Kako ažurirati isteklu WhatsApp aplikaciju

Kako ažurirati isteklu WhatsApp aplikaciju

WhatsApp je nezamisliv deo naše svakodnevice, aplikacija koja nas održava u kontaktu sa porodicom, prijateljima i poslovnim saradnicima. Ali, šta se dogodi kada se suočimo sa porukom da je naša verzija WhatsApp-a istekla? U ovom tekstu obradićemo korake koji su potrebni kako biste izvršili ažuriranje istekle WhatsApp aplikacije, kako na Androidu, tako i na iOS uređajima, i tako osigurali kontinuirano korišćenje ovog popularnog servisa za poruke bez prekida.

Ručno ažuriranje WhatsApp aplikacije na Androidu

Kada primate obaveštenje da je vaša WhatsApp aplikacija istekla na Android uređaju, najbrži način da rešite problem je da ručno izvršite ažuriranje. Ovo možete uraditi prateći nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, posetite Play Store, potražite WhatsApp i kliknite na “Update” ako je dostupna nova verzija. U slučaju da ne možete pristupiti Play Store-u, postoji opcija preuzimanja APK fajla direktno sa zvaničnog sajta WhatsApp-a. Međutim, važno je biti oprezan i preuzimati samo sa pouzdanih izvora kako ne biste izložili svoj uređaj potencijalnim pretnjama.

Automatsko ažuriranje za neisteklu WhatsApp verziju

Za one koji ne žele da se suočavaju sa situacijom istekle WhatsApp aplikacije, postoji mogućnost podešavanja automatskog ažuriranja. Kako biste to postigli, potrebno je otvoriti Play Store, pronaći WhatsApp i ući u sekciju sa opcijama. Potom birate “Auto-update” opciju koja će vašu aplikaciju držati ažurnom i u slučaju da ne pratite često obaveštenja na vašem telefonu. Ovaj metod osigurava da će vaša aplikacija uvek biti dostupna i s najnovijim funkcionalnostima.

Kako ručno ažurirati isteklu verziju WhatsApp aplikacije na iPhoneu

Korisnici iPhone uređaja takođe mogu doći u situaciju da im WhatsApp istekne. Ako se to dogodi, potrebno je posetiti Apple App Store i u sekciji “Updates” odabrati WhatsApp, ukoliko postoji dostupno ažuriranje. Postupak je vrlo sličan kao i na Androidu, s tim što je za iOS uređaje uvijek neophodno posetiti App Store, pošto drugi načini preuzimanja aplikacija nisu uobičajeni.

Prevencija od prevara pri ažuriranju

Veoma je važno pomenuti bezbednosni aspekt ažuriranja. Cirkulišu razne prevare koje imaju za cilj da vas navode da preuzmete malver ili izvršite ažuriranje na način koji može da naškodi vašem uređaju i ugrozi vaše podatke. Zato se uvek držite zvaničnih izvora i nikada ne klikćite na sumnjive linkove koji stižu putem e-maila ili poruka. Poverenje bi trebalo da se pokloni samo zvaničnim digitalnim prodavnicama – Google Play Store-u za Android uređaje, odnosno App Store-u za iPhone.

Kako se pobrinuti da je WhatsApp aplikacija uvek ažurna

Za kraj, kako biste se osigurali da nikada nećete imati problema sa isteklom WhatsApp aplikacijom, osim prethodno pomenutog automatskog ažuriranja, dobro je redovno pratiti obaveštenja koja vam aplikacija šalje. Takođe, redovna provera dostupnih ažuriranja na svakih nekoliko nedelja može da vam uštedi vreme i sačuva od nepotrebne brige. Postavite podsjetnik koji će vas obavestiti da je vreme za proveru ažuriranja ili jednostavno razvijte naviku da povremeno proveravate. Osim toga, uverite se da na vašem uređaju imate dovoljno prostora za preuzimanje i instaliranje ažuriranja, što je važno za starije modele telefona sa ograničenim prostorom za skladištenje.

Uvođenjem ovih jednostavnih alata možete biti sigurni da će vaša WhatsApp aplikacija uvek biti ažurna, što je važno ne samo zbog novih funkcionalnosti i interfejsa, već i zbog sigurnosnih ažuriranja koja štite vaše podatke i privatnost. Ostanite povezani i sigurni uz pravilno održavanje vaše WhatsApp aplikacije.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu