Prebacivanje WhatsApp poruka

Prebacivanje WhatsApp poruka

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za instant poruke na svetu, koja korisnicima omogućava lako komuniciranje preko teksta, glasa i video poziva. Zbog njene široke upotrebe, često postoji potreba za prenosom poruka s jednog uređaja na drugi, bilo zbog zamene telefona ili promene operativnog sistema (OS). Ovaj vodič će vas uputiti kako da prenesete WhatsApp poruke između različitih platformi i uređaja, koristeći odgovarajuće alate i procese.

Prebacivanje WhatsApp poruka na Android telefonu

Prebacivanje WhatsApp poruka na novi Android telefon je relativno jednostavan proces, ukoliko se pravilno prati procedura. Prvi korak je napraviti rezervnu kopiju poruka na starom telefonu. Ovo se radi povezivanjem uređaja s Google Drive nalogom i izborom opcije za bekap u WhatsApp podešavanjima. Nakon što se rezervna kopija napravi, možete instalirati WhatsApp na novom Android telefonu, verifikovati vaš broj telefona i kada se pojavi opcija za vraćanje, selektovati obnavljanje podataka sa Google Drive-a. Ako ste na novom telefonu već koristili WhatsApp bez vraćanja prethodnih podataka, prvo morate deinstalirati aplikaciju i ponovo je instalirati kako bi se pojavile opcije za obnavljanje.

Kako prebaciti WhatsApp poruke na iPhone

Prebacivanje WhatsApp poruka na iPhone, slično kao i za Android, zahteva kreiranje rezervne kopije, ali ovaj put koristeći iCloud. Pre svega, uverite se da je iCloud backup omogućen u WhatsApp podešavanjima i da je poslednja rezervna kopija napravljena. Kada instalirate WhatsApp na novi iPhone, jednostavno sledite korake za aktivaciju vašeg broja i kada se pojavi pitanje da li želite da vratite podatke iz iCloud-a, odgovorite potvrdno i sačekajte da se backup učita na vaš novi uređaj.

Prebacivanje WhatsApp poruka s iPhone uređaja na Android telefon

Prebacivanje poruka s iPhone-a na Android može biti malo zahtevnije jer se radi o dva različita operativna sistema. Uobičajeno, WhatsApp ne nudi direktnu opciju za prenos podataka između ova dva sistema, ali postoje treće strane softveri koji vam mogu pomoći u ovom procesu. Na primer, možete koristiti aplikacije poput ‘dr.fone’ koje omogućavaju transfer podataka između uređaja različitih OS-a. Pre nego što započnete ovaj proces, proverite da li je aplikacija kompatibilna sa vašim uređajima i pratite uputstva proizvođača softvera kako biste osigurali sigurnost vaših podataka.

Prebacivanje WhatsApp poruka s Android uređaja na iPhone

Za prelazak s Androida na iPhone, ponovo ćete se susresti s preprekom različitih sistema. I u ovom slučaju, neophodno je koristiti neki od softvera treće strane koji podržava ovakav prenos. Jedan od popularnih načina uključuje upotrebu desktop aplikacija koje omogućavaju bekap WhatsApp podataka na vašem Android uređaju, a zatim ih vraćaju na iPhone. Pored softvera, potrebno je da obezbedite da su svi neophodni drajveri instalirani na vašem računaru i da ste sledili korake potrebne za razmenu podataka između dva uređaja.

Korak po korak vodič za prebacivanje WhatsApp poruka

Kako bi se celokupan proces prebacivanja poruka odvijao bez problema, važno je pridržavati se koraka vodiča. Da biste izveli prenos, trebaće vam stari uređaj, novi uređaj, odgovarajuće kablove za povezivanje s računarom, kao i pristup internetu za bekap i obnavljanje podataka.
1. Prvo, na starom uređaju napravite bekap poruka.
2. Instalirajte i otvorite WhatsApp na novom uređaju.
3. Verifikujte vaš broj i pratite korake za obnavljanje poruka iz prethodno napravljene rezervne kopije.
4. Ukoliko prelazite između različitih OS-a, preuzmite i instalirajte neophodan softver i pratite njegov vodič za transfer.
5. Kada je proces završen, proverite da li su sve poruke uspešno prenete na novi uređaj.

Prebacivanje WhatsApp poruka između različitih telefona i operativnih sistema može biti izazovno, ali sa pravim alatima i instrukcijama je izvedivo. Za prenos unutar istog OS-a (Android na Android, iPhone na iPhone), proces je uglavnom jednostavan i uključuje obnavljanje iz oblaka. Prebacivanje poruka između iPhone i Android uređaja zahteva korištenje posebnih softverskih rešenja. Pratite korak po korak vodič i osigurajte da su sve poruke sigurno prenešene na vaš novi uređaj, kako biste nast

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu