Ne mogu da deinstaliram program: trebam pomoć

Ne mogu da deinstaliram program: trebam pomoć

Svi mi se ponekad susretnemo sa frustrirajućim problemom kada program koji želimo ukloniti iz nekog razloga odbija da bude deinstaliran. Ovaj problem je posebno uobičajen kod Windows 10 operativnog sistema, gde ponekad proces deinstalacije može biti komplikovaniji nego što se očekuje. Ako naiđete na ovaj izazov, nemojte očajavati. U ovom vodiču, pokrićemo sve korake i metode koje možete koristiti da prevaziđete ovaj problem i uspešno deinstalirate nepoželjne programe sa vašeg računara.

Neuspješno deinstaliranje programa na Windows 10: Šta uraditi

Ako ste pokušali da deinstalirate program na Windows 10 i niste bili uspešni, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti. Prvo, osigurajte da program nije u upotrebi. Pokušajte da ga zatvorite u Task Manager-u ako je otvoren, a zatim pokušajte ponovo deinstalaciju. Ako i dalje ne možete deinstalirati aplikaciju, problem može biti u korumpiranim datotekama ili greškama unutar samog sistema.

Kako koristiti režim za oporavak za deinstalaciju programa na Windows-u

Režim oporavka je moćno sredstvo koje može pomoći pri deinstalaciji problema. Da bi se koristio, potrebno je restartovati računar u režimu oporavka. Ovo se može uraditi tako što ćete držati taster “Shift” prilikom odabira opcije za restart u meniju Start. Jednom u režimu oporavka, odaberite “Troubleshoot” > “Advanced options” > “Startup Settings” i potom restartujte. Nakon toga ćete imati opciju da uđete u “Safe Mode”. U sigurnom režimu, pokušajte deinstalirati program koristeći standardne opcije koje pruža Windows.

Savjeti za korištenje posebnih programa za deinstalaciju ukloniti nepotrebne aplikacije

Ako standardne metode deinstalacije ne funkcionišu, razmislite o korištenju specijalizovanih programa za deinstalaciju. Ovi programi su dizajnirani da dublje pretraže i uklone sve tragove aplikacije iz sistema, uključujući registarske unose i ostale preostale datoteke. Neki popularni deinstalatori uključuju Revo Uninstaller, IObit Uninstaller i Geek Uninstaller. Svaki od ovih alata nudi različite opcije i funkcije, stoga izaberite jedan koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Kako koristiti tačke povratka za uspješnu deinstalaciju programa na Windows-u

Tačke povratka su jedna od preventivnih funkcija Windowsa koje vam omogućavaju da vratite vaš sistem na prethodno stanje, pre nego što je došlo do problema. Pre nego što pokušate deinstalaciju, proverite da li postoji nedavna tačka povratka na koju možete vratiti sistem. Ovo možete uraditi tražeći ‘System Restore’ kroz Windows pretragu. Ako postoji tačka pre instalacije programa koji želite da uklonite, možete vratiti sistem na to stanje, što će učiniti da taj program bude kao da nikada nije ni bio instaliran.

Ukloni spyware prije deinstalacije programa: Korisni alati za Windows 10

Sometimes, the inability to uninstall a program might be due to malware influence. Pre deinstalacije, preporučuje se skeniranje računara za spyware ili druge vrste zlonamernog softvera. Alati kao što su Windows Defender, Malwarebytes, ili AdwCleaner mogu se koristiti za detekciju i uklanjanje takvih pretnji, što može omogućiti deinstaliranje programa bez daljih smetnji.

Neuspješna deinstalacija programa može biti izazov, ali uz prave alate i pristup možete rešiti ovaj problem. Uvek pokušajte sa standardnim Windows deinstalacijama i ako to ne uspe, pređite na specijalizovane deinstalacione alate ili pokušajte sa režimom oporavka. Tačke povratka mogu biti veoma korisne u slučaju da želite vratiti sistem na prethodno funkcionisano stanje. Ne zaboravite i na važnost skeniranja za spyware prije deinstalacije, kako biste osigurali da softver funkcioniše bez ometanja. Uz ove savete, nada se da ćete uspeti ukloniti svaki nepoželjeni program sa vašeg Windows 10 sistema.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu