je Steam

Steam je digitalna distribucijska platforma za video igre koju je kreirala kompanija Valve. Ona omogućava korisnicima kupovinu i preuzimanje igara direktno na njihove računare, kao i pristup multiplayer serverima, ažuriranja igara i druge usluge kao što su cloud storage, društvene funkcije i automatsko ažuriranje softvera. Pored toga, Steam služi i kao društvena mreža gde igraci mogu komunicirati, deliti iskustva i organizovati zajedničko igranje.

Kako koristiti Steam na računaru

Da biste koristili Steam, prvo morate kreirati besplatan nalog na njihovom sajtu. Nakon toga, instalirajte Steam klijent na vašem računaru kako biste dobili pristup biblioteci igara i mogućnosti njihovog skidanja. U Steam klijentu možete pregledati sve dostupne igre, učestvovati u zajednici, održavati listu prijatelja i videti koje igre oni igraju, te direktno započeti igre iz vaše biblioteke.

Preuzimanje i instalacija Steam-a

Instalacija Steam-a je jednostavan proces koji zahteva samo nekoliko koraka. Posetite zvaničan sajt Steam-a i kliknite na dugme “Instaliraj Steam” koje se obično nalazi u gornjem desnom uglu stranice. Nakon preuzimanja instalacijskog fajla, pokrenite ga i pratite upute za instalaciju na vaš računar. Po završetku instalacije, uđite u svoj nalog ili, ako ga nemate, pritisnite na opciju za kreiranje novog naloga.

Kupovina sadržaja na Steam-u

Kupovina igara i drugog sadržaja putem Steam-a je brza i sigurna. Potrebno je dodati način plaćanja, kao što su kreditna kartica ili PayPal, u vaš Steam nalog. Zatim možete pretraživati Steam trgovinu i kada pronađete igru koju želite, kliknite na dugme “Dodaj u korpu”. Sledite proces naplate i nakon plaćanja, igra će biti dodata u vašu Steam biblioteku.

Upravljanje Steam nalogom

Upravljanje Steam nalogom podrazumeva kontrolu nad vašim ličnim podacima, podešavanja privatnosti, listom prijatelja i posedovanih igara. Kroz nalog, možete ažurirati profil, menjati podešavanja privatnosti, dodavati prijatelje, upravljati porukama i učestvovati u zajedničkim aktivnostima. Takođe, Steam vam omogućava postavljanje porodičnog prikaza, što je korisno ukoliko računar koriste mlađi članovi porodice, ograničavajući pristup određenim igrama i sadržajima.

Steam je postao nezamenljiv alat za sve PC igrače širom sveta. Sa lakoćom instalacije i korišćenja, širokim spektrom dostupnih igara i zajedničkim funkcijama, ovaj servis nastavlja da unapređuje iskustvo igranja. Ukim ste upoznati sa osnovama rada Steam-a, izborom i kupovinom igara, kao i upravljanjem vašim nalogom, spremni ste da uđete u svet beskrajnih mogućnosti koje ova platforma pruža.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu