Prenos podataka sa Xiaomi-a na Xiaomi

Prenos podataka sa Xiaomi-a na Xiaomi

Kada je reč o prenosu podataka sa jednog pametnog telefona na drugi, korisnici se često suočavaju sa problemom očuvanja važnih informacija, kontakata, fotografija, aplikacija i drugih osobenih podataka. Xiaomi kao jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona nudi različita rešenja koja omogućavaju bezbolan proces prenosa podataka između uređaja istog brenda. Ovaj proces može biti posebno koristan u situacijama kada je potrebno zameniti stari uređaj novim, ili prilikom prenosa određenih podataka kolegi ili članu porodice. U ovom članku biće detaljno objašnjene metode prenosa podataka između Xiaomi uređaja kako bi korisnici mogli lako i sigurno da prenesu svoje važne informacije.

Prenos podataka sa Xiaomi uređaja na drugi Xiaomi uređaj

Pre početka prenosa podataka, važno je da oba Xiaomi uređaja budu napunjena i u dometu jedan drugog. Podaci se obično prenose lokalno, preko Wi-Fi mreže, što podrazumeva da nije potrebna internet konekcija, ali jeste povezanost uređaja na istoj mreži ili direktno putem Wi-Fi Direct funkcije. Takav pristup osigurava da se prenos podataka obavi brzo i sigurno.

Korišćenje funkcije Mi Mover za prenos svih podataka

Mi Mover je aplikacija dizajnirana od strane Xiaomi-a koja omogućava lagodan prenos celokupnih podataka sa jednog Xiaomi uređaja na drugi. Da biste koristili Mi Mover, potrebno je da aplikaciju instalirate sa Xiaomi App Store-a ili Google Play Store-a. Nakon instalacije, otvorite aplikaciju na oba uređaja i sledite instrukcije za uspostavljanje veze. Izaberite uređaj koji predstavlja izvor podataka kao “Pošiljaoc” i onaj na koga prenosite podatke kao “Primaoc”. Nakon što odaberete koje podatke želite prenesti, proces može da počne. Transfer može obuhvatiti kontakte, poruke, fotografije, aplikacije i njihove podatke, a završava se kada svi izabrani podaci budu prebačeni na ciljani uređaj.

Kako sinhronizovati podatke sa Google nalogom

Sinhronizacija podataka sa Google nalogom je još jedna korisna opcija za prenos podataka među Xiaomi uređajima. Ova metoda podrazumeva korišćenje Google servisa kao što su Gmail, Drive i Photos, a osigurava da se vaši podaci automatski prenose na novi uređaj nakon prijave sa istim Google nalogom. Otvorite podešavanja na vašem Xiaomi uređaju, pristupite delu za sinhronizaciju naloga i uverite se da su sve željene opcije sinhronizacije uključene. Nakon toga, na novom uređaju se prijavite sa istim Google nalogom i podaci kao što su kontakti, elektronska pošta, kalendari i fotografije će se sinhronizovati.

Prebacivanje pojedinačnih fajlova sa jednog Xiaomi uređaja na drugi

Za prebacivanje pojedinačnih fajlova, kao što su fotografije, video zapisi ili dokumenti, korisnici mogu koristiti aplikacije kao što su ShareMe ili File Manager koje su često već predinstalirane na Xiaomi uređajima. Ove aplikacije omogućavaju direktno slanje fajlova putem Wi-Fi Direct veze, što znači da nije potrebno korišćenje mobilnih podataka ili traženje Wi-Fi mreže. Takođe, opcija za prenos fajlova može biti dostupna kroz drugačije aplikacije za razmenu podataka poput Dropbox-a ili Google Drive-a.

Kako preneti podatke sa chat servisa, Bluetooth-a i Wi-Fi servisa

Chat servisi poput WhatsApp-a i Viber-a nude mogućnost kreiranja rezervnih kopija razgovora koje se mogu čuvati na oblaku ili lokalno. Kada instalirate chat aplikaciju na novi uređaj, možete jednostavno da obnovite razgovore korišćenjem ove rezervne kopije. Bluetooth je takođe opcija za prenos pojedinačnih fajlova kao što su kontakti ili slike, iako je ova metoda sporija u odnosu na Wi-Fi Direct. Što se tiče Wi-Fi servisa, pored već pomenute aplikacije ShareMe, moguće je koristiti i druge servise kao što su AirDroid ili Zapya za dinamičan prenos podataka. Neki od ovih servisa zahtevaju instalaciju odgovarajuće aplikacije na oba uređaja.

Završne reči

Zaključno, prenos podataka između Xiaomi uređaja je proces koji se može obaviti na više načina, u zavisnosti od tipa i količine podataka koje želite preneti. Bilo da koristite Mi Mover za kompletan prenos podataka, sinhornizaciju preko Google naloga, razmenu pojedinačnih fajlova ili transfer podataka preko chat, Bluetooth ili Wi-Fi servisa, važno je pratiti uputstva i obezbediti da

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu