Sajt za razgovor na engleskom

Sajt za razgovor na engleskom

U savremenom, globalizovanom svetu, poznavanje engleskog jezika postaje neophodnost. Bilo da se radi o napredovanju u karijeri, obrazovanju ili jednostavno želji za komunikacijom s ljudima iz različitih krajeva sveta, sposobnost da se uspešno komunicira na engleskom jeziku otvara mnoga vrata. Zahvaljujući internetu, sada postoji bezbroj sajtova koji omogućavaju razgovor na engleskom jeziku s izvornim govornicima i tutorima iz celog sveta. U ovom članku, istražićemo neke od najpopularnijih platformi koje vam mogu pomoći u vežbanju i poboljšanju vašeg engleskog jezika.

Cambly

Cambly je inovativna platforma koja pruža priliku korisnicima da vežbaju engleski jezik razgovarajući u realnom vremenu sa izvornim govornicima. Radi se o veoma fleksibilnoj usluzi koja je dostupna 24/7, što znači da korisnici mogu zakazati ili čak odmah započeti razgovor kad god žele. Tutori na Cambly-u su iz različitih delova anglofonskog sveta, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Kanadu i Australiju. Osim razgovora, Cambly nudi i personalizovan pristup učenju, gde tutori mogu da prilagođavaju svoje lekcije prema vašem nivou znanja i ciljevima u učenju.

Preply

Preply je još jedan popularan sajt koji funkcioniše na principu povezivanja učenika s tutorima širom sveta za online časove jezika. Iako se ne fokusira samo na engleski jezik, Preply ima veliki broj tutora koji su specijalizovani za poučavanje engleskog. Jedna od ključnih prednosti Preply platforme je mogućnost detaljne pretrage tutora na osnovu njihovih specijalnosti, ocena, dostupnosti i cene. Ova platforma je izvrsna za one koji traže prilagođeni pristup učenju, gdje mogu da planiraju svoje lekcije i određuju tempo učenja.

MosaLingua

MosaLingua je aplikacija koja koristi tehniku spaciranog ponavljanja kako bi pomogla korisnicima da učinkovito usvajaju engleski jezik. Pored klasičnih lekcija rječnika i gramatike, MosaLingua nudi i mogućnost razgovora sa članovima zajednice kako bi se praktikovala konverzacija. Iako se ne radi o klasičnom sajtu za razgovor, interaktivni elementi aplikacije omogućavaju korisnicima da se izraze i primene naučeno u praksi, čime doprinose boljem usvajanju jezika.

Tandem

Tandem je aplikacija koja spaja ljude iz celog sveta s ciljem učenja jezika kroz razgovor. Ona funkcioniše na principu uzajamne pomoći, gdje svaki član zajednice može biti i učenik i učitelj. Dakle, možete vežbati engleski jezik dok istovremeno pomažete nekome da uči vaš maternji jezik. Ova aplikacija pruža mogućnost video i audio poziva, i tekstualnih poruka, kao i alatke koje pomažu u ispravci grešaka. Tandem je idealan za one koji žele neformalniju atmosferu učenja i priliku da steknu nova međunarodna prijateljstva.

Speaky

Speaky je još jedna globalna jezička zajednica koja omogućava svojim korisnicima da praktikuju jezike razgovarajući sa izvornim govornicima. Sa intuitivnim interfejsom i fokusom na socijalni aspekt učenja, Speaky omogućava korisnicima da lako pronadju partnere za razgovor na osnovu zajedničkih interesa. Ova platforma je fantastična za one koji žele da poboljšaju svoje veštine konverzacije u opuštenoj atmosferi i steknu uvid u kulture i jezike širom sveta.

Poznavanje engleskog jezika nikada nije bilo važnije, a brojni online sajtovi i aplikacije pružaju jedinstvene mogućnosti za učenje kroz razgovor. Bez obzira na to da li ste početnik ili napredni korisnik engleskog jezika, platforme kao što su Cambly, Preply, MosaLingua, Tandem, i Speaky nude prilagođene alate koji mogu zadovoljiti različite potrebe i stilove učenja. Iskoristite prednosti koje ove platforme nude i učinite svoj put ka tečnom govoru engleskog jezika zanimljivim i produktivnim. Učenje jezika više nije samo o gramatičkim pravilima i rečniku; sada je to isto tako i o pravom svetskom iskustvu i stvaranju međunarodnih veza, sve to dostupno sa nekoliko klikova

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu