Kako vratiti izbrisane WhatsApp poruke

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, koju koriste milioni ljudi širom sveta. Međutim, moguće je da iz neke greške ili nepažnje izbrišete poruke koje niste želeli da uklonite. Ali ne brinite – postoji način da vratite izbrisane WhatsApp poruke. U ovom članku ćemo vam objasniti nekoliko metoda kojima možete pokušati oporaviti vaše izgubljene poruke.

Kako vratiti izbrisane fotografije iz WhatsApp-a na Android-u saznajte putem ovog linka.

Kako vratiti izbrisane WhatsApp poruke: Android

Iako zvuči kao nemoguća misija, povratak izgubljenih WhatsApp poruka na Android uređajima zapravo nije toliko težak. Postoje neki jednostavni koraci koje možete preduzeti da biste povratili izbrisane poruke čak i ako niste napravili sigurnosnu kopiju.

Prvo, isključite Wi-Fi i mobilne podatke kako se ne bi novi podaci preuzeli na vaš telefon. Takođe, preuzmite aplikaciju koja se zove ES File Explorer koja vam omogućava pristup sistemu datoteka vašeg telefona.

Nakon toga, potražite folder pod nazivom “WhatsApp/Databases” i pronađite datoteku koja se zove “msgstore.db.crypt12”. Ovu datoteku preimenujte u “msgstore_BACKUP.db.crypt12”.

Sada morate pronaći najnoviju datoteku sigurnosne kopije koju ste napravili na svoj uređaj. Ona se nalazi u folderu “WhatsApp/Databases” i zove se “msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12”. Tu datoteku preimenujte u “msgstore.db.crypt12”.

Konačno, vratite se u aplikaciju WhatsApp i odaberite opciju za vraćanje iz sigurnosne kopije. Ukoliko pronađete željenu poruku, upravo ste povratili izgubljeno.

Iako ovi koraci mogu izgledati složeni, nekima od vas možda neće trebati sve do kraja. Međutim, ako vam ove opcije nisu uspele, možete pokušati sa nekim od programa za oporavak podataka.

Kako vratiti izbrisane WhatsApp poruke: iPhone

Iako možda mislite da izgubljene WhatsApp poruke na iPhone-u zauvek nestaju nakon brisanja, postoji nekoliko načina da ih vratite.

Prva opcija je da proverite da li su poruke i dalje prisutne u iCloud backup-u. Ako ste ranije podešavali svoj iPhone da se automatski backup-uje u iCloud-u, postoje šanse da su poruke sačuvane u poslednjem backup-u. U tom slučaju, možete vratiti sve izbrisane poruke tako što ćete obnoviti iCloud backup.

Druga opcija je korišćenje softverskog alata za oporavak podataka. Postoji nekoliko programa koji mogu skenirati vaš iPhone i pronaći izbrisane poruke. Međutim, ova opcija može biti malo rizična jer softveri za oporavak podataka često traže pristup vašem uređaju i mogu dovesti do gubitka podataka.

Treća opcija je da se obratite WhatsApp podršci. Ponekad, uklanjanje poruka može biti greška u samoj aplikaciji, te bi podrška kompanije mogla rešiti problem.

U svakom slučaju, preporučujemo da redovno pravite backup vašeg iPhone-a, kako biste izbegli gubitak podataka u budućnosti.

Kako vratit izbrisane WhatsApp poruke bez rezervne kopije

Iako je WhatsApp postao glavni način komunikacije za mnoge ljude, jedna od najvećih mana ove aplikacije je nemogućnost povratka izbrisanih poruka ako niste napravili rezervnu kopiju podataka. Međutim, postoji nekoliko trikova koji bi mogli pomoći u oporavku važnih poruka.

Prvi korak koji treba preduzeti je pretražiti arhivu WhatsApp poruka u kojoj se nalaze poruke koje su izbrisane nakon 30 dana. Ovo znači da poruke koje su izbrisane unutar 30 dana se mogu pronaći u ovoj arhivi. Da biste pristupili ovoj arhivi, otvorite WhatsApp, idite na “Settings” (Postavke) pa u “Chats” (četovi), a zatim kliknite na “Chat history” (istorija četova) i “Archive all chats” (arhiviraj sve četove).

Ako ovo ne uspe, postoje aplikacije koje mogu pomoći u oporavku izbrisanih poruka. Jedna od najpopularnijih aplikacija za ovo je “Dr.Fone” koja bi mogla pomoći u vraćanju izbrisanih poruka. Aplikacija radi tako što pretražuje uređaj u potrazi za izbrisanim datotekama i vraća ih, uključujući i izbrisane WhatsApp poruke.

Ipak, oporavak podataka nikada nije 100% siguran, a ozbiljni problemi s uređajem mogu otežati proces oporavka. Stoga je uvijek važno redovno praviti rezervne kopije podataka kako bi se izbegli gubitci važnih podataka i slika.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu