Kako videti poruke na Instagramu

Kako videti poruke na Instagramu

Instagram je jedna od najpopularnijih platformi za deljenje fotografija i video sadržaja, sa milionima korisnika širom sveta. Pored glavne funkcije deljenja multimedijalnog sadržaja, Instagram nudi i mogućnost privatne komunikacije putem direktnih poruka (DM) i pregleda i upravljanja komentarima. U ovom članku, razmotrićemo kako koristiti ove funkcije kako biste ostali u kontaktu sa svojim prijateljima, pratilacima, i zajednicom na Instagramu.

Kako videti poruke na Instagramu

Gledanje poruka na Instagramu je jednostavan proces, bez obzira na uređaj koji koristite. Pošto su direktni razgovori ili DM-ovi privatni, pristup imate samo ako imate otvoren i ulogovan profil na Instagramu. Da biste videli poruke, morate prvo otići na početni ekran na Instagram aplikaciji, i zatim kliknuti na ikonicu u obliku aviona papira u gornjem desnom uglu ekrana. Tako ćete ući u sekciju direktnih razgovora gde možete videti sve trenutne diskusije.

Android i iOS uputstvo

Na Android i iOS uređajima proces gledanja poruka je sličan. Nakon što ste kliknuli na ikonicu za direktnu komunikaciju, prikazaće se spisak svih razgovora. Dodirnite bilo koji razgovor da biste otvorili i pročitali poruke unutar tog chat-a. Takođe, možete poslati nove poruke tako što ćete kliknuti na dugme za pisanje u gornjem desnom uglu ekrana tokom pregleda spiska razgovora.

Uputstvo za PC

Kada koristite Instagram na PC-iju ili laptopu, proces gledanja poruka se malo razlikuje. Iako Instagramova web stranica ima nešto drugačiji dizajn u odnosu na mobilnu aplikaciju, funkcionalnost je veoma slična. Nakon što ste se ulogovali na vaš Instagram nalog, kliknite na ikonicu aviona papira u gornjem desnom uglu kako biste otvorili direktni razgovor. Tada ćete moći da pregledate i odgovorite na poruke, isto kao i na mobilnoj aplikaciji.

Kako pregledati komentare na Instagramu

Pregled komentara na Instagramu je takođe važan aspekt interakcije na ovoj platformi. Komentari omogućavaju korisnicima da javno dele misli i stavove o objavljenim sadržajima. Da biste pregledali komentare, jednostavno idite na objavu na kojoj želite da vidite komentare i kliknite na polje gde piše “Pogledajte sve komentare” ili kliknite direktno na ikonicu komentara ispod objave.

Android i iOS uputstvo

I na Android i iOS uređajima, pregledanje komentara je intuitivno. Na ekranu sa objavom, ispod slike ili videa, videćete ikonicu u obliku balona za komentare. Dodirnite tu ikonu i biće vam prikazani svi komentari koje su drugi korisnici ostavili. Takođe imate opciju da odgovorite na komentare ili da ostavite svoj komentar u polju na dnu stranice.

Uputstvo za PC

Na računaru, proces pregleda komentara je sličan kao i na mobilnom uređaju. Pristupite Instagramu putem web pretraživača i otvorite objavu čije komentare želite da vidite. Kliknite na ikonicu komentara ili na link koji od vas traži da vidite sve komentare kako biste ih pregledali. Odatle, možete da lajkujete, odgovarate ili dodajete nove komentare.

Instagram je alatka koja omogućava višestruke oblike interakcije među korisnicima. Bilo da želite da komunicirate privatno putem poruka ili javno kroz komentare, Instagram nudi jednostavne i prilagođene metode za ovo na različitim platformama, uključujući mobilne uređaje i računare. Sledenjem gore navedenih koraka možete lako pristupiti i upravljati vašim komunikacijama na Instagramu, bilo da to radite na putu kroz mobilnu aplikaciju ili u udobnosti vašeg doma preko računara.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu