Kako spasiti WhatsApp razgovore

Kako spasiti WhatsApp razgovore

WhatsApp je postao nezamenljivi deo dnevnih komunikacija za milione ljudi širom sveta. Razgovori koje vodimo preko ove platforme često sadrže dragocene informacije, sentimentalne razgovore ili važne poslovne podatke. Zato je važno znati kako spasiti WhatsApp razgovore kako ne bismo izgubili ove vrednosti. U ovom članku ćemo obraditi kako to uraditi na Android telefonima, kako sačuvati konverzacije bez prethodnog backup-a, kako očuvati chat na iPhone-u, najbolje načine za pravljenje backup-a i kako prebaciti razgovore sa iPhone-a na Android uređaj.

Spasavanje WhatsApp razgovora na Android telefonu

Da biste spasili WhatsApp razgovore na Android uređaju, potrebno je prvo se uveriti da ste podesili backup na vašem telefonu. WhatsApp omogućava automatsko arhiviranje razgovora na Google Drive, tako da možete lako obnoviti sve razgovore kada instalirate WhatsApp na novom uređaju ili nakon resetovanja svog postojećeg telefona. Da biste to uradili, idite na ‘Settings’ u WhatsApp aplikaciji, zatim izaberite ‘Chats’, nakon toga ‘Chat backup’, i pronađite opciju za backup na Google Drive. Tu možete izabrati učestalost backup-a kao što su dnevno, nedeljno ili mesečno.

Kako sačuvati WhatsApp konverzacije bez backup-a

Postoji nekoliko metoda za sačuvanje WhatsApp konverzacija bez prethodnog pravljenja backup-a. Jedna od njih je korišćenje opcije ‘Export chat’, koja vam omogućava slanje razgovora putem e-maila ili neke druge aplikacije. Ova opcija dostupna je unutar svakog razgovora kroz meni ‘More options’ koji pristupate klikom na tri tačke u gornjem desnom uglu razgovora. Takođe, moguće je napraviti lokalni backup na samom uređaju unosom u ‘Settings’, pa zatim ‘Chats’ i izborom ‘Chat backup’. Ovo će sačuvati fajlove razgovora direktno na vašem telefonu ili microSD kartici.

Kako spasiti WhatsApp chat na iPhone-u

Za korisnike iPhone-a, proces spašavanja WhatsApp razgovora je sličan onom na Android uređajima, ali se koristi iCloud za čuvanje backup-a. Potrebno je ići na ‘Settings’ unutar WhatsApp-a, izabrati ‘Chats’, a zatim ‘Chat Backup’ i podesiti iCloud kao destinaciju za backup. Ovde možete da izaberete opciju automatskog backup-a ili da ručno napravite backup klikom na ‘Back Up Now’. Ove korake bi trebalo redovno sprovoditi kako bi konstantno ažurirali svoju backup arhivu.

Najbolji načini za backup WhatsApp razgovora

Osim standardnih metoda backup-a koje pruža WhatsApp, postoje i druge metode koje možete koristiti. Jedna od njih je korišćenje specijalizovanih softverskih alata za pravljenje backup-a. Takvi programi vam omogućavaju više opcija prilikom sačuvanja vaših podataka, kao što su selektivni backup određenih razgovora, čuvanje priloga ili čak prebacivanje razgovora između različitih operativnih sistema. Takođe, mnogi od njih omogućavaju direktno čitanje backup fajlova bez potrebe za obnovom na telefonu.

Kako prebaciti WhatsApp chat sa iPhone-a na Android telefon

Prebacivanje WhatsApp chatova sa iPhone-a na Android se nekad smatralo komplikovanim procesom, ali je sada pojednostavljeno uz pomoć aplikacija kao što su ‘dr.fone’ ili ‘MobileTrans’. Ovi alati vam omogućavaju da direktno transferišete razgovore između dva uređaja putem računara. Proces obično zahteva da oba uređaja budu povezana sa računarom, a zatim da se pokrene alat koji će detektovati sadržaje i omogućiti transfer između uređaja.

Krajnji cilj svakog korisnika je da sačuva svoje dragocene WhatsApp konverzacije. Bilo da se radi o prenosu sa starog na novi uređaj, ili o jednostavnom osiguranju da vaši podaci neće biti izgubljeni, važno je redovno vršiti backup i biti upoznat sa dostupnim metodama. Kroz razumevanje kako to uraditi na Android telefonima, iPhone-u, bez prethodne pripreme backup-a, i korišćenjem naprednih alata za transfer između različitih platformi, možete osigurati da su vaši razgovori bezbedni i dostupni kad god su vam potrebni.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu