Dodajte pjesmu na Instagram-u

Dodajte pesmu na Instagramu

Instagram je postao ne samo platforma za deljenje fotografija i video sadržaja, ali i način izražavanja kroz muziku. Svoju priču možete da obogatite dodavanjem pesama, što može pomoći da se bolje iskaže vaše trenutno raspoloženje ili da pojača poruku koju želite da prenesete. U ovom članku, saznaćemo kako da dodate pesmu na Instagram, pružićemo vam osnovne informacije o Instagram pričama i muzici, kao i kako da koristite striming servise u te svrhe i snimite ekran za Instagram.

Osnovne informacije

Instagram je uveo mogućnost dodavanja muzike u priče 2018. godine, što je korisnicima omogućilo da personalizuju i osnaže svoj sadržaj. Kada dodajete pesmu, možete birati između hiljada opcija koje su dostupne unutar Instagramove biblioteke muzike. Osim toga, postoje i drugi načini kako možete dodati muziku u svoje Instagram aktivnosti, kao što su striming servisi ili direktno snimanje ekrana sa muzikom koju slušate.

Dodavanje muzike u Instagram priče

Da biste dodali muziku u svoju Instagram priču, prvo kreirajte priču tako što ćete povući prstom prema desno sa glavne strane ili kliknuti na ikonicu kamere u gornjem levom uglu. Nakon što odaberete ili snimite fotografiju ili video, povucite prstom prema gore ili kliknite na ikonicu naljepnica (sticker) da otvorite meni. Zatim, izaberite opciju “Muzika” i pretražite dostupne pesme. Možete pretraživati po pesmama, izvođačima ili se odlučiti za neku od preporučenih pesama. Kada odaberete pesmu, možete prilagoditi deo pesme koji želite da se čuje i koliko dugo će se pesma reproducirati u vašoj priči.

Instagram i muzika

Muzika na Instagramu nije ograničena samo na priče. Možete takođe dodati muziku i u svoj Instagram profil, iako to nije toliko direktan proces. Jedna od opcija je povezivanje Instagram profila sa drugim muzičkim aplikacijama kao što su Spotify ili Apple Music. Ovo omogućava korisnicima da delju unutar svojih priča šta trenutno slušaju, dajući pristup pesmi unutar same priče. Pored toga, Instagram omogućava dodavanje pesama i u opise fotografija, ali ne u audio formatu, već kao tekst.

Popis striming servisa

Kada je reč o striming servisima i njihovoj integraciji sa Instagramom, trenutno među najpopularnijima su Spotify, Apple Music i Amazon Music. Korisnici mogu direktno deliti pesme, albume ili plejliste iz ovih servisa na svoje Instagram priče. Na primer, ako želite da podelite pesmu sa Spotify-a, jednostavno nađete željenu pesmu, odaberete “Share” tj. “Podeli”, i izaberite ikonicu Instagrama. Na taj način se kreira nova priča sa omotom albuma ili playliste i linkom koji vodi direktno do pesme na Spotify-u.

Snimanje ekrana za Instagram

Još jedan način da dodate pesmu na Instagram je preko snimanje ekrana (screenshot-a). Ako slušate pesmu na vašem telefonu i želite da je podelite, možete da započnete snimanje ekrana dok pesma svira, a zatim taj video iseći i postaviti kao Instagram priču. Većina savremenih telefona ima ugrađenu funkciju za snimanje ekrana koja hvata i zvuk. Pazite da izaberete deo pesme koji želite, i vodite računa o autorskim pravima – Instagram može ograničiti ili ukloniti sadržaj koji krši tuđe autorsko pravo.

Za kraj, muzika je postala neodvojivi deo Instagram iskustva. Dodavanje pesme u priču ili na profil može vas bolje povezati sa pratiteljima, izraziti vašu kreativnost i podeliti vašu trenutnu atmosferu ili emocije. Uz razne dostupne servise i funkcije, Instagram vam pruža prostor da svoj doživljaj na ovoj društvenoj mreži učinite jedinstvenim i interesantnim koristeći snagu muzike.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu