Kako besplatno instalirati WhatsApp

Kako besplatno instalirati WhatsApp

Kada je komunikacija u pitanju, WhatsApp se nameće kao jedna od najpopularnijih platformi današnjice. Instalacija WhatsApp aplikacije je besplatna i relativno jednostavna, ali se proces može neznatno razlikovati u zavisnosti od uređaja koji koristite. U ovom tekstu ćemo objasniti kako da besplatno instalirate WhatsApp na različitim uređajima kao što su Android i iOS pametni telefoni, tableti, kao i na računarima sa Windows operativnim sistemom.

Besplatna instalacija WhatsApp-a na Androidu

Ukoliko posedujete Android uređaj, instalacija WhatsApp-a je veoma laka. Prvi korak je poseta Google Play prodavnici. Potrebno je da imate Google nalog kako biste mogli da preuzmete WhatsApp. Nakon što ste otvorili Google Play, u pretrazi upišete ‘WhatsApp’ i izaberete aplikaciju. Proces instalacije se pokreće klikom na dugme ‘Instaliraj’. Nakon preuzimanja aplikacije, otvorite je i slijedite uputstva za registraciju, koja uključuje unošenje vašeg telefonskog broja i verifikaciju istog kroz SMS poruku koji ćete primiti.

Besplatna instalacija WhatsApp-a na iOS-u

Za korisnike iPhone-a i drugih iOS uređaja, proces instalacije WhatsApp-a je sličan onom na Androidu. Prvo što trebate uraditi je poseta Apple App Store prodavnici. Takođe je neophodno imati Apple ID kako biste mogli da preuzmete aplikacije. U App Store-u pronađite WhatsApp pomoću opcije za pretragu, odaberite ga i tapnite na ‘Preuzmi’ ili ikonu oblaka. Nakon što je instalacija završena, otvorite WhatsApp aplikaciju i registrujte se unosom vašeg broja telefona, te pratite korake za verifikaciju.

Instalacija WhatsApp-a besplatno na tabletu sa Androidom

Instalacija WhatsApp-a na Android tabletima zahteva koji dodatni korak u poređenju sa instalacijom na Android telefonima. Iako WhatsApp primarno nije dizajniran za tablete, postoji način kako da ga instalirate. Potrebno je prvo proveriti da li je vaš tablet kompatibilan sa WhatsApp-om. Ako jeste, posetite Google Play prodavnicu i pretražite WhatsApp. U nekim slučajevima možete koristiti WhatsApp Web opciju koja povezuje vaš tablet sa vašim WhatsApp nalogom na telefonu.

Instalacija WhatsApp-a besplatno na tabletu sa iOS-om

Za instalaciju WhatsApp-a na iPad ili bilo koji drugi tablet koji pokreće iOS, situacija je slična kao i kod Android tableta. WhatsApp nije zvanično dostupan za iPad u App Store-u, ali možete koristiti WhatsApp Web ili neku treću aplikaciju koja omogućava pristup WhatsApp-u. Da biste koristili WhatsApp Web, otvorite web pregledač na vašem iPad-u i posetite web.whatsapp.com, skenirajte QR kod pomoću WhatsApp aplikacije na vašem telefonu i povežite uređaje.

Besplatna instalacija WhatsApp-a na računaru sa Windows-om

WhatsApp je dostupan i za Windows računare putem WhatsApp Desktop aplikacije. Da biste je instalirali, potrebno je posetiti Microsoft Store i pretražiti WhatsApp. Kada pronađete aplikaciju, kliknite na ‘Preuzmi’ i pratite korake instalacije. Takođe, postoji i WhatsApp Web opcija koja omogućava pristup vašem WhatsApp nalogu direktno iz web pregledača bez potrebe za instalacijom bilo čega na računaru.

Ako ne želite da koristite Microsoft Store, WhatsApp Desktop aplikaciju možete preuzeti direktno sa zvanične WhatsApp web stranice, gde se aplikacija nudi kao nezavisna instalacija.

Bez obzira na to koji uređaj koristite, instalacija WhatsApp-a je jednostavan proces koji ne zahteva mnogo vremena ili tehničko znanje. Pratite gore navedene korake za vaš specifični uređaj i uživajte u besplatnoj komunikaciji sa prijateljima i porodicom širom sveta. Redovno ažuriranje aplikacije je takođe važno, kako biste imali najnovije funkcionalnosti i poboljšanja u pogledu sigurnosti i performansi same aplikacije.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu