Kako ukloniti poslovni profil na Instagramu

Kako ukloniti poslovni profil na Instagramu

Danas su društvene mreže ne samo mesto za deljenje fotografija i video zapisa s prijateljima već su postale moćan alat u rukama poslovnih korisnika. Instagram, jedna od najpopularnijih platformi za deljenje multimedijalnog sadržaja, nudi poseban format profila za kompanije, preduzetnike i brendove – poslovni profil. Međutim, može doći trenutak kada neko želi da se vrati na lični profil ili jednostavno ukloni poslovni nalog. Upravo ćemo objasniti kako to možete učiniti bez obzira na uređaj koji koristite.

Uklanjanje poslovnog profila na Instagramu

Poslovni profili na Instagramu omogućavaju pristup naprednim alatkama za praćenje angažmana, promociju objava i oglasa, kao i direktnu komunikaciju sa klijentima. Međutim, ako ste odlučili da vam ove karakteristike više nisu potrebne ili jednostavno želite da se vratite privatnijem iskustvu na Instagramu, možete ukloniti poslovni profil. Proces uklanjanja poslovnog profila relativno je jednostavan, ali bitno je znati da će sve napredne opcije i analitika biti izgubljene.

Kako ukloniti poslovni profil na Android uređaju

Ako koristite Android uređaj, prvi korak je da otvorite Instagram aplikaciju na svom telefonu. Zatim idite u svoj poslovni profil i pristupite podešavanjima. Tražite opciju ‘Prebacivanje na lični profil’ ili ‘Switch Back to Personal Account’, koja se obično nalazi u sekciji ‘Poslovne postavke’ ili ‘Business Settings’. Sledite korake koje vam aplikacija nudi i vaš profil će biti konvertovan nazad u lični nalog, nakon čega ga možete ukloniti ako želite.

Kako ukloniti poslovni profil na iOS uređaju

Proces uklanjanja poslovnog profila na iOS uređajima vrlo je sličan onome na Androidima. Nakon što se ulogujete u svoj Instagram nalog na iPhone ili iPad uređaju, idite u podešavanja vašeg profila. Potražite opciju ‘Prebacivanje na lični profil’ unutar podešavanja poslovnog profila i sledite korake koje će vam aplikacija pružiti. Kada završite, vaš nalog će postati lični, i spremni ste za dalje korake ukoliko želite da deaktivirate ili uklonite svoj Instagram nalog.

Kako ukloniti poslovni profil sa računara

Ukoliko preferirate korištenje Instagrama putem računara, i ovde postoji mogućnost da promenite tip profila. Mada Instagram preko web pregledača nudi ograničenije opcije u odnosu na mobilne aplikacije, još uvek možete upravljati osnovnim postavkama svog naloga. Nažalost, direktno prebacivanje iz poslovnog u lični profil preko računara trenutno nije moguće, pa ćete morati da to učinite putem mobilne aplikacije. Nakon toga, možete pristupiti Instagramu sa računara i upravljati svojim sada ličnim profilom kako želite.

Koraci za uklanjanje poslovnog profila na Instagramu

Da biste uklonili poslovni profil na Instagramu, prvo morate preći na lični profil prateći gore navedene korake. Jednom kada to učinite, evo koraka koje trebate slediti kako biste uklonili svoj profil:

  1. Idite na svoj profil na Instagram aplikaciji.
  2. Dodirnite tri horizontalne linije u gornjem desnom uglu ekrana da otvorite meni.
  3. Pratite putanju Postavke > Pomoć > Pomoćni centar, koji će vas preusmeriti na web stranicu Instagram pomoćnog centra.
  4. Na pomoćnom centru pronađite sekciju koja se bavi deaktivacijom ili brisanjem naloga.
  5. Sledite instrukcije date na stranici Instagram pomoćnog centra da deaktivirate nalog privremeno ili ga trajno uklonite.

Zapamtite, deaktivacija naloga je privremena i vaš profil, fotografije, komentari i lajkovi će biti sakriveni dok se ponovo ne ulogujete na svoj nalog. Trajno brisanje naloga, s druge strane, uklanja sve vaše podatke sa Instagrama i ne možete ih povratiti.

Iako poslovni profili na Instagramu nude niz prednosti za one koji žele da promovišu svoje proizvode ili usluge, ponekad je potrebno ili poželjno vratiti se na lični profil ili potpuno ukloniti nalog. Bez obzira da li koristite Android, iOS uređaj ili računar, proces je prilično jednostavan, iako zahteva nekoliko dodatnih koraka u odnosu na standardno uklanjanje Ličnog profila. Važno je pažljivo praćiti navedene korake i razumeti razliku izmeđ

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu