Kako omogućiti iskačuće prozore na Safariju

Kako omogućiti iskačuće prozore na Safariju

Korišćenje interneta postalo je neizostavni deo svakodnevnice, a pregledači kao što je Safari ključni su alati u navigaciji po tom digitalnom univerzumu. Jedna od funkcionalnosti koja može biti i korisna i iritantna su iskačući prozori. Iako često asocijacija na dosadne reklame, neki sajtovi koriste iskačuće prozore za autentifikaciju, prikazivanje esencijalnih informacija ili za pružanje neke servisne funkcije. Stoga je važno znati kako omogućiti iskačuće prozore na Safariju kada su oni neophodni za pravilan rad određenog veb-sadržaja. U ovom tekstu pokrićemo kako omogućiti iskačuće prozore na različitim Apple uređajima kao što su iPhone, iPad, i Mac, te kako upravljati istima efikasno i bezbedno.

Kako omogućiti iskačuće prozore na Safariju za iPhone

Ako koristite Safari na iPhoneu, potrebno je prilagoditi postavke kako biste dozvolili iskačuće prozore. Postupak je vrlo jednostavan. Prvo, otvorite ‘Settings’ ili ‘Podešavanja’ na vašem iPhoneu. Scrollujte do opcije ‘Safari’ i kliknite na nju. Potom ćete unutar Safari podešavanja naći razdelek ‘General’ ili ‘Opšte’, gde ćete videti opciju ‘Block Pop-ups’ ili ‘Blokiraj iskačuće prozore’. Ako je ova opcija uključena, pomerite klizač kako bi postao siv, što označava da više nije aktivan. Time ste dozvolili iskačuće prozore na vašem iPhoneu.

Kako omogućiti iskačuće prozore na Safariju za iPad

Postupak omogućavanja iskačućih prozora na iPadu sličan je kao i na iPhoneu. Krenite od ‘Settings’ ili ‘Podešavanja’, pronađite ‘Safari’ i unutar njega potražite ‘Block Pop-ups’ ili ‘Blokiraj iskačuće prozore’ pod opcijom ‘General’ ili ‘Opšte’. Isključivanjem ove opcije omogućavate iskačuće prozore koji su potrebni za pravilno funkcionisanje nekih veb-stranica i aplikacija unutar Safarija na vašem iPadu. Zapamtite da kada omogućite iskačuće prozore, možda ćete primetiti povećan broj reklama ili neželjenih prozora, stoga koristite ovu opciju oprezno.

Kako omogućiti iskačuće prozore na Safariju za Mac

Kada je u pitanju Mac, Safarijeve postavke za iskačuće prozore nalaze se unutar Safari aplikacije. Da biste pristupili ovim podešavanjima, pokrenite Safari i u gornjem meniju izaberite ‘Safari’ pa ‘Preferences’ ili ‘Podešavanja’. Zatim kliknite na karticu ‘Websites’ ili ‘Web-sajtovi’ i sa strane pronađite ‘Pop-up Windows’ ili ‘Iskačuće prozore’. Ovde možete podesiti dozvole za sve sajtove ili specifične web-stranice koje posetite, dajući vam precizniju kontrolu nad iskačućim prozorima na vašem Mac računaru.

Safari tipke za omogućavanje iskačućih prozora

U situacijama kada vam je potrebno brzo omogućiti ili onemogućiti iskačuće prozore, možete koristiti prečice na tastaturi. Dok ste u Safariju, možete brzo pristupiti ‘Preferences’ koristeći kombinaciju ‘Command’ + ‘,’ (zarez). Nakon toga, uz gore navedene korake, možete upravljati iskačućim prozorima. Međutim, važno je napomenuti da Safari ne nudi specifičnu prečicu samo za omogućavanje ili onemogućavanje iskačućih prozora, već se morate osloniti na navigaciju kroz postavke.

Kako upravljati iskačućim prozorima na Safariju

Upravljanje iskačućim prozorima ne podrazumeva samo njihovo omogućavanje ili onemogućavanje. Vi takođe možete odabrati da se Safariju dopusti da automatski blokira sumnjive iskačuće prozore, a istovremeno dozvoljavate onima koje smatrate sigurnim da se pojavljuju. U ‘Websites’ sekciji ‘Preferences’, možete precizno kontrolisati postavke za svaku veb-stranicu. Takođe, Safari nudi napredne funkcije poput ‘Reader’ moda koji može eliminisati veliki broj ometajućih elemenata na veb-stranici, uključujući neke vrste iskačućih prozora.

Zaključno, praćenje ovih koraka omogućiće vam da pristupite i prilagodite postavke iskačućih prozora na Safari pregledaču na svim vašim Apple uređajima, poboljšavajući va

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu