Kako štampati WhatsApp poruke

Kako štampati WhatsApp poruke

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za instant komunikaciju širom sveta, koja korisnicima omogućava da šalju poruke, slike, videe i dokumente, kao i da vrše glasovne i video pozive. Iako je primarno dizajnirana za komunikaciju u digitalnom obliku, ponekad se može pojaviti potreba za štampanjem određenih razgovora, što može biti korisno iz različitih razloga kao što su pravne potrebe, čuvanje uspomena ili arhiviranje poslovnih komunikacija. U ovom članku ćemo objasniti kako možete da štampate WhatsApp poruke uzimajući u obzir različite platforme poput Androida i iOS-a, kao i preko računara. Takođe ćemo pružiti detaljan korak po korak vodič za ovaj proces.

Priprema za štampanje WhatsApp poruka

Prije nego što započnete sa štampanjem vaših WhatsApp poruka, potrebno je da preduzmete nekoliko koraka pripreme. Prvo, važno je da osigurate da su svi razgovori koje želite da štampate sačuvani i backupovani kako biste izbegli njihov gubitak. Ako planirate da štampate slike ili video zapise, proverite da li imate dovoljno mastila i papira u štampaču koji podržava štampanje u boji. Takođe, imajte na umu da štampanje velikog broja poruka može biti dugotrajan i skup proces, stoga razmotrite šta tačno trebate da štampate.

Štampanje WhatsApp poruka na Android uređaju

Na Android uređajima, štampanje WhatsApp poruka nije direktno podržano kroz samu aplikaciju. Međutim, možete to uraditi koristeći nekoliko alternativnih metoda. Jedna od opcija je upotreba snimka ekrana za zapisivanje razgovora. Nakon što snimite ekrane sa porukama, možete ih poslati na svoj računar putem e-maila ili preko usluga za deljenje fajlova te ih potom štampati. Drugi način je upotreba treće strane aplikacija koje omogućavaju eksportovanje WhatsApp razgovora u formatima pogodnim za štampanje, poput PDF-a.

Štampanje WhatsApp poruka na iPhone-u

Za korisnike iPhone-a, proces štampanja WhatsApp poruka je sličan kao i na Android uređajima. Potrebno je prvo da izvezete razgovore koje želite da štampate, što se obično radi slanjem razgovora na e-mail. Nakon što odaberete razgovor u WhatsAppu, kliknite na ime kontakta ili grupu na vrhu ekrana, zatim idite na opciju “Izvezi razgovor” i izaberete da li želite da uključite multimedije. Ovakav izvezeni razgovor će biti poslat na vaš e-mail u obliku tekstualnog fajla i priloženih multimedija, koje zatim možete štampati koristeći računar i povezani štampač.

Štampanje WhatsApp poruka na računaru

Kada je reč o štampanju WhatsApp poruka direktno sa računara, postoji nekoliko metoda koje možete koristiti. Ako koristite WhatsApp Web ili WhatsApp Desktop aplikaciju, možete lako pristupiti svojim razgovorima. Nažalost, ove aplikacije trenutno ne nude direktnu opciju za štampanje, ali možete da koristite funkcionalnosti ekranskih snimaka na vašem računaru kako biste sačuvali razgovore, ili jednostavno kopirate poruke i nalepite ih u dokument (npr. Word) koji zatim možete štampati.

Korak po korak vodič za štampanje WhatsApp poruka

Koraci za Android uređaje

Korak 1: Pravite snimke ekrana ili koristite aplikacije treće strane za izvoz poruka.
Korak 2: Prebacite snimke ili izvezene fajlove na vaš računar.
Korak 3: Otvorite snimke ili fajlove na računaru i odštampajte ih koristeći povezani štampač.

Koraci za iPhone uređaje

Korak 1: Izvežite željeni razgovor iz WhatsAppa na svoju e-mail adresu.
Korak 2: Preuzmite priložene fajlove iz e-maila na vaš računar.
Korak 3: Otvorite preuzete fajlove na računaru i odštampajte ih.

Koraci za štampanje preko računara

Korak 1: Pristupite WhatsApp Web ili Desktop aplikaciji i odaberite razgovor.
Korak 2: Koristite ekranski snimak ili kopirajte i nalepite poruke u dokument na računaru.
Korak 3: Odštampajte dokument preko povezanog štampača.

U zaključku, štampanje WhatsApp poruka može biti malo komplikovanije nego što se na prvi pogled čini, ali s pravim alat

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu