Kako povećati prostor na iCloud-u

Kako povećati prostor na iCloud-u

Apple je sa svojim iCloud servisom omogućio korisnicima iOS uređaja i Mac računara da čuvaju svoje podatke u oblaku, što olakšava pristup sadržaju sa bilo koje lokacije. Međutim, kako vreme prolazi i količina podataka raste, korisnici se često suočavaju sa nedostatkom prostora na svom iCloud nalogu. S obzirom na to, postavlja se pitanje kako povećati prostor na iCloud-u kako bismo nastavili nesmetano da koristimo sve benefite ovog servisa. U ovom članku, razmotrićemo cene iCloud-a, kako možete povećati prostor na vašem Apple uređaju ili PC računaru, kao i kako možete osloboditi već zauzeti prostor ili dodatno iskoristiti funkcije iCloud-a.

Cene iCloud-a

Apple nudi nekoliko različitih paketa za povećanje prostora na iCloud-u. Svaki korisnik pri registraciji dobija 5GB besplatnog prostora, ali sa modernim potrebama za skladištenjem podataka, mnogi će poželeti da nadograde svoj plan. Cene iCloud prostora variraju u zavisnosti od regije i količine prostora koju birate. Trenutno postoji nekoliko opcija za nadogradnju iCloud prostora. Pored početnih 5GB, postoje paketi od 50GB, 200GB i 2TB. Cene se kreću od simboličnih mesečnih iznosa za 50GB, do značajnijih cena za 2TB plan.

Kako povećati prostor na iCloud-u na iPhone-u i iPad-u

Povećanje iCloud prostora direktno sa vašeg iPhone-a ili iPad-a je vrlo jednostavan proces. Sve što je potrebno je da odete u podešavanja na vašem uređaju, pronađete sekciju iCloud i odaberete opciju za upravljanje skladištenjem. Odatle možete izabrati različite planove nadogradnje prostora. Nakon izbora, bićete upitani da potvrdite kupovinu, i prostor će biti povećan odmah nakon uspešne transakcije.

Kako povećati prostor na iCloud-u na PC-u

Korisnici koji koriste PC mogu takođe lako nadograditi svoj iCloud prostor prilikom korišćenja iCloud aplikacije za Windows. Potrebno je instalirati iCloud aplikaciju, prijaviti se sa svojim Apple ID-em, otvoriti podešavanja skladištenja i izabrati željeni plan nadogradnje. Po završetku kupovine, trebalo bi da vidite povećan prostor dostupan na vašem iCloud nalogu.

Oslobađanje prostora na iCloud-u

Ukoliko ne želite dodatno plaćati za veći prostor, možete se odlučiti za oslobađanje postojećeg prostora na iCloud-u. To možete učiniti brišući nepotrebne podatke kao što su stari rezervni kopije uređaja, velike email poruke i privici, kao i slike i video snimci koji su vam možda već sačuvani na nekom drugom mestu. U podešavanjima iCloud naloga postoji opcija upravljanja skladištenjem, gde detaljno možete videti šta zauzima prostor i selektivno izbrisati nepotrebne podatke.

Kako dodatno iskoristiti funkcije iCloud-a

iCloud ne služi samo za skladištenje fotografija i dokumenata. Postoji niz drugih funkcija koje možete iskoristiti. Na primer, sa iCloud familijom, možete podeliti svoj prostor sa porodicom, omogućujući svima da imaju svoj privatni deo skladišta unutar jednog paketa. iCloud takođe omogućava lakše deljenje dokumenata i sadržaja sa drugim korisnicima, kreiranje rezervnih kopija uređaja, kao i sinhronizovanje podataka poput kontakata, kalendara i beleški između svih vaših Apple uređaja. Iskorišćavanjem ovih funkcija možete unaprediti produktivnost i olakšati upravljanje vašim digitalnim životom.

Manje poznate funkcije kao što su “Find My iPhone” i “iCloud Keychain” takođe mogu biti veoma korisne. “Find My iPhone” pomaže u lociranju izgubljenog ili ukradenog uređaja, dok “iCloud Keychain” omogućava bezbedno čuvanje lozinki i podataka o kreditnim karticama.

U zaključku, iCloud predstavlja esencijalni alat za sve korisnike Apple uređaja koji žele da imaju pristup svojim podacima s bilo kog mesta na planeti. Povećanje prostora na iCloud-u je jednostavno, bilo da koristite iPhone, iPad ili PC, a postoji mnogo načina kako možete optimizovati i iskoristiti raspoloživi prostor. Pored toga, iCloud donosi mnogobrojne funkcije koje vam omogućavaju da maksimalno iskoristite vaše uređaje, kreirate sigurnosne kopije, sinhronizujete podatke, podelite sadržaj sa familijom i ostanete organizovani. Sve u svemu, iCloud je višestruko koristan servis koji će

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu