Resetovanje PS4 kontrolera

Resetovanje PS4 kontrolera

PlayStation 4 konzola je od svog lansiranja postala jedan od najomiljenijih sistema za igre u svetu. Pored njenih impresivnih grafičkih performansi i širokog spektra igara, PS4 kontroler je komponenta koja igračima pruža neposrednu interakciju s igrama. Ipak, ponekad se mogu pojaviti problemi sa funkcionisanjem PS4 kontrolera, što može uticati na uživanje u igri. Srećom, mnogi od ovih problema se mogu rešiti resetovanjem kontrolera. U ovom članku objasnićemo kako da resetujete PS4 kontroler, kao i kako da rešite neke od ostalih problema koji mogu nastati sa vašim uređajem.

Resetovanje PS4 kontrolera

Resetovanje PS4 kontrolera je jednostavan proces koji može pomoći u rešavanju raznih problema poput poteškoća sa povezivanjem, kašnjenjem odziva ili neželjenim prolaznim promenama pri korišćenju. Da biste resetovali kontroler, potrebno je pronaći mali otvor na zadnjoj strani kontrolera, blizu gornjeg desnog L2 tastera. U ovaj otvor ćete ubaciti sitan objekat kao što je zihernadla ili klip za papir i pritisnuti mali dugmić unutra na nekoliko sekundi. Ovo će resetovati kontroler i omogućiti vam da ga ponovo uparite sa PS4 konzolom.

Kako resetovati PS4 džojstik

Ako imate problema sa analognim palicama na PS4 džojstiku, možda će biti potrebno da resetujete sam džojstik. Problem s palicama može se manifestovati kao drift ili se palice ne vraćaju u neutralni položaj. Pre nego što resetujete džojstik, isprobajte kalibraciju palica iz PS4 menija podešavanja. Ako to ne reši problem, resetovanje samog kontrolera, kako je već opisano, možda će popraviti i poteškoće s džojstikom.

Hard resetovanje PS4 kontrolera

Ukoliko obično resetovanje ne reši problem, možda će biti potrebno da izvršite hard reset, koji vraća kontroler u fabričko stanje. Da biste to uradili, potrebno je spojiti kontroler s konzolom pomoću USB kabla i dok je kontroler spojen, držati pritisnutu tipku “PS” i “Share” istovremeno dok se kontroler ne resetuje. Nakon toga, kontroler će se ponovno pokrenuti i biti spreman za uparivanje s konzolom kao nov.

Rešavanje problema sa PS4 kontrolerom

Pored resetovanja, postoje i drugi načini za rešavanje problema s vašim PS4 kontrolerom. Ako primetite da je baterija brzo prazna, proverite podešavanja osvetljenja ili razmislite o zameni baterije. Ako kontroler ne reaguje, proverite da li je firmware konzole ažuriran na najnoviju verziju. Takođe, uverite se da nema fizičkih oštećenja na kontroleru i da su svi potrebni kontakti čisti i nisu oštećeni.

Kako popraviti PS4 kontroler

U slučaju da resetovanje i osnovno rešavanje problema ne pomaže, možda ćete morati da odete korak dalje da popravite svoj PS4 kontroler. Ovo može uključivati zamenu pojedinih komponenti kao što su palice, dugmići ili baterija. Ako niste iskusni u popravkama elektronike, možda je bolje da se obratite profesionalcu ili razmislite o kupovini novog kontrolera. Međutim, na internetu se može pronaći mnogo vodiča koji korak po korak objašnjavaju kako da sami popravite neke od standardnih problema sa PS4 kontrolerima.

U zaključku, resetovanje PS4 kontrolera je često sve što je potrebno za rešavanje niza problema koji ometaju igru. Uz pomoć gore opisanih metoda, većina problema koja igrači doživljavaju s kontrolerima može se lako rešiti. Ako resetovanje ne uspe, postoji još metoda koje možete pokušati pre nego što se odlučite na kupovinu novog uređaja. Imajte na umu da je održavanje kontrolera takođe važno za njegovo dugotrajno i pouzdano funkcionisanje.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu