Promena pozadine na Mac računaru

Promena pozadine na Mac računaru

Mac računari poznati su po svom elegantnom dizajnu i intuitivnom korisničkom interfejsu. Jedan od najjednostavnijih, a isto tako i najefektivnijih načina da personalizujete svoje korisničko iskustvo na Macu jeste promena pozadine radne površine. Ova kreativna promena može osvežiti izgled vašeg sistema, a možete i da koristite sopstvene fotografije, što vašem radnom prostoru daje lični pečat. U nastavku ćemo objasniti kako da lako promenite i prilagodite pozadinu vašeg Mac računara.

Podešavanje pozadine radne površine

Podešavanje pozadine na Mac računaru je proces koji se može izvršiti u nekoliko jednostavnih koraka. Prvo što treba da uradite je da kliknete na Apple meni, koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana, a zatim izaberete “System Preferences”. Unutar ovog menija, potražite i kliknite na “Desktop & Screen Saver”. Ovde ćete pronaći različite opcije i kolekciju slika koje već dolaze sa operativnim sistemom. Takođe, imate mogućnost da dodate svoje slike ili da odaberete iz bogate galerije dostupnih pozadina.

Promena pozadine putem Finder-a

Promena pozadine na Mac računaru može se izvesti i direktno kroz Finder, koji je Macov fajl menadžer. U Finderu, locirajte sliku koju želite da postavite kao pozadinu, kliknite desnim tasterom miša na sliku, a zatim iz kontekstualnog menija izaberite opciju “Set Desktop Picture”. Na ovaj način, izabrana slika će automatski postati pozadina vaše radne površine.

Korišćenje fotografija za pozadinu

Vaš Mac računar vam takođe omogućava da kao pozadinu koristite svoje lične fotografije. To možete učiniti tako što će te u sekciji “Desktop & Screen Saver” izabrati opciju “Photos”. Ovde ćete imati pristup svim albumima i slikama koje ste dodali u Macovu aplikaciju “Photos”. Navigirajte kroz albume i izaberite fotografiju koju želite da postavite kao pozadinu. Ova osobina je odlična za davanje ličnog pečata vašem radnom okruženju.

Prilagođavanje podešavanja pozadine

Mac operativni sistem nudi i dodatne opcije za prilagođavanje pozadine radne površine. Kada izaberete željenu sliku kao pozadinu, možete pristupiti opcijama kao što su “Fill Screen”, “Fit to Screen”, “Stretch to Fill Screen”, “Center” i “Tile”. Ove opcije vam omogućavaju da prilagodite kako će se slika prikazivati na vašem ekranu, bilo da želite da je rastegnete da popuni ekran ili da želite da je jednostavno centrirate. Takođe, postavke često uključuju opciju da automatski menjate pozadinu u definisanom vremenskom intervalu, što vašem desktopu može dati dinamičan i stalno svež izgled.

Promena pozadine na vašem Mac računaru je brz i jednostavan način da personalizujete vaše korisničko okruženje. Bilo da koristite podrazumevane slike koje dolaze sa operativnim sistemom, svoje fotografije ili odabrane slike preuzete sa interneta, Mac vam pruža brojne opcije za prilagođavanje radne površine. Postupci koje smo ovde opisali omogućiće vam da lako promenite pozadinu i dodate malo svežine vašem radnom prostoru. Zato, iskoristite ove jednostavne savete i učinite da vaš Mac izgleda baš onako kako vi želite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu