Kako isključiti PS5

Kako isključiti PS5

Kada je Sony lansirao PlayStation 5, entuzijasti za video igre su sa nestrpljenjem dočekali priliku da istraže sve mogućnosti koje ova napredna konzola nudi. Uz uzbudljive igre i visoke performanse, važno je upoznati se i sa osnovnim funkcijama konzole, uključujući različite načine za njeno isključivanje. U ovom članku objasnićemo vam kako isključiti vaš PS5 koristeći džojstik, kontroler, dugme na samoj konzoli, kao i daljinski upravljač, kao i nekoliko saveta za najbolje prakse isključivanja konzole.

Kako isključiti PS5 preko džojstika

Isključivanje PS5 konzole pomoću džojstika je možda najjednostavniji način koji većina korisnika najčešće koristi. Postupak je sledeći: pritisnite PlayStation dugme na vašem DualSense džojstiku da biste otvorili kontrolni centar. Zatim se pomaknite ka ikonici za napajanje koja se nalazi na donjem delu ekrana i izaberite opciju “Isključi konzolu”. Nakon toga, vaša konzola će se isključiti.

Kako isključiti kontroler PS5

Isključivanje samog PS5 kontrolera bez isključivanja konzole može se obaviti vrlo jednostavno. Držite PlayStation dugme na sredini kontrolera oko 10 sekundi. Kontroler će se automatski isključiti bez uticaja na rad konzole. To može biti korisno ukoliko želite da uštedite bateriju na kontroleru dok konzola obavlja neku drugu funkciju poput preuzimanja igre ili ažuriranja softvera.

Kako isključiti PS5 pomoću dugmeta za uključivanje/isključivanje

PS5 konzola poseduje fizičko dugme za uključivanje/isključivanje koje se može koristiti za isključivanje konzole. Ovo dugme se nalazi na prednjoj strani konzole i može imati različitu poziciju u zavisnosti od toga da li imate standardnu ili digitalnu verziju PS5. Da biste isključili konzolu, kratko pritisnite i pustite dugme za napajanje. Čućete jedan bip, a zatim će se konzola isključiti nakon nekoliko trenutaka.

Kako isključiti PS5 daljinskim upravljačem

Za one koji koriste PS5 za gledanje filmova ili strimovanje sadržaja, moguće je isključiti konzolu upotrebom Sonyevog službenog PS5 daljinskog upravljača. Postupak je sličan kao i sa džojstikom: pritisnite dugme za kućište (Home) da biste pristupili početnom ekranu, a zatim idite do ikonice za napajanje i izaberite opciju za isključivanje konzole.

Najbolji načini isključivanja PS5

Iako su navedene metode efikasne za isključivanje PS5, važno je razmotriti i koje su prakse najbolje za dugoročno očuvanje vaše konzole. Preporučuje se da uvek zatvorite sve aplikacije i igre pre nego što isključite konzolu, kako biste smanjili rizik od oštećenja podataka. Takođe je korisno redovno proveravati da li su instalirane najnovije softverske ažuriranja, koje mogu poboljšati funkcionalnost isključivanja i smanjiti eventualne greške u sistemu.

U zaključku, isključivanje PS5 konzole je intuitivni proces koji može biti izvršen kroz nekoliko jednostavnih koraka. Nezavisno od metode koju izaberete, važno je pratiti najbolje prakse i održavati konzolu ažuriranu. Time ne samo da produžavate vek trajanja vašeg PS5, već osiguravate i najbolje moguće iskustvo igranja i korišćenja konzole. Uživajte u svetu PlayStation 5 bez brige, znajući da je isključujete na pravi način, čuvajući njene performanse na najvišem nivou.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu