Kako napraviti fasciklu na Gmailu

Kako napraviti fasciklu na Gmailu

U današnje vreme, email je postao nezamenljiv alat za komunikaciju, bilo da je u pitanju poslovna korespondencija ili lična prepiska. Gmail, kao jedan od najpopularnijih provajdera elektronske pošte, pruža svojim korisnicima niz opcija za organizaciju email poruka. Jedna od osnovnih funkcija koja olakšava ovu organizaciju jeste kreiranje fascikli, poznatijih kao “labela” unutar Gmail platforme. Kreiranje fascikli omogućava vam da rasporedite i kategorizujete vaše poruke, što znatno doprinosi efikasnosti i preglednosti vašeg inboxa. U ovom članku, korak po korak, objasniću vam kako da napravite fasciklu na Gmailu, bilo da koristite računar ili mobilni uređaj.

Kreiranje Gmail fascikle na računaru

Kreiranje Gmail fascikle na računaru je jednostavan proces koji možete obaviti u nekoliko koraka. Nakon što ste se prijavili na svoj Gmail nalog, pogledajte levu stranu ekrana gde ćete videti opciju “Još”. Kliknite na nju, a zatim odaberite “Kreiraj novu labelu”. Pojaviće se prozor u kome trebate da unesete naziv nove fascikle. Nakon toga, kliknite na “Kreiraj” i vaša nova fascikla će se pojaviti na listi labela sa leve strane. Sada možete jednostavno prevlačiti i spuštati poruke u odabranu fasciklu ili prilikom otvaranja poruke koristiti opciju labela kako biste je dodali u željenu kategoriju.

Izrada fascikle na Gmailu putem mobilnog uređaja

Ako pristupate Gmailu putem mobilnog pregledača, proces izrade fascikle je slican kao na računaru. Posetite Gmail sajt i prijavite se na svoj nalog. Kada se pojavi nalog, potražite meni ili opciju za navigaciju gde ćete pronaći mogućnost za stvaranje nove fascikle. Unesite željeni naziv i potvrdite kreiranje. Vaše poruke možete sortirati na sličan način kao na računaru, dodavanjem labela svakoj email poruci koju želite da arhivirate u određenoj fascikli.

Kako kreirati fasciklu na Gmail aplikaciji za Android

Većina korisnika danas pristupa svojim email nalozima putem pametnih telefona, a kreiranje fascikle putem Gmail aplikacije za Android je veoma jednostavno. Kada otvorite aplikaciju, pronađite i kliknite na tri horizontalne linije u gornjem levom uglu ekrana. Scroll-ujte dok ne pronađete opciju “Stvori novu labelu”. Nakon što ste izabrali ovu opciju, biće vam zatraženo da upišete željeni naziv fascikle, a zatim potvrdite kreiranje. Sada ste spremni da dodate emailove u novu fasciklu, što možete učiniti direktno iz poruke ili preko menija za menadžment labela.

Izrada Gmail fascikle na iPhone telefonu

Proces izrade Gmail fascikle na iPhone telefonu je sličan onom za Android uređaje. U Gmail aplikaciji na vašem iPhone-u otvorite meni, potražite opciju za dodavanje nove labela i unesite naziv vaše nove fascikle. S obzirom da iOS platforma ima svoje specifičnosti, može se desiti da se koraci malo razlikuju, ali osnovna logika je ista kao i kod Android uređaja. Potvrdom kreiranja nove labela, moći ćete i na vašem iPhone uređaju da uživate u prednostima koje pruža sortiranje email poruka u različite kategorije.

Deljenje fascikli na Gmailu sa drugim korisnicima

One of the benefits of using Gmail is the ability to share folders with other users. This feature facilitates collaboration and ensures relevant parties have access to necessary correspondence. To share a folder in Gmail, you first have to turn it into a “Shared Label” using a third-party service like “Gmelius” or “Hiver” since Gmail doesn’t have a direct sharing option for labels. These services integrate with Gmail and allow you to share your created labels with specific users, set permissions, and even track changes within the shared emails. It’s a useful functionality for teams and project collaborations, significantly improving communication efficiency.

Kreiranje fascikli u Gmailu je jednostavan i intuitivan proces koji značajno olakšava upravljanje velikim brojem emailova, bilo da koristite računar ili mobilni uređaj. Pratite gore navedene upute i za kratko vreme ćete moći efikasno da sortirate i organizujete svoje poruke, unapređujući vašu produktivnost i smanjujući vreme potrebno za pronalaženje važnih emailova. Pored toga, opcija deljenja fascikli sa drugim korisnicima može biti korisna za timsku saradnju, što dodatno potvrđuje moć Gmail-a kao alata za komunikaciju. Uz ove korake, vaš Gmail inbox će biti organizovan i pregledan, čineći vašu svakodnevnu email komunikaciju mnogo prijat

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu