Kako deaktivirati Discover

Kako deaktivirati Discover

Kada je u pitanju personalizovano iskustvo korišćenja interneta, Google Discover je jedan od načina kako Google pokušava da korisnicima pokaže relevantne sadržaje na osnovu njihovih interesovanja. Ipak, iz različitih razloga, možda ćete želeti da deaktivirate ovu funkciju. U ovom tekstu, detaljno će biti obradjeni koraci kako to učiniti na različitim uređajima, kao što su Android i iOS, i pružiti vam bitne savete kako da upravljate svojim digitalnim iskustvom.

Deaktiviranje Discover sekcije: Upute

Deaktiviranje Discover sekcije je ponekad poželjno jer previše personalizovanih vesti može ometati i uzrokovati prekomeran utrošak podataka. U nastavku su uputstva o tome kako možete ograničiti ili potpuno izbaciti Discover iz svog digitalnog iskustva.

Kako onemogućiti Discover na Androidu

Android korisnici Discover sekciju cesto pronalaze na početnom ekranu svog uređaja, u obliku feed-a novosti. Ukoliko želite da onemogućite ovu funkciju, evo kako to možete učiniti:

  1. Pokrenite Google aplikaciju na Android uređaju.
  2. Na dnu ekrana pronađite i otvorite više opcija (‘More’), što je simbolizovano sa tri horizontalne tačke ili crtice.
  3. U središtu, potražite opciju “Settings” (Postavke).
  4. Dodirnite ‘General’ kako biste otvorili opšte postavke.
  5. Pronađite “Discover” ili “Feed” i isključite ga pomoću prekidača pored.

Posle ovih koraka, Discover više neće prikazivati informacije na vašem početnom ekranu.

Kako deaktivirati Discover na iPhoneu ili iPadu

Korisnici uređaja sa iOS operativnim sistemom takođe mogu deaktivirati Google Discover. Sa nekoliko jednostavnih koraka možete sprečiti pojavljivanje personalizovanih vesti:

  1. Otvorite Google aplikaciju na vašem iPhoneu ili iPadu.
  2. Dodirnite svoj profilni avatar ili inicijale u gornjem desnom uglu ekrana.
  3. Idite na “Settings” (Postavke).
  4. Izaberite ‘Discover’ opciju.
  5. Isključite funkciju koristeći prekidač pored.

Time će biti onemogućeno da se Discover vesti prikazuju na vašem uređaju.

Korisne informacije o deaktiviranju Discover sekcije

Postoji nekoliko bitnih stvari koje treba imati na umu kada deaktivirate Discover. Prvo, čak i nakon deaktiviranja, Google i dalje može sakupljati podatke o vašim pretragama i korišćenju aplikacija kako bi poboljšao svoje usluge. Takođe, Discover možda neće biti jedina funkcija koja koristi vaše podatke za personalizaciju sadržaja, pa je bitno da proverite i ostale postavke privatnosti na vašem uređaju.

Savjeti za deaktiviranje Discover funkcije na mobilnom uređaju

Deaktivacija Discover-a može dovesti do bolje kontrole nad vašim vremenom i podacima. Evo nekoliko saveta kako da to efikasno učinite:

  • Redovno proveravajte postavke privatnosti na svim aplikacijama koje koristite.
  • Budite svesni kojim aplikacijama dozvoljavate pristup vašim podacima.
  • Razmislite o upotrebi alternativnih pretraživača koji ne prate vaše aktivnosti, kao što su DuckDuckGo ili Firefox Focus.
  • Odlučite koje notifikacije su vam stvarno bitne i onemogućite one koje su nepotrebne.

Postavljanjem granica za aplikacije i funkcije koje imaju pristup vašim podacima, možete se bolje zaštititi od neželjenih ometanja i čuvati svoju privatnost.

Zaključno, deaktiviranje Discover sekcije može znatno doprineti tome kako upravljate svojim digitalnim iskustvom. Dajući sebi mogućnost da izaberete šta vidite na internetu, umesto da to bude određeno automatizovanim preporukama, možete se fokusirati na sadržaj koji je za vas zaista važan. Sledite gore navedene korake i savjete kako biste preuzeli veću kontrolu nad informacijama koje vam se prikazuju i kako one utiču na vaš digitalni život. Bez obzira da li koristite Android ili iOS uređaj, lako možete upravljati svojim postavkama i uživati u internet iskustvu koje vi kreirate.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu