Kako besplatno pratiti mobilni telefon

Kako besplatno pratiti mobilni telefon

U današnje vreme, praćenje mobilnog telefona postalo je jednostavno i dostupno svima, zahvaljujući napretku tehnologije i široko dostupnim aplikacijama. Bilo da je reč o praćenju gde se vaša porodica nalazi ili pronalaženju izgubljenog telefona, postoji niz opcija koje omogućavaju ovakvu vrstu praćenja. U ovom članku opisaćemo kako možete besplatno pratiti mobilni telefon pomoću različitih aplikacija dostupnih za Android i iOS uređaje.

Aplikacije za praćenje mobilnih telefona na Androidu

Android operativni sistem nudi više aplikacija namenjenih praćenju mobilnih telefona, koje su lako dostupne i uglavnom besplatne. Većina ovih aplikacija koristi GPS tehnologiju da bi omogućila korisnicima da u stvarnom vremenu vide lokaciju telefona.

Google Family Link – jednostavno i efikasno

Google Family Link je usluga koja omogućava roditeljima da nadgledaju i kontrolišu online aktivnosti svoje dece na mobilnim uređajima. Koristi se za upravljanje aplikacijama koje deca mogu da preuzimaju, praćenje vremena koje provode na uređaju, kao i za lociranje uređaja. Usluga je dostupna za preuzimanje preko Google Play Store i omogućava roditeljima daljinski pristup uređaju.

Pronađi moj telefon – uvek zna gde je mobilni

‘Pronađi moj telefon’ je još jedna korisna funkcija koju pruža Google za korisnike Android uređaja. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da lociraju svoj izgubljeni ili ukradeni mobilni telefon. Može se pristupiti putem Google naloga sa bilo kog uređaja i prikazaće lokaciju telefona na mapi, kao i opcije za zaključavanje uređaja ili brisanje podataka na daljinu, ukoliko postoji potreba za time.

Druge aplikacije za praćenje mobilnih telefona na Androidu

Osim prethodno navedenih, postoji i niz drugih aplikacija za Android uređaje koje omogućavaju praćenje mobilnih telefona. Među popularnima su ‘Where’s My Droid’, ‘Lost Android’ i ‘Cerberus Anti-theft’. Sve one omogućuju korisnicima da prate lokaciju telefona, da na daljinu šalju alarme ili poruke na telefon, kao i da upravljaju uređajem u slučaju gubitka ili krađe.

Aplikacije za praćenje mobilnih telefona na iPhoneu

Kada govorimo o iOS uređajima, Apple pruža slične funkcionalnosti kao i Android, ali sa sopstvenim setom aplikacija i usluga. Najpoznatija funkcija je ‘Find My iPhone’ koja je ugrađena u sve iOS uređaje i omogućava korisnicima da lako prate svoje iPhone, iPad, Mac i čak Apple Watch uređaje.

Obiteljsko praćenje

Apple takođe nudi opciju pod nazivom ‘Obiteljsko dijeljenje’, koje omogućava članovima familije da dele lokacije među sobom. To je korisno za roditelje koji žele da znaju gde su njihova deca ili za praćenje izgubljenih uređaja unutar porodice.

Ostale korisne funkcije i aplikacije

Postoje i druge aplikacije i funkcije dostupne na iOS uređajima koje služe za praćenje, poput ‘Life360’, ‘Find My Friends’ i ‘Glympse’. Ove aplikacije nude dodatne opcije kao što su praćenje u realnom vremenu, opcije privatnosti i razne druge funkcije koje mogu biti korisne u specifičnim situacijama.

S obzirom na sve više dostupnih tehnoloških rešenja, praćenje mobilnih telefona postalo je lako i pristupačno. Uz pomoć različitih besplatnih aplikacija i ugrađenih funkcija, korisnici Android i iOS uređaja mogu efikasno pratiti lokaciju mobilnih telefona, bilo zbog sigurnosti porodice ili zaštitu od gubitka ili krađe. Bitno je napomenuti da prilikom korišćenja takvih usluga treba poštovati privatnost i zakonske norme. U svakom slučaju, tehnologija služi kao alat koji, kada se pravilno koristi, može znatno olakšati svakodnevni život i pružiti dodatni osećaj sigurnosti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu