App za čitanje PDF-a

App za čitanje PDF-a

Digitalni dokumenti u PDF formatu postali su neizbežan deo naših profesionalnih ali i privatnih života. Od uputstava za korišćenje raznih uređaja, preko stručnih knjiga i naučnih radova, do formulara i ličnih dokumenata, PDF format dominira zbog svoje univerzalnosti i pouzdanosti. U današnje vreme, sa razvojem tehnologije i sveprisutnih pametnih telefona, aplikacije za čitanje PDF-a postaju sve važnije. U ovom članku ćemo obraditi neke od najpopularnijih aplikacija za čitanje PDF-a, kako besplatne, tako i one koje nude dodatne funkcionalnosti.

Besplatne aplikacije za čitanje PDF-a

Čitanje PDF fajlova ne mora nužno da uključuje dodatne troškove. Postoji niz besplatnih aplikacija koje vam omogućavaju da otvorite i čitate PDF dokumente na vašem uređaju. Ove aplikacije obično nude osnovne funkcionalnosti kao što su zumiranje, pretraga teksta i mogućnost navigacije kroz stranice. Neke od njih mogu imati i dodatne opcije kao što su označavanje teksta, dodavanje beleški i organizovanje PDF datoteka u biblioteci.

Google PDF Viewer za Android

Google PDF Viewer je efikasan i jednostavan način da otvorite PDF dokumente na Android uređajima. Ova aplikacija je besplatna i integrisana sa Google Drive-om, što omogućava lak pristup i deljenje PDF datoteka. Iako ne dolazi sa mnogo naprednih funkcija, njena brzina i integracija sa Google ekosistemom čine je veoma praktičnom za brzi pregled PDF materijala.

Adobe Acrobat Reader za Android/iOS/iPadOS

Adobe Acrobat Reader je verovatno najpoznatiji PDF čitač i dostupan je na više platformi. Osim osnovnih funkcionalnosti, nudi napredne opcije kao što su ispunjavanje i potpisivanje formulara, kao i mogućnost povezivanja sa Adobe Document Cloud servisom za lak pristup dokumentima sa bilo kog uređaja. Takođe, postoji opcija za pretplatu koja otključava još funkcionalnosti poput konvertovanja PDF-ova u druge formate i obrnuto.

Knjige za iOS/iPadOS

Aplikacija Knjige na uređajima sa operativnim sistemom iOS i iPadOS nudi jednostavan i intuitivan način za čitanje PDF dokumenata. Osim toga, može se koristiti i za kupovinu ili besplatno preuzimanje knjiga iz Apple-ove obimne biblioteke. S integrisanom iCloud uslugom, vaši PDF-ovi će biti sinhronizovani na svim uređajima, omogućavajući vam da nastavite čitanje tamo gde ste stali, bez obzira na uređaj koji koristite.

Aplikacije za čitanje PDF-a glasom

Aplikacije koje čitaju PDF dokumente glasom sve su popularnije među korisnicima koji često putuju ili jednostavno žele da “čitaju” dok se bave nekom drugom aktivnošću. Ove aplikacije koriste tehnologiju prepoznavanja teksta (OCR) i sintezu govora za pretvaranje pisanih reči u audio format. Neki od najpoznatijih su Voice Aloud Reader za Android i NaturalReader za iOS, koji dolaze sa različitim glasovima i podešavanjima brzine čitanja.

Pronalaženje odgovarajuće aplikacije za čitanje PDF dokumenata zavisi od vaših specifičnih potreba. Bilo da vam je potrebna aplikacija sa osnovnim funkcijama za povremeno čitanje PDF-ova ili napredna aplikacija sa mogućnošću uređivanja i deljenja, izbor je veliki i raznolik. U celini, s navedenim aplikacijama, čitanje PDF fajlova može biti prijatno i efikasno iskustvo, bilo da ste na putu, u kancelariji ili udobnosti svog doma. Sa tehnološkim inovacijama koje ne prestaju da se razvijaju, možemo očekivati još bolja i prilagodljivija rešenja za rad sa PDF dokumentima u budućnosti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu