Kako vratiti izbrisane fotografije iz WhatsApp-a na Android-u

WhatsApp je vrlo popularna aplikacija za slanje poruka i dijeljenje fotografija sa prijateljima i porodicom. Međutim, ponekad možete slučajno izbrisati fotografije koje ste primili ili poslali. Bez brige, postoje načini kako možete vratiti te fotografije na vašem Android uređaju. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da povratite izbrisane fotografije iz WhatsApp-a pomoću nekoliko jednostavnih koraka.

Oporavljanje izbrisanih fotografija sa WhatsApp-a na Android-u preko Galerije

Ukoliko ste izbrisali važne fotografije sa WhatsApp-a, postoji mogućnost njihovog oporavka na Android uređajima preko Galerije. Prvo što treba uraditi je da proverite da li su fotografije i dalje prisutne u folderu WhatsApp Images, koji se nalazi u internom skladištu vašeg telefona. Ukoliko su fotografije izbrisane iz tog foldera, potrebno je da instalirate aplikaciju za oporavak podataka poput EaseUS MobiSaver ili DiskDigger. Nakon instalacije, otvorite aplikaciju i dozvolite joj pristup vašem uređaju. Zatim odaberite Galerija kao izvor i aplikacija će skenirati sve dostupne fotografije koje su izbrisane sa vašeg telefona. Potom pronađite željenu fotografiju i označite je za oporavak. Nakon što aplikacija sprovede proces oporavka, fotografija će se pojaviti u Galeriji kao i pre izbrisanja. Važno je naglasiti da ukoliko ste napravljeli nove fotografije ili su obrisane pre više od 24 časa, vraćanje podataka postaje izuzetno teško ili gotovo nemoguće. Zato je nužno brzo reagovati u slučaju brisanja važnih podataka kako bi se šanse za njihovim oporavkom povećale.

Oporavljanje izbrisanih fotografija iz WhatsApp-a na Android-u putem rezervne kopije

Svima nam se desilo da greškom izbrišemo neku fotografiju ili još gore, celu galeriju sa sličicama. Iako nam smartphone uređaji često omogućavaju da obrišemo fajlove krajnje jednostavno, vraćanje izbrisanih fotografija može biti pravi izazov. Ipak, korišćenjem WhatsApp-a na Android operativnom sistemu može biti malo lakše rešiti problem izgubljenih fotografija putem rezervne kopije.

Da bi ste vratili izgubljene fotografije WhatsApp-a, prvo je potrebno da preuzmete aplikaciju za upravljanje datotekama kojom ćete se spojiti na Google napraviti rezervnu kopiju. Nakon toga, potrebno je da obrišete WhatsApp aplikaciju sa svog Android telefona, a zatim je ponovo instalirate. Nakon instalacije, aplikacija će vas samtra pitati da li želite da vratite svoju prethodnu WhatsApp razgovore na telefon. Pošto se vratite na svoju računarsku datoteku, možete preuzeti bilo koje izbrisane fotografije i prikačiti ih svojoj galeriji.

Uzmite u obzir da postoji mogućnost da se neke fotografije neće uspeti vratiti iz primača, ali ovo je definitivno jedan od najlakših načina kako da oporavite sve svoje dragocene slike i uživate u njima u potpunosti i nakon slučajnog brisanja.

Korišćenje Cloud-a za oporavak izbrisanih fotografija sa WhatsApp-a na Android-u

Ako ste slučajno izbrisali fotografije sa WhatsApp-a na svom Android uređaju, ne očajavajte – postoji način da ih povratite korišćenjem cloud-a. WhatsApp automatski pravi sigurnosnu kopiju Vašeg sadržaja u Google Drive-u, a to uključuje i fotografije. Da biste ih vratili, trebate izbrisati i ponovno instalirati WhatsApp aplikaciju, a zatim prijaviti se na isti nalog koji ste koristili pri prethodnom brisanju. Prilikom prijave, WhatsApp će vam ponuditi mogućnost da povratite sve izbrisane fotografije i videe.Važno je napomenuti da su fotografije i video snimci sačuvani na Google Drive-u ograničeni veličinom, zavisno od veličine Vašeg Drive-a. Zbog toga se preporučuje redovno pravljenje sigurnosnih kopija, kako bi se izbeglo gubljenje važnih fotografija i poruka. Ukoliko nemate sigurnosnu kopiju, postoji mogućnost korišćenja različitih softvera na tržištu koji mogu pomoći u oporavku podataka sa Android uređaja. Međutim, ovi softveri uglavnom nisu besplatni, a takođe nema garancije da će moći da povrate sve izbrisane fotografije. Za potpuno rešenje, preporučamo da redovno pravite sigurnosne kopije kako biste se zaštitili od trajnog gubitka podataka.

Kako vratiti izbrisane WhatsApp poruke otkrićemo vam u članku koji možete pronaći putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu