Kako dodati link u opis

Kako dodati link u opis

U savremenom digitalnom dobu, društvene mreže su postale neizostavan deo naših života. One ne samo da nam omogućavaju da ostanemo u kontaktu sa prijateljima i porodicom, već su se pokazale i kao odlična platforma za promociju posla, ideja, proizvoda i usluga. Jedan od načina da efikasnije komuniciramo sa svojim pratiocima ili potencijalnim klijentima jeste dodavanje linkova u opisima na različitim društvenim platformama. U ovom članku bićemo fokusirani na to kako možemo dodati link u opis na popularnim platformama poput Instagrama i TikToka, kao i na detalje dodavanja linkova na različitim uređajima.

Kako dodati link u opis na Instagramu

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice, a mogućnost dodavanja linkova u opis bio je dugo očekivana funkcija. Zapravo, do skoro je bilo moguće dodati samo jedan link, i to u biografiju profila. Međutim, sada korisnici mogu da koriste i takozvane “swipe-up” linkove u svojim storyjima ili da koriste funkciju “link in bio” gde se poziva pratilac da poseti biografiju profila radi dodatnih linkova. Da biste dodali link u opis na Instagramu, sledite nekoliko jednostavnih koraka.

Kako postaviti link na Android i iPhone uređajima

Postavljanje linka na Instagram profil je jednostavan proces i praktično je isti za Android i iPhone uređaje. Da biste dodali link u svoj profil ili bio, prvo otvorite svoj Instagram profil. Zatim kliknite na “Edit Profile” ili “Uredi profil”. Pronađite polje koje se zove “Website” ili “Vebsajt” i u to polje unesite željeni link. Nakon toga, ne zaboravite da sačuvate promene klikom na “Done” ili “Gotovo” na gornjem desnom uglu ekrana.

Kako ubaciti linkovi u opis na računaru

Ako želite da dodate link na Instagram ali koristite računar umesto mobilnog uređaja, proces je sličan. Nakon što se ulogujete na svoj Instagram nalog putem web pregledača, idite na svoj profil. Kliknite na “Edit Profile” ili “Uredi profil” pored vašeg korisničkog imena. U polju “Website” unesite URL koji želite da podelite sa pratiocima. I kao i uvek, ne zaboravite da sačuvate izmene.

Kako staviti dva linka u opis na Instagramu

Ukoliko želite da dodate više od jednog linka u opis na Instagramu, moraćete da koristite treću stranu usluge kao što su Linktree ili slične. Ove usluge omogućavaju kreiranje jednog kompaktnog linka koji vodi na stranicu sa više linkova. Na taj način možete u opis dodati jedan link koji će vaše pratioce usmeriti na stranicu sa više različitih linkova, bilo da su u pitanju drugi društveni profili, shop stranice, blogovi ili neki drugi sadržaji.

Kako dodati link u opisu na TikToku

Dodavanje linka u TikTok opisu je još jedan koristan trik za povećanje angažmana i vođenje korisnika direktno na vašu web stranicu ili druge platforme. Na TikToku, možete da dodate link u vaš opis u “Edit Profile” sekciji, slično kao na Instagramu. Međutim, imajte na umu da TikTok nudi ovu mogućnost samo korisnicima sa određenim brojem pratioca ili onima koji koriste biznis nalog.

Za zaključak, dodavanje linkova u opisima na Instagramu i TikToku je nešto što bi trebalo da iskoriste svi koji žele da prošire svoj doseg i poboljšaju interakciju sa svojom publikom. S obzirom da se funkcionalnosti platformi konstantno ažuriraju, važno je pratiti najnovije promene i prilagođavati svoje strategije u skladu s njima. Uvijek se držite pravila i uslova koji važe za svaku platformu kako biste izbegli moguće sankcije i kako biste svoje sadržaje učinili maksimalno dostupnim publici.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu