Kako izbrisati Instagram

Kako izbrisati Instagram

Instagram je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu, sa milionima korisnika koji svakodnevno dele fotografije, video sadržaj i priče. Ipak, može doći trenutak kada pojedini korisnici požele da napuste tu platformu. Razlozi za to mogu biti brojni – od želje za većom privatnošću, preko smanjenja vremena provedenog na društvenim mrežama, do jednostavne potrebe za promenama u digitalnom životu. U ovom tekstu, objasnićemo kako izbrisati Instagram, bilo da je reč o samoj aplikaciji ili trajnom brisanju Instagram naloga. Obradićemo proces brisanja za različite operativne sisteme kao što su iOS, Android, Windows Phone i Windows 10, kao i razlike između privremene deaktivacije i trajnog brisanja Instagram naloga.

Brisanje Instagram aplikacije na iOS-u

Kada je u pitanju brisanje Instagram aplikacije sa uređaja koji funkcionišu na iOS operativnom sistemu, proces je prilično jednostavan. Na početnom ekranu pronađite ikonicu aplikacije Instagram. Kada je pronađete, pritisnite i držite ikonicu do trenutka kada se ne pojavi meni. U novijim verzijama iOS-a, pojaviti će se različite opcije, uključujući “Ukloni aplikaciju”. Klikom na ovu opciju, biće vam predstavljen novi meni sa mogućnošću da ili uklonite samo aplikaciju ili izbrišete sve podatke povezane sa njom. Ako želite potpuno da izbrišete aplikaciju i sve što je povezano sa njom na vašem uređaju, izaberite opciju “Izbriši aplikaciju”. Nakon potvrde, Instagram aplikacija biće uklonjena sa vašeg iOS uređaja.

Brisanje Instagram aplikacije na Androidu

Korisnici Android uređaja takođe lako mogu ukloniti Instagram aplikaciju. Na početnom ekranu ili u meniju sa aplikacijama, pronađite ikonicu Instagrama. Jedan od načina da se aplikacija ukloni je da pritisnete i zadržite ikonicu, a zatim je prevucite na opciju “Uninstall” ili “Remove” koja će se pojaviti na ekranu. Alternativno, možete da idete u “Settings” (Podešavanja), zatim “Applications” (Aplikacije) ili “Apps” (Aplikacije), pronaći Instagram u listi instaliranih aplikacija, selektovati ga i onda kliknuti na “Uninstall” ili “Deinstallieren”. Nakon potvrde, Instagram aplikacija će biti uklonjena sa vašeg Android uređaja.

Brisanje Instagram aplikacije na Windows Phone-u

Windows Phone možda nije toliko rasprostranjen kao iOS i Android, ali i dalje postoje korisnici koji ga koriste i žele da uklone Instagram sa svog uređaja. Na Windows Phone-u, da biste uklonili Instagram, idite na listu aplikacija u meniju i pritisnite i zadržite Instagram. Pojaviće se meni sa opcijom “Uninstall”. Izaberite tu opciju, i nakon potvrde vašeg izbora, Instagram aplikacija će biti uklonjena sa vašeg Windows Phone uređaja.

Brisanje Instagram aplikacije na Windows 10

Ako Instagram koristite na računaru sa Windows 10 operativnim sistemom, proces brisanja je sličan kao i kod drugih aplikacija na ovom sistemu. Pretražite Instagram preko “Start” menija ili u “All apps” listi. Kad pronađete aplikaciju, kliknite desnim klikom i izaberite opciju “Uninstall”. Sistem će vas zatim pitati da potvrdite želite li ukloniti Instagram, a nakon vaše potvrde, aplikacija će biti izbrisana sa vašeg računara.

Brisanje Instagram naloga: Deaktivacija i trajno brisanje

Kada se odlučite da se povučete sa Instagrama, imate dve opcije: deaktivaciju vašeg naloga ili njegovo trajno brisanje. Deaktivacija je privremena i omogućava vam da se vratite na svoj nalog u bilo kom trenutku, jednostavno ponovnim logovanjem. Da biste privremeno deaktivirali svoj nalog, potrebno je da odete na Instagram preko web pregledača jer ova opcija nije dostupna u samoj aplikaciji. Ulogujte se, idite na svoj profil, izaberite “Edit Profile” (Uredi profil), i skrolujte do dna gde ćete naći opciju “Temporarily disable my account” (Privremeno deaktiviraj moj nalog).

Trajno brisanje Instagram naloga je nepovratna akcija. Kako biste ovo izvršili, potrebno je posetiti posebnu stranicu za brisanje Instagram naloga na njihovoj zvaničnoj web stranici. Nakon što se ulogujete, biće vam postavljeno pitanje zašto želite da napustite Instagram i potrebno je da izaberete razlog iz ponuđenog menija. Nakon što unesete svoju lozinku za potvrdu, kliknite na dugme “Permanently delete my account” (Trajno izbriši moj nalog). Jednom kada ovaj proces izvršite, sve vaše fotografije, komentari, lajkovi

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu