Kako videti uspomene na Instagramu

Kako videti uspomene na Instagramu

Instagram se brzo nametnuo kao jedna od vodećih društvenih mreža koja omogućava korisnicima da zabeleže i podele svoje trenutke sa prijateljima i pratiocima. Kako se tehnologija razvija, i Instagram uvodi nove funkcije, uključujući mogućnost pregledavanja prošlih uspomena. Ako ste aktivni korisnik Instagrama i želite da se podsetite šta ste radili prošle godine ili čak pre nekoliko godina na isti dan, Instagram uspomene su pravi način. Ovaj članak će vas voditi kroz proces kako videti uspomene na Instagramu, kako ih pregledati, i kako deliti stare priče na Instagramu.

Kako videti uspomene na Instagramu

Društvena mreža Instagram nudi svojim korisnicima funkciju pod nazivom “Arhiva”, koja čuva sve vaše priče nakon što istekne 24-časovni period njihovog trajanja. Da biste pristupili svojim uspomenama na Instagramu, potrebno je da pratite sledeće korake:

1. Otvorite Instagram aplikaciju na svom uređaju.
2. Posetite svoj profil klikom na avatar ili ikonu vašeg profila u donjem desnom uglu.
3. Kliknite na tri horizontalne crtice (ili zupčanika zavisno od platforme) u gornjem desnom uglu ekrana da biste otvorili meni.
4. Izaberite opciju “Arhiva”.

U arhivi ćete videti opciju za “Priče”, gde se čuvaju sve vaše stare Instagram priče. Tu možete da se podsetite šta ste objavljivali na današnji dan prethodnih godina. Funkcija uspomene na Instagramu automatski sortira priče po datumu i prikazuje ih redom kako su objavljivane.

Pregledanje uspomena na Instagramu: vodič

Instagram ima algoritamski sistem koji bira koje uspomene će vam pokazati kroz opciju “Na ovaj dan” koja funkcioniše slično kao Facebookova funkcija “Memories”. Da biste pregledali uspomene na Instagramu potrebno je da:

1. Zapratite gore opisane korake do dolaska u “Arhivu”.
2. Kliknite na obaveštenje ili odeljak “Na ovaj dan” ukoliko se pojavio na vrhu arhive.
3. Pregledajte priče koje Instagram izdvaja kao uspomene.

Ovom metodom, Instagram vam omogućava da se setite događaja i trenutaka koje ste možda zaboravili. Vrlo je emocionalno iskustvo podsetiti se prošlih događanja, posebno onih koji nose lepe uspomene.

Kako deliti uspomene na Instagramu

Ako želite da podelite uspomene sa svojim pratiocima, Instagram omogućava deljenje starih priča direktno iz arhive. Evo kako:

1. Uđite u “Arhivu” kao što je opisano ranije.
2. Pritisnite na priču koju želite da delite iz sekcije “Na ovaj dan” ili iz liste svih starih priča.
3. Kliknite na opciju “Podeli” ili “Share” koja se nalazi na dnu ekrana.
4. Izaberite da li želite da objavite priču kao novu priču, pošaljete je direktno pojedinačnom prijatelju ili na grupu.

Ovim putem možete obnoviti uspomene i ponovo ih živeti sa svojim pratiocima i prijateljima, ali i pokazati promene koje su se dogodile od kako je originalna priča postavljena.

Stare priče na Instagramu: vodič za pregled

Za one koji žele detaljnije da pregledaju svoje stare priče na Instagramu, postoji opcija da to učinite preko određenih filtracija. Idite u “Arhiva” i kliknite na opciju za pregled po datumu ili koristeći pretragu po hashtagovima ako ste ih dodavali u svoje priče. Takođe, Instagram vam omogućava da kreirate kolekcije sačuvanih priča tako što ćete u arhivi odabrati i sačuvati određene priče u pojedinačnu kolekciju. Ovo vam omogućava lakši pristup omiljenim momentima sa Instagrama.

Instagram uspomene nude jedinstven način da se podsetimo naših prethodnih postignuća, zabavnih trenutaka, ili emotivnih događaja. Iako digitalna, ova funkcija na Instagramu pruža jednu vrstu digitalnog dnevnika kojem možemo pristupiti u svakom trenutku. Sa vodičem koji smo pružili, sada ste opremljeni svim informacijama kako da pregledate, delite, i ponovo oživite svoje Instagram priče. Ne samo što podstiče nostalgiju, već može poslužiti i kao podsetnika koliko se daleko stigli i šta smo sve proživeli na našem putovanju kroz život.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu